Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Wideo] Problem z Handbrake

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Poklos

Poklos
  • 703 posts
  • Skądwarszawa

Posted 21 March 2007 - 16:04

przegrywam dvd film na mp4 (lub tez avi) za pomoca handbrake'a.
ustawiam 100% jakosci.
wlaczam polskie napisy.
ripuje
jednak podczas odtwarzanego juz przetworzonego filmu pojawiaja sie denerwujace paski w filmie.
tzn przy np naglym i szybkim ruchu postaci w filmie pojawiaja sie paski tak jakby obraz sie za nimi rozmazywal.
probowalem roznych kombinacji w handbrake'u ale za kazdym razem jest to samo.
macie tak samo?
http://www.wrzuta.pl/obraz/t79HT0LeOu/
http://www.wrzuta.pl/obraz/mqJfE7XosU/

#2 tejot

tejot
  • 28 posts
  • SkądWielkopolska

Posted 21 March 2007 - 17:40

W głównym oknie kliknij na "Picture settings" a następnie w nowym oknie zahacz "Deinterlace picture"
  • Poklos likes this

#3 Pavulon_

Pavulon_
  • 142 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 December 2007 - 22:03

korzystając z tego że temat już założony... Czy miał ktoś moze problem taki z programem Handbrake że nie moze dodać absolutnie żadnego filmu klikając na source? ani avi ani mpg ani nic, jakby program nie trybił, ssałem z kilku źródeł i za każdym razem to samo ...

#4 Pavulon_

Pavulon_
  • 142 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 December 2007 - 11:46

odświeżę temat ponieważ koniecznie potrzebuje programu do konwesji filmów z napisami do itunes. handbrake jest jak tu wyczytałem najlepszy tyle że po prostu najnormalniej w świecie mi nie działa (mam 10.4.9). Zciągałem z kilku różnych źródel od głównego poczynając. Problem polega na - jak wyzej - nie moge dodac zadnego filmu celem konwersji, napisow tez. dzieki

#5 narco

narco
  • 131 posts

Posted 23 December 2007 - 17:14

Ja mam jeszcze inny problem. Klikam na Encode Video, wyskakuje czarne okno, cos jakby robił i po 5 sekundach "encoding finished" Co ja mam zrobić żeby skonwertowac to dvd..?

#6 jagodaa

jagodaa
  • 82 posts

Posted 16 March 2008 - 19:05

mam problem z handbrake. wrzucam do programu film z dvd, napisy do tego i wszytsko idzie. pare godzin sie konwertuje i kiedy juz prawie skonczyl program sam konczy prace nie konwertujac filmu do konca. testowalam z paroma plytami i caly czas tak samo. w czym tkwi problem?

#7 silverball

silverball
  • 218 posts
  • Skądhome is where the heart lies

Posted 16 March 2008 - 21:06

korzystając z tego że temat już założony...

Czy miał ktoś moze problem taki z programem Handbrake że nie moze dodać absolutnie żadnego filmu klikając na source? ani avi ani mpg ani nic, jakby program nie trybił, ssałem z kilku źródeł i za każdym razem to samo ...

Ale już wiesz, że Handbrake przyjmuje płyty DVD a nie pliki .avi albo .mpg?

PS. ==>> jagodaa
objaw jakbyś miała polski na pierwszym miejscu na liście języków albo aktywną polską klawiaturę - tak to wyglądało np. w DVD Studio Pro przy kodowaniu filmu do mpeg2. Sprawdź System Preferences -> International -> Language, System Preferences -> International -> Input menu, napraw przywileje na dysku (Disk Utility, zaznacz wolumin startowy, wciśnij Repair Permissions), spróbuj innych ustawień pliku wyjściowego albo wskaż mu inne miejsce na dysku, sprawdź czy masz wystarczająco dużo tego miejsca... MacBook Pro powinien kodować film 1,5h powiedzmy w ciągu 1h, coś długie czasy podajesz...

#8 jagodaa

jagodaa
  • 82 posts

Posted 17 March 2008 - 15:12

zaraz spróbuje . kodowalam the oc (serial) dlugosc to ponad 2h wiec moze dlatego tak dlugo koduje. ale przy bridget jones - standardowy film tez jakos dlugo kodowalo

---- Dodano 17-03-2008 o godzinie 21:42 ----
3x45 z 1 plyty dvd ripowalo 3h. co jest nie tak? wydaje mi zie ze cos za dlugo, to raczej nie wina pamieci poniewaz mam jakies 35GB wolne

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users