Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Przycisk POWER

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 wy_pasik

wy_pasik
  • 15 post贸w

Napisano 06 lutego 2011 - 09:43

Witam, mam taki strasznie uci膮偶liwy problem. Mam Iphone'a 3G kt贸rego kupi艂em sobie na znanym serwisie aukcyjnym ;p Niestety ku mojemu zdziwiniu po w艂膮czeniu telefonu przycisk "power" nie chce dzia艂a膰, tzn. 艣ciemnia膰 ekranu. Oczywi艣cie w pierwszej olejno艣ci spr贸bowa艂em zrobi膰 restore, lecz niestety to nie pomog艂o. Obecnie do 艣ciemniania u偶ywam iShakeLock'a, ale chcia艂bym naprawi膰 ten przycisk. Kto艣 ma jakie艣 pomys艂y ??:-D

#2 Krukct

Krukct
  • 936 post贸w

Napisano 06 lutego 2011 - 09:52

Skoro w opisie aukcji nie by艂o mowy o niedzia艂aj膮cym przycisku Power, to mo偶e lepiej b臋dzie odda膰 ten telefon? Wymiana przycisku powinna pom贸c, ale po co si臋 kosztowa膰?

#3 wy_pasik

wy_pasik
  • 15 post贸w

Napisano 06 lutego 2011 - 10:15

nie chce go oddawa膰, tylko naprawi膰. Tzn., 偶e przycisk jest uszkodzony ??

#4 Krukct

Krukct
  • 936 post贸w

Napisano 06 lutego 2011 - 11:09

Czemu go nie chcesz oddawa膰? Kupi艂e艣 wed艂ug aukcji (zak艂adam) sprawny telefon, a dosta艂e艣 niesprawny. Ka偶dy normalny 偶膮da艂by zwrotu, ewentualnie jakiej艣 rekompensaty finansowej za koszty poniesione przy naprawie przycisku. A skoro przycisk nie dzia艂a nawet po restore, to chyba jest uszkodzony, nie? Rozumiem, 偶e nie chce Ci si臋 "bawi膰" w zwroty, a wymiana nie kosztuje nie wiadomo jakich pieni臋dzy, ale tu chodzi o zasady. Nie mo偶na sprzedawa膰 uszkodzonego telefonu jako dzia艂aj膮cego.

#5 robgrab

robgrab
  • 1聽384 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 06 lutego 2011 - 11:28

A jak wlaczasz i wylaczasz tel skoro power nie dziala?

#6 wy_pasik

wy_pasik
  • 15 post贸w

Napisano 06 lutego 2011 - 11:53

no w艂a艣nie jest taka kwestia, 偶e w艂膮czy膰 za pomoc膮 przycisku go mog臋, ale wy艂膮czy膰 ju偶 nie. Je偶eli chce to zrobi膰 w艂膮czam sbsettings i tam jest opcja wy艂膮czenia. Nie dzia艂a 艣ciemnianie ekranu i wy艂膮czanie, ale w艂膮czanie dzia艂a. co do aucji, to pieni膮偶ki za uszkodzony w艂膮cznik odzyskam. Podobno jego naprawa to koszt ok. 100z艂 je偶eli jest uszkodzony mechanicznie, jednak偶e nie wiem jak z tym jest, bo w tryb DFU (do tego jest niezb臋dny power) telefon wchodzi, w艂膮cza si臋 za jego pomoc膮, ale nie chce 艣ciemnia膰 ekranu ani wy艂膮cza膰. Kto艣 mia艂 tak膮 przypad艂o艣膰??

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych