hej!
Rozwiązał ktoś już problem jak drukować drukarką udostępnioną przez Windows? Przyda mi się do Pages i Numbers jednak firmowy HP nie obsługuje AirPrint.

[iPad] Jak drukować drukarką udostępnioną przez Windows?
Started by
528eae9968
, 09 Feb 2011 11:43
4 replies to this topic
Posted 09 February 2011 - 11:43
Posted 09 February 2011 - 11:58
Z tego co pamietam to przy insalacji itunes pyta czy aktywowac usluge airprint i ktora drukarke udostepnic. Wiec pewnie musisz zainstalowac na komputerze itunes.
Posted 09 February 2011 - 13:43
Mam zainstalowany iTunes i o nic się takiego nie pytał. Mam też AirPrint Activator.exe który sprawił ze udostępniona drukarka się pokazuje w iPadzie jednak dalej nie drukuje.
------------------------------------
Problem poniekąd rozwiązałem!
Mam Windows XP HE, udostępnioną drukarkę HP i iPad 4.2.1 z Pages 1.3.1
1. Musimy mieć najnowsze iTunes z Bonjour
2. Pobieramy i uruchamiamy AirPrint Activator.exe http://www.filedude....uQJW1fc11bb13a6
3. Dodajemy airprint.exe z C:\Program Files\AirPrint do wyjątków aby nie był blokowany przez zaporę Windows
4. iPad powinien widzieć drukarkę jednak u mnie prosi o login i hasło do drukarki
Jak taż nie znacie a wasz login nie działa tworzymy konto Gościa i wpisujemy na iPadzie gość bez hasła
Powinno drukować!
------------------------------------
Problem poniekąd rozwiązałem!

Mam Windows XP HE, udostępnioną drukarkę HP i iPad 4.2.1 z Pages 1.3.1
1. Musimy mieć najnowsze iTunes z Bonjour
2. Pobieramy i uruchamiamy AirPrint Activator.exe http://www.filedude....uQJW1fc11bb13a6
3. Dodajemy airprint.exe z C:\Program Files\AirPrint do wyjątków aby nie był blokowany przez zaporę Windows
4. iPad powinien widzieć drukarkę jednak u mnie prosi o login i hasło do drukarki

Powinno drukować!

Posted 10 June 2011 - 19:28
O co chodzi z dodawaniem do wyjątków?
---------- Wpis dodano o 20:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:12 ----------
Jest napisane done, potem klikam w program files i iPad nie znajduje mi żadnej drukarki...
---------- Wpis dodano o 20:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:18 ----------
?.?
---------- Wpis dodano o 20:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:12 ----------
Jest napisane done, potem klikam w program files i iPad nie znajduje mi żadnej drukarki...
---------- Wpis dodano o 20:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:18 ----------
?.?
Posted 12 June 2011 - 21:22
zapora windows w panelu ustawien
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users