Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak uruchomić tryb DFU bez HOME

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#26 nozdormu

nozdormu
  • 5 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 09:06

wgraj soft 3.1.2 potem jailbreak blackra1n i kolejno whited00r. calosc jest opisana na oficjalnej stronie whited00r.

#27 Simon89

Simon89
  • 48 postów

Napisano 20 września 2011 - 12:36

Witam. Też mam problem z wprowadzeniem telefonu w DFU mode. Próbowałem chyba już wszystkich kombinacji i nic. Wydaje mi się, że home działał prawidłowo wcześniej. Czasem za 1 przyciśnięciem nie zaskoczył, ale przy 2 próbie było ok. Tak samo było z przyciskiem od dźwięku, więc podejrzewam, że była to wina softu. Od kilku miesięcy był spokój. Teraz chciałem wgrać 4.2.1 na 3g z 3.1.3 (ze zdjętym simlockiem). Skasowałem zawartość telefonu i pojawia się tylko jabłko. Nie mogę wejść ani w tryb restore (przyciśnięty home + podłączenie kabla usb), ani DFU za pomocą redsnowa. Próbowałem różnych wersji od 9.6 do 9.8 i za każdym razem wyskakuje błąd. Bardzo proszę o pomoc. Już powoli zaczyna brakować mi sił na bawienie się w naprawę tego telefonu.

#28 izzychad90

izzychad90
  • 30 postów

Napisano 20 września 2011 - 14:39

Chciałbym reaktywować temat. Posiadam Ipoda 1g (3.1.3) z zepsutym guziczkiem HOME. Gdy instalowałem Cydie, popsuło się oprogramowanie. Musze wejść w tryb DFU aczkolwiek nie mogę, gdyż przycisk jest zepsuty. Jak można to zrobić w inny sposób ? PS. Komputer ani Itunes nie widzi urządzenia... Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych