wgraj soft 3.1.2 potem jailbreak blackra1n i kolejno whited00r. calosc jest opisana na oficjalnej stronie whited00r.

Jak uruchomić tryb DFU bez HOME
Rozpoczęty przez
theraphos
, 16 lut 2011 16:30
27 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 lipca 2011 - 09:06
Napisano 20 września 2011 - 12:36
Witam.
Też mam problem z wprowadzeniem telefonu w DFU mode. Próbowałem chyba już wszystkich kombinacji i nic. Wydaje mi się, że home działał prawidłowo wcześniej. Czasem za 1 przyciśnięciem nie zaskoczył, ale przy 2 próbie było ok. Tak samo było z przyciskiem od dźwięku, więc podejrzewam, że była to wina softu. Od kilku miesięcy był spokój.
Teraz chciałem wgrać 4.2.1 na 3g z 3.1.3 (ze zdjętym simlockiem). Skasowałem zawartość telefonu i pojawia się tylko jabłko. Nie mogę wejść ani w tryb restore (przyciśnięty home + podłączenie kabla usb), ani DFU za pomocą redsnowa. Próbowałem różnych wersji od 9.6 do 9.8 i za każdym razem wyskakuje błąd.
Bardzo proszę o pomoc. Już powoli zaczyna brakować mi sił na bawienie się w naprawę tego telefonu.
Napisano 20 września 2011 - 14:39
Chciałbym reaktywować temat. Posiadam Ipoda 1g (3.1.3) z zepsutym guziczkiem HOME. Gdy instalowałem Cydie, popsuło się oprogramowanie. Musze wejść w tryb DFU aczkolwiek nie mogę, gdyż przycisk jest zepsuty. Jak można to zrobić w inny sposób ?
PS. Komputer ani Itunes nie widzi urządzenia...
Pozdrawiam!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych