Witam!
Gamebook Adventures to znana, innowacyjna i przede wszystkim wciągająca seria tekstowych gier RPG na urządzenia iPhone, iPod touch i iPad. Oferuje bardzo rozwinięta fabułę, ekscytujące turowe walki oraz intuicyjny oraz bardzo klimatyczny intefejs.
Developer serii, Tin Man Games, jest zainteresowany wkroczeniem ze swoimi grami do polskiego AppStore i w związku z tym chce w pełni je spolonizować.
I tu jest moje pytanie - jeżeli w polskim AppStore pojawiłaby się w pełni spolonizowana gra z serii Gamebook Adventures to czy kupilibyście ją?
Pozdrawiam serdecznie,

Gamebook Adventures PL
Rozpoczęty przez
Javan
, 17 lut 2011 06:47
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 lutego 2011 - 06:47
Napisano 17 lutego 2011 - 08:29
mi osobiście jest totalnie jedno, czy będzie gra po polsku czy po angielsku. więc pojawienie się gry X z dostępnym polskim językiem nie skusiłoby mnie żeby ją kupić. powiedzmy sobie szczerze, gry na iOS to nie gry na PS3/X360, tam gry jeśli są polonizowane, znajdą dodatkowych nabywców, zaś na jeśli chodzi o pozycje na telefon, ten mechanizm nie działa tak samo.

Napisano 17 lutego 2011 - 09:19
Z gra ta nigdy nie mialem doczynienia, ale jeśli to będzie rpg po polsku to z cała pewnością się zainteresuje nim i zakupie:) ale warunkiem jest tez wersja dedykowane na ipada
Napisano 17 lutego 2011 - 15:02
RPG po polsku? To mi się podoba. Tylko daj jakiś link do przykładów gier z tej serii.
Napisano 17 lutego 2011 - 16:32
Dobre wykonanie, ale nie przepadam za tekstowymi rpg
Napisano 17 lutego 2011 - 19:33
Tzw. gry paragrafowe?
Cholera, sam miałem pomysł żeby takie coś robić, jednakże SDK jest trudne do uzyskania, i mi się nie udało, i jest chyba płatne co?
Nie wiem czy bym ją kupił, ale chętnie bym się dołożył do jej współtworzenia;]
Napisano 18 lutego 2011 - 16:44
Z większych RPG na iOS jak na razie po polsku jest tylko Galaxy on Fire 2.
Napisano 18 lutego 2011 - 21:52
Które ja przetłumaczyłem.
GameBook będzie stanowić dla mnie wyzwanie, bo zawiera o wiele więcej tekstu, niż GOF2. Dlatego Was pytam, czy w ogóle jest sens zawracać sobie głowę tłumaczeniem Gamebook Adventures.
Sam mam podobne odczucia, jak orius, jednak wiem, że wielu ludzi lubi, kiedy gra jest przetłumaczona na ich język ojczysty.
Napisano 19 lutego 2011 - 00:12
Wielkie dzięki za GOF 2 jedna z najlepszych moim zdaniem gier. Wiadomo też że gra w języku ojczystym jeszcze bardziej będzie zachęcać do jej zakupu. Lubie RPG i chętnie bym zakupił, także namawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych