Pliki, katalogi, fotki, zamykanie aplikacji, jailbreak, cydia iPhone 4
Napisano 07 lutego 2011 - 19:26
Napisano 07 lutego 2011 - 22:58
d. czy jest już jailbreak na system 4.2.1 (untethered)? (w chwili obecnej zrobiłem jailbreak redsn0w_win_0.9.6b4) (2011-luty).
Tak jest już jailbreak (untethered) [url=http://www.greenpois0n.com/]GreenPois0n[/url]
Napisano 08 lutego 2011 - 00:02
Napisano 08 lutego 2011 - 10:47

Napisano 08 lutego 2011 - 11:31
Napisano 08 lutego 2011 - 14:07
Napisano 08 lutego 2011 - 14:24
W Cydii znajdziesz iFile - menedżer plików. Dzięki niemu dodasz dowolny plik graficzny do rolki aparatu.I jeszcze jeśli mógłbym prosić o wskazówki lub np. jakiegoś linka do strony, który podpowie jak przeglądać zdjęcia w iP wgrane bezpośrednio za pomocą dowolnego managera plików. Lub co trzeba zrobić, żeby takie zdjęcia udostępnić aplikacjom w iP.
Pzdr.
####
Dodawanie plików jest opcjonalne, iFile sprawdza się również jako przeglądarka zdjęć i nie tylko.
Napisano 08 lutego 2011 - 17:50
Napisano 08 lutego 2011 - 20:06
Napisano 12 lutego 2011 - 19:19

Napisano 12 lutego 2011 - 19:31

Napisano 13 lutego 2011 - 21:10

Napisano 14 lutego 2011 - 10:59
No pewnie, że nie każdy potrzebuje ciągle przesyłać pliki do słuchawki
ale ja potrzebuję, będąc w górach, mając iPhona z 32GB na pokładzie nie musiałbym taszczyć laptopa żeby zgrywać RAW z aparatu. Wybitnie pożyteczne, niepirackie zastosowanie dla pamięci w iPhone. A co do iTunes, to wybacz, niemożność dogrania fotek tylko tworzenie repozytorium od nowa na każdy komputerze mija się z celem, no i jeszcze fakt, że można się synchronizować tylko z 5 komputerami "na raz" czemu to ma służyć? Z definicji iPhone, to raczej urządzenie przenośne, które ma ułatwić człowiekowi życie, a nie utrudnić. Większość innych tel. tej klasy oferuje o wiele większą funkcjonalność za znacznie mniejsze pieniądze, to czemu Apple nie chce żeby użytkownicy iPhone ustawiali swoje dzwięki np. przyjścia wiadomości sms? (chodzi mi o defaultowy dźwięk, bo dla pojedyńczych użytkowników to już sobie można ustawić custom text tone), dlaczego nie ma masowego kasowania smsów?, tylko trzeba kasować każdy z osobna? (oświeć mnie jeśli nie mam racji), nie ma przydatnej latarki, radia (tylko internetowe), nie ma paska postępu odtwarzanego utworu, co przy audiobookach bardzo by się przydało. Przecież nie oczekuję od Apple wiele
.
BTW, ściągam aplikacje którymi uzupełniam luki w software mojego iPhone, może mi się kiedyś uda zrobić z niego odpowiednie narzędzie dla mnie. Znalazłem kilka ciekawych programów w wątkach TOP 10 app na iPhone w necie, trochę tutaj na grupie, w tym wątku genialny iFile!dzięki. Może ktoś podpowie czy jest jakiś dobry program do customizacji na iPhone 4 poza Winterboard, SBSettings i Customize (który nie działa na systemie 4.2.1)
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za porady i wypowiedzi ...
To co robisz na telefonie to w sumie Twoja sprawa i nic mi do tego, ale zastanów się czy po każdym update iOS'a będzie Ci sie chciało spedzać godziny nad dostosowywanie go pod siebie. Idealnym rozwiązaniem dla Ciebie byłoby coś z Android'em który z definicji jest dla "palców grzebalców". A co do filozofii Apple to wygląda to tak:
1) 1 użytkownik - 1 konto iTunes - Max 5 komputerów - I chyba dowolna ilość urządzeń z iOS.
2) Wymiana plików miedzy użytkownikami iOS ogranicza sie wlaściwie do MMS i Mail i są to własnej produkcji zdjecia, filmiki czy nagrania głosowe. Zawartością iPod'a nie można sie dzielić.
3) iPhone to nie pendrive
4) Czemu nie ma radia to Ci nie powiem - widać nie jest ono jeszcze tak doskonałe żeby znaleźć sie w iPhone

5) iPhone to urządzenie stworzone kompleksowo, przemyślane od A do Z - to co jest i to czego nie ma to wynik pracy inżynierów, programistów i widocznie uznali, że z niektórych funkcji pora zrezygnować i zastąpić innymi.
Napisano 22 lutego 2011 - 18:27

Napisano 22 lutego 2011 - 19:17

Napisano 24 lutego 2011 - 13:45

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych