Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Tylko zewnętrzny monitor - 1380x768

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 jasiu22

jasiu22
  • 64 posts

Posted 09 February 2011 - 10:52

Witam, Mam pewien problem, Kupilem wczoraj Macbooka i probuję podłączyć go do telewizora za pomocą przejściówki VGA. Telewizor ma rozdzielczosc 1380x768, czyli zwykłe HD (nie full) I teraz wyskakuje taki problem. Mianowicie jest opcja tylko lustrzanego ekranu, wtedy mak i tv mają ustawione 1200x800 Co zrobić, zeby po podłączeniu TV obraz był tylko na TV i w dobrej rozdzielczości. Bardzo mi na tym zależy.

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 09 February 2011 - 10:57

Odhaczyć lustrzane odbicie, przecież jest taki ptaszek w ustawieniach.

#3 jasiu22

jasiu22
  • 64 posts

Posted 09 February 2011 - 11:15

Poradzilem sobie jeszcze tylko jeden problemik... mianowcie jak mam przelaczony na TV to mak caly czas swieci i wyswietla tapete. Wiem, ze jest taki program ktory umozliwia zamkniecie klapy, ale ludzie odradzali z niego korzystac bo sie wentylacja blokuje, Ja chcialbym zeby chociaz wygasic ekranik maka jak jest wlaczony TV

#4 Maxou

Maxou
  • 30 posts
  • SkądKraków

Posted 09 February 2011 - 11:23

Miałem podobną sytuację, ja poporstu klikam klawisz od jasności ekranu i się wyłącza ekran.

#5 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 February 2011 - 11:32

tak, ten programik nazywa się system operacyjny. zamykasz wybudzasz (myszką, klawiaturą) i masz. a jak ci przeszkadza obraz na drugim monitorze... to czy przypadkiem nie zależy to też od odtwarzacza?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users