Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przycisk POWER

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 wy_pasik

wy_pasik
  • 15 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 09:43

Witam, mam taki strasznie uciążliwy problem. Mam Iphone'a 3G którego kupiłem sobie na znanym serwisie aukcyjnym ;p Niestety ku mojemu zdziwiniu po włączeniu telefonu przycisk "power" nie chce działać, tzn. ściemniać ekranu. Oczywiście w pierwszej olejności spróbowałem zrobić restore, lecz niestety to nie pomogło. Obecnie do ściemniania używam iShakeLock'a, ale chciałbym naprawić ten przycisk. Ktoś ma jakieś pomysły ??:-D

#2 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 09:52

Skoro w opisie aukcji nie było mowy o niedziałającym przycisku Power, to może lepiej będzie oddać ten telefon? Wymiana przycisku powinna pomóc, ale po co się kosztować?

#3 wy_pasik

wy_pasik
  • 15 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 10:15

nie chce go oddawać, tylko naprawić. Tzn., że przycisk jest uszkodzony ??

#4 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 11:09

Czemu go nie chcesz oddawać? Kupiłeś według aukcji (zakładam) sprawny telefon, a dostałeś niesprawny. Każdy normalny żądałby zwrotu, ewentualnie jakiejś rekompensaty finansowej za koszty poniesione przy naprawie przycisku. A skoro przycisk nie działa nawet po restore, to chyba jest uszkodzony, nie? Rozumiem, że nie chce Ci się "bawić" w zwroty, a wymiana nie kosztuje nie wiadomo jakich pieniędzy, ale tu chodzi o zasady. Nie można sprzedawać uszkodzonego telefonu jako działającego.

#5 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2011 - 11:28

A jak wlaczasz i wylaczasz tel skoro power nie dziala?

#6 wy_pasik

wy_pasik
  • 15 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 11:53

no właśnie jest taka kwestia, że włączyć za pomocą przycisku go mogę, ale wyłączyć już nie. Jeżeli chce to zrobić włączam sbsettings i tam jest opcja wyłączenia. Nie działa ściemnianie ekranu i wyłączanie, ale włączanie działa. co do aucji, to pieniążki za uszkodzony włącznik odzyskam. Podobno jego naprawa to koszt ok. 100zł jeżeli jest uszkodzony mechanicznie, jednakże nie wiem jak z tym jest, bo w tryb DFU (do tego jest niezbędny power) telefon wchodzi, włącza się za jego pomocą, ale nie chce ściemniać ekranu ani wyłączać. Ktoś miał taką przypadłość??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych