mam mały problem, który przedstawiam poniżej. Dotyczy on odczytu i wyświetlania danych z pliku .plist, którego struktura znajduje się poniżej.
root ---- item 0 ----------- item 0_1_name ----------- item 0_2_value ----------- child 0_1 --------------------- child 0_1_name --------------------- child 0_1_value --------------------- child 0_1_details ----------- child 0_2 --------------------- child 0_2_name --------------------- child 0_2_value --------------------- child 0_2_details ---- item 1 ----------- item 1_1_name ----------- item 1_2_value ----------- child 1_1 --------------------- child 1_1_name --------------------- child 1_1_value --------------------- child 1_1_details ----------- child 1_2 --------------------- child 1_2_name --------------------- child 1_2_value --------------------- child 1_2_details
I teraz tak obrazowo wytłumaczę
W TableView chcę wyświetlić:
item 0
item 1
Po "tapnięciu" na jeden z tych itemów chcę wyświetlić kolejne dane w TableView (w zależności gdzie tapnąłem, w tym przypadku "item 0"):
child 0_1
child 0_2
Po ponownym "tapnięciu" na któryś z itemów mam zamiar wyświetlać coś do edycji, możliwe że jakiś detailView albo też TableView. Tego jeszcze nie wiem.
Problem mam z zaimplementowaniem tego w didSelectRowAtIndexPath.
I nie wiem też, czy plik .plist jest dobrym miejscem do przechowywania tego typu danych, bo może ich być całkiem sporo.
No i zasadniczo wszędzie NSDictionary.
Możecie doradzić, czy ten plik .plist to dobry pomysł i ewentualnie jak zaimplementować taki odczyt tego pliku i wyświetlanie w TableView.
Będę wdzięczny.