Witam wszsytkich,
Mam mały problem, mianowicie postawiłem nowy pakiet CS5. Potrzebuję z poziomu Photoshopa zapisać pliczek pod poprzednią wersję softu. Niestety w oknie zapisu nie pojawia się taka możliwość jak wiadomo, w InDesignie pliki zapisywałem poprzez export dla starszych wersji. Niestety tej opcji w Photoshopie nie znalazłem. Czy ktoś może mnie nakierować jak zapisać plik dla poprzedniej wersji softu?
Z góry wszystkich dziękuję i pozdrawiam
Marek

Photoshop CS5, zapis pliku dla starszej wersji
Rozpoczęty przez
MarkoCzyzerro
, 16 lut 2011 08:43
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 lutego 2011 - 08:43
Napisano 16 lutego 2011 - 12:47
nie ma takiej opcji w Photoshopie, pliki zapisane w wyższej wersji softu są kompatybilne z niższymi wersjami i powinny sie otwierać w każdej wersji, choć oczywiście mogą się zdarzyć niespodzianki, jeśli zostały użyte jakieś nowe funkcje niedostępne we wcześniejszych wersjach, wcześniejsza wersja softu może to dziwnie zinterpretować
Napisano 16 lutego 2011 - 15:06
Ustawiasz to w preferencjach programu a nie opcjach zapisu pliku!
Photoshop->Preferences->File Handling->Maximize PSD and PSB File Compatibility->Always
W ten sposób przenoszę pliki pomiędzy CS5 a CS1.
Photoshop->Preferences->File Handling->Maximize PSD and PSB File Compatibility->Always
W ten sposób przenoszę pliki pomiędzy CS5 a CS1.
Napisano 23 lutego 2011 - 05:45
Może to dotyczyć efektów typu inteligentne filtry, inteligentne obiekty nie będą już wektorowe nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Ogólnie kompatybilność wstecz jest wysoka.choć oczywiście mogą się zdarzyć niespodzianki, jeśli zostały użyte jakieś nowe funkcje niedostępne we wcześniejszych wersjach, wcześniejsza wersja softu może to dziwnie zinterpretować
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych