Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak najlepiej podłaczyć iPhona do Alfy Romeo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 oczopek

oczopek
  • 240 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 22:21

Witam, nie wiedziałem gdzie to umieścić, ten temat wydał mi się najlepszy. No wiec... mam Alfe romeo Mito 2010 z systemem Blue&Me... Czyli w skrócie radio, którego nie można wymienić. Jest wyjscie usb, na windows mobile (o fuuuu), który nie widzi iPhona (4). Jest możliwość kupienia specjalnej przejściówki za 400 zł (?!), ale iPhone wtedy działa jak dysk, czyli równie dobrze mogę sobie kupić "empetrójke". Interesuje mnie dorobienie jakoś wejścia aux, chociaż nie ukrywam, że marzeniem jest dock do iPhona w aucie. Miał ktoś może kiedyś do czynienia z takim autem? Może zna ktoś jakiś warsztat car-audio ze szczecina, który mógłby się tego podjąć? Totalną ewentualnością jest transmiter fm, ale wiadomo jakość większości można porównać z ruskim gramofonem. Może ktoś mi polecić jakiś lepszy trasmiter? Pozdrawiam i mam nadzieje, że ktoś mi pomoże. :)

#2 DiMoonn

DiMoonn
  • 259 postów
  • SkądMariew, PL

Napisano 08 lutego 2011 - 23:27

Kupić samochód z Win - obciach totalny

#3 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 09 lutego 2011 - 09:40

Poszukaj transmiterow marki Belkin,dobra jakosc choc ceny nie najnizsze.

#4 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 lutego 2011 - 10:06

Jakoś nie chce mi się uwierzyć, że radio w dość dobrym samochodzie AD 2010 nie ma AUX a jakieś cuda Ble łend mi ma. Pewnie ma to AUX, ale nie wyprowadzone na zewnątrz. Ja bym podłubał z tyłu radia i zobaczył co tam siedzi. Może tak być, bo ja np kupiłem sobie kiedyś wysoki model Pionka (DEH7400MP) i miał AUX tylko na krótkim kabelku, który nie wystawał poza deskę rozdzielczą. Może tak jest i w twoim przypadku. aczkolwiek IMO wolałbym wejście USB na pendraka - AUX zawsze jest obarczone jakimiś szumami generowanymi przez podłączone urządzenie

#5 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 09 lutego 2011 - 12:17

Jakoś nie chce mi się uwierzyć, że radio w dość dobrym samochodzie AD 2010 nie ma AUX a jakieś cuda Ble łend mi ma. Pewnie ma to AUX, ale nie wyprowadzone na zewnątrz. Ja bym podłubał z tyłu radia i zobaczył co tam siedzi. Może tak być, bo ja np kupiłem sobie kiedyś wysoki model Pionka (DEH7400MP) i miał AUX tylko na krótkim kabelku, który nie wystawał poza deskę rozdzielczą. Może tak jest i w twoim przypadku.

aczkolwiek IMO wolałbym wejście USB na pendraka - AUX zawsze jest obarczone jakimiś szumami generowanymi przez podłączone urządzenie

Fakt dziwne bo sam jezdze Reno Vel Satis z 2006r i nie dosyc ze mam wyjscie w radiu aux ze moge czinczem podpiac dowolny telefon z gniazdem jacka 3,5 to w dodatku moge przez BT przesylac muze do radio odtwarzacza

link do udokumentownia: YouTube - BLUETOOTH VELSATIS

co lepsze iPhone pierwszej generacji i auto tez pierwszej generacji ktore produkowana byla do 2006 roku bo pozniej byla wersja po lifcie

---------- Wpis dodano o 12:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:17 ----------

W sumie to kup pendriva 16 i wrzuc tam muze i podepnij poprostu do gniazda mp3 w alfie najlepsze rozwiazanie oszczedzisz na bateriw iPku

#6 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 09 lutego 2011 - 13:04

moze zrób update systemu
moze cos na tym forum znajdziesz :ICE & Blue&Me - Alfa Romeo Forum

#7 fantaaa

fantaaa
  • 11 postów
  • SkądRogoźnik

Napisano 12 lutego 2011 - 00:19

ja mam kia ceed i tam mam wejscie usb ale jak podlaczylem swojego ip to wyswietlil mi sie error multimediow i dupa byla ze sluchanie ;/ i wlasnie sam nie wiem czy musze jakas przejsciowke kupic czy cos wykombinowac innego tylko awet nie bardzo wiem co ;/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych