Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

jak sie podłączyć przez router do sygnalu wifi?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 relieff

relieff
  • 14 postów

Napisano 05 lutego 2011 - 12:25

mam router ktory wysyla internet (poprawnie) a teraz potrzebuje skonfigurować drugi router ktory ten internet odbiera (tp link jakiś tam model) co mam w ustawieniach zrobić próbuję szukam i dupa zbita, nic nie mogę zrobić.:cool: poproszę o pomoc, dzięki

#2 gieza

gieza
  • 709 postów

Napisano 05 lutego 2011 - 12:35

jakiś tam model tp-linka ustawić w jakiś tryb odbierania... resztę sobie zgadnij tak jak my mamy zgadywać co masz za sprzęt.

#3 relieff

relieff
  • 14 postów

Napisano 05 lutego 2011 - 12:38

TL- WR740N, może teraz mi pomożesz?

#4 gieza

gieza
  • 709 postów

Napisano 05 lutego 2011 - 12:48

Co chcesz osiągnąć? Odbierać sygnał bezprzewodowy TP-Linkiem i z niego przesyłać dalej bezprzewodowo czy kablem? Jeśli bezprzewodowo to włącz tryb WDS, a kablem to zdaje się, że ten router nie ma AP-Client więc nie pójdzie.

#5 relieff

relieff
  • 14 postów

Napisano 05 lutego 2011 - 12:54

chciałbym odbierać na tplinku i dalej przesyłać kablem, jak się nie da to go wymienie z tym co aktualnie nadaje sygnał: edimax BR-6504n czyli by było w takiej kolejności: internet>tplink>wifi>edimax>kabel i wtedy by wszystko działało?

#6 gieza

gieza
  • 709 postów

Napisano 05 lutego 2011 - 14:48

W tę stronę też chyba nie da rady bo edimax ma tylko AP-Bridge. AP Client z WISP (czyli od razu routuje i możesz podłaczyć 4 urządzenia na kablu) to ma na pewno TP-LINK TR-WR543G i kosztuje >100zł.

#7 relieff

relieff
  • 14 postów

Napisano 05 lutego 2011 - 23:07

kurcze dzięki, a może iphonem jako łapacz wifi :P?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych