Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem Digitizer iPh3G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kubaj123

Kubaj123
  • 163 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 21:18

Witam.
Miesiac temu kupiłem na allegro digitizer podobno jest w 100% oryginalny jak go dostałem ok 10 stycznia i zamontowałem to ledwo co działał (przycinał sie "guziki sie same wciskały") ogólnie cały wariował, żeby chociaz na chwile mi zaczoł działać musiałem mojego iPh budzić i usypiać, pomagało to na jakies 10 minut po czym był nie do ogarniecia. Wkurzyłem sie odesłałem im digitizer wczoraj dostałem od nich nowy podobno inny model który bedzie działał z moim iP3G. Wmontowałem go ale zauważyłem ze jest coś źle, teraz juz nie wariuje jak poprzednio ale czasami sie zacina (czasami wgl nic sie nie dzieje przez pare godzin a czasami sie zawiesza co kilka minut zauwazylem ze jak sie cos robi to głownie to sie pojawia gry lub pisanie wiadomosci) dotyk i nie moge nic zrobic (guziki boczne działają normalnie, tylko nie reaguje na dotyk) i żeby zaczoł działać musze go tak jak wczesniej usypiać i budzić. Mój poprzedni digitizer który niestety uległ destrukcji miał napis na taśmie "Apple" a ten nie ma ale podobno jest w 100% oryginalny, bardzo bym rosił o pomoc i wyrażenie waszej opinnii na ten temat, może to problem jest po mojej stronie z sprzętem. A jeszcze jedno, jak sie dobrze przyjże to widze takie jakieś druciki w digitizerze, w moim poprzednim nie było tego widać. Problem powstał po tym jak wymianiłem na inny nowy gdyż moj stary upadł i rozerwała się taśma. Poniżej daje link do aukcji z której go kupiłem. Prosze o wasze rady co z tym zrobić.

EKRAN DOTYKOWY DOTYK SZYBKA DIGITIZER iPHONE 3G (1382164071) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

#2 WojTAZ

WojTAZ
  • 9 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 lutego 2011 - 23:30

Po cenie można spokojnie stwierdzić ze to podróbka, a potwierdza to fakt ze widzisz "druciki" co wskazywaloby ze jest to dotyk rezystancyjny a nIe pojemnosciowy, czy ekran lekko sie wgina w miejscu w którym klikasz?

#3 Kubaj123

Kubaj123
  • 163 postów

Napisano 09 lutego 2011 - 17:40

chyba, nie. Ogólnieto jest ze szkła ale wg mnie to tez jest podróbka.

---------- Wpis dodano o 17:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:35 ----------

a i co sądzicie o tym (link na dole)? wczesniej u tego gościa sie zaopatrywałem w różne głosniki mikorofony i jakieś tasmy do iPhone'ow i nie narzekałem. Podobno gosciu z jakies hurtowni ma wszystko i jest jakims posrednikiem czy kimstam.

ekran szybka dotyk DIGITIZER dotykówka iPhone 3G (1432911253) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych