stacja multimedialna do auta
Napisano 16 lutego 2011 - 14:43
JVC
Alpine
nie potrzebuje cudów na kiju typu filmy hd,karaoke,czy inne zbędne dla kierowcy rzeczy, zależy mi żeby miała navigacje,możliwość odtwarzania muzyki z ipoda/iphona,jakiś fajny/w miare fajny wygląd, oraz żeby był dobrej jakości dzwięk, mam w aucie raczej dobry wzmacniacz. I pod uwage biore tylko ekran który jest wmontowany na stałe,czyli nie przesuwane,chowane itd.
Jeżeli ktoś byłby chętny do pomocy to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Napisano 17 lutego 2011 - 04:24

Napisano 17 lutego 2011 - 09:20
Napisano 17 lutego 2011 - 12:25
Co do modułu nawigacji, skoro trzeba dokupić jakiś moduł osobno i zapłacić za niego ok.1000-1500zł to moim zdaniem już lepiej kupić fajną nawigacje na szybe za takie pieniądze,albo już nawet jakąś tańszą,bo bajery typu 3d,czy kolorowe budynki na mapie mi są po prostu zbędne.
W pełni się zgadzam, sam opisałem w poprzednim poście.
Źle mnie zrozumiałeś z tym kablem

Jeżeli chodzi o pomoc, jakbyś określił czego oczekujesz dokładnie od stacji to byłbym w stanie polecić/wybrać coś. A tak w ogóle to w jakim samochodzie wymieniasz? Masz w nim teraz radio na 1DIN + kieszeń czy jak to wygląda?
Pozdrawiam serdecznie

Napisano 18 lutego 2011 - 00:59

Auto to mitsubishi outlander 2008rok. Oczekuje od stacji dobrej jakości dzwięku (mam orginalny wzmacniacz i subwoofer rocksford'a który był w 'bogatszych' wersjach ale możliwe że zmienie na coś innego), ładnego wyglądu z zewnatrz jak i przyjemny wygląd menu, dotykowa, możliwość podłączenia ipoda, możliwość sterowania z kierownicy i chyba to tyle..
Szczerze to nie mam pojęcia co to jest 1DIN (szukałem na googlach ale ogólnego wyjaśnienia nie znalałem więc nie potrafie odpowiedzieć na te pytanie)
dzieki jeszcze raz za odpowiedzi, pozdrawiam:)
EDIT: (co rozumiem pod 'przyjemny wyglad menu' zdjęcie na dole)

a taki niezaciekawy:
http://img09.allegro...6/62/1452866281
Napisano 18 lutego 2011 - 01:19
Masz taką wersję?
http://www.fotosik.p...e34b603e05.html
Czy taka?
http://www.fotosik.p...eeb599f040.html
Jeżeli chodzi o dźwięk to na pewno wymiana na taką stację "podkręci" Twoje głośniczki. Po zmianie u siebie byłem zszokowany, że standardowo montowane głośniczki mogą tak ładnie grać. Po za tym jeżeli masz swój wzmacniacz i suba to wydaję mi się, że powinno wystarczyć. Najwyżej po zmianie radyjka można pomyśleć nad wymianą głośniczków i wyciszenia ich lub zastosowanie dodatkowego procesora i innych gadżetów.
Niestety ze względu, iż się rozchorowałem przesłanie zdjęć będę musiał przełożyć na później

Czy chcesz mieć zestaw głosnomówiący?
Czy masz sterowanie z poziomu kierownicy?
//Nie wiem czemu nie działają obrazki... U mnie podziałało otworzenie ich po prostu w nowej karcie.
Pozdrawiam

Napisano 18 lutego 2011 - 08:55
Do tego:
-moduł nawigacji (cała Europa)
-zestaw głośnomówiący BT
-zmieniarka 6CD
-kabel iPod
-wzmacniacz lampowy Helix
-głośniki Helix seria Precision 165mm
-mały subwoofer Hertz zabudowany w bagażniku
-oczywiście dobre kable do tego
-standardowe czynności jak wyciszenie drzwi
Całość grała bardzo dobrze.
Nie znam brzmienia Twoich głośników, nigdy ich nie słyszałem. Być może na początek wystarczy, z czasem można rozbudować system. Najlepiej będzie jak zasięgniesz porady w jakimś salonie Car Audio.
---------- Wpis dodano o 08:55 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:48 ----------
Z tych dwóch stacji co podałeś to brałbym Alpine. Daje więcej możliwości pod lepszy system.
Napisano 18 lutego 2011 - 09:25

Napisano 19 lutego 2011 - 17:56

Pioneer
A wyglądało tak :
Stare
Misiekgruby
Ty na swój sprzęt wydałeś ok 10 tys, a malynowsky ma troszeczkę bardziej okrojony budżet

Napisano 19 lutego 2011 - 18:09

co do stacji, ta alpine pierwsza którą wstawiłem chyba najbardziej mi sie podoba..
Napisano 19 lutego 2011 - 18:41

Napisano 19 lutego 2011 - 19:13
@Gryniu
@misiekgruby
Musiałbym znaleźć zaufanego magika z car audio,bo wiesz jak to jest w większości takich miejsc-sprzedadzą Ci to co chcą sprzedać,a nie to,co jest tak naprawdę dobre. Dlatego z początku wolałem tutaj spytac. Ale przejade sie po weekendzie do jakiegoś zakładu,żeby mi coś polecili.
Car Audio to już nieco wyższa jazda, nie zajmuje się tym byle kto, nieco trzeba kumać.
Instalacja + ustawianie wszystkiego, kierunek dźwięku, akustyka itp.
Tutaj jakiś przykładowy link z Google, serwis z twojej okolicy: CAR AUDIO PROFESJONALNIE - Muzyka i Multimedia w samochodzie / Sprzt / Zabudowy / Doradztwo / DVD w aucie - strona domowa wrocawskiej firmy EXTREME CAR AUDIO
Misiekgruby
Ty na swój sprzęt wydałeś ok 10 tys, a malynowsky ma troszeczkę bardziej okrojony budżeta tak z ciekawości do jakiego samochodu trafił ten cały sprzęt?
Nieco więcej niż 10k

Grało to naprawdę niesamowicie

Wygłuszenie drzwi to podstawa. Z Car Audio jest tak, że możesz wmontować i w każdej chwili wyciągnąć i sprzedać osobno ew. przemontować do nowego auta.10tys mi szkoda wydać do takiego grata. Planuje tylko wsadzić ekran i skórzane fotele, może jeszcze wygłuszyć, bo narazie nie zapowiada sie żebym zmieniał auto, a już tym rzygam,dlatego potrzebne mi jakieś zmiany.
Napisano 20 lutego 2011 - 16:47
Napisano 20 lutego 2011 - 17:18

Napisano 20 lutego 2011 - 17:56

Napisano 20 lutego 2011 - 18:08
Napisano 20 lutego 2011 - 18:29
Napisano 20 lutego 2011 - 18:43

Napisano 20 lutego 2011 - 19:06

Napisano 20 lutego 2011 - 22:12
Po 1. Jakiś No-Name, lepiej ich unikać, a kupić coś markowego. Już z obrazka widać, że jakość pozostawia wiele do życzenia.a takie cos?:
Po 2. Okrutni brzydkie

Napisano 20 lutego 2011 - 22:42
Po 1. Jakiś No-Name, lepiej ich unikać, a kupić coś markowego. Już z obrazka widać, że jakość pozostawia wiele do życzenia.
Po 2. Okrutni brzydkie
To co przedstawił bar-trek to oryginalna stacja Mitsubishi

Napisano 20 lutego 2011 - 23:24
Napisano 21 lutego 2011 - 01:30
Faktycznie, coś mi się pomyliło.to nie jest orginalna stacja mitsubishi, orginalna stacja w mitsu kosztuje 13tys zł i jest ladniejsza
Napisano 21 lutego 2011 - 19:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych