Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Wideo poradnik] Untethered Jailbreak iOS 4.2.1 za pomocą greenpois0n RC5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
77 odpowiedzi w tym temacie

#51 przemo85

przemo85
  • 2 postów

Napisano 19 lutego 2011 - 17:17

Witam bardzo prosze o porade mam ipona 3g 8gb i wchodzi mi w dfu ale Greenpois0n go nie widzi i pisze zebym sprobowal jeszcze raz soft 4.2,1

#52 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 19 lutego 2011 - 17:25

Próbuj do skutku...musi zadziałać.

#53 iTouch2010

iTouch2010
  • 28 postów

Napisano 19 lutego 2011 - 17:35

Mam podobny problem. Nie mogę iPoda wprowadzić w DFU próbowałem setki razy. Koszmar. Masz może ktoś jakieś rady?

#54 przemo85

przemo85
  • 2 postów

Napisano 19 lutego 2011 - 17:40

pol dnia sie mecze i nic:/ wchodzi w dfu ale dalej to samo na roznych kompach tak samo:/

#55 iTouch2010

iTouch2010
  • 28 postów

Napisano 19 lutego 2011 - 18:19

Ja męczę się też prawie cały dzień i nic. Nie mogę iPoda wprowadzić w tryb DFU. Już powoli tracę siły i widzę, że może nie warto teraz ludzie mają problemy. Ktoś może pomoc?

#56 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 19 lutego 2011 - 19:29

Przed chwilą powtórzyłem JB i bez żadnych problemów udał się...

#57 casti2

casti2
  • 1 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 17:53

ja mam tak samo...cały dzien męczę się z tym dfu i ciagle i ciagle jest "try again" mam ip 3g 8 gb...po restore soft 4.2.1 czysty ale dalej nic nie działa....no i kilka razy kiz jb miał xD pomoze ktoś i podpowie jak przeprowadzic jb i iśc dalej niż " try again?" :)

#58 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 lutego 2011 - 00:18

10 sekund home+power później jak telefon będzie miał już ten czarny ekran to puszczacie power i trzymacie dalej home przez 15 sekund.

#59 Kazzzek

Kazzzek
  • 38 postów
  • SkądEindhoven / Poznań

Napisano 22 lutego 2011 - 13:43

10 sekund home+power później jak telefon będzie miał już ten czarny ekran to puszczacie power i trzymacie dalej home przez 15 sekund.

i koniecznie musi być wtedy podpięty pod kabel i komp włączony

#60 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 lutego 2011 - 13:53

Wprowadzenie w DFU jest banalne jak tylko postępuje się dokładnie według instrukcji, nie ma w tym większej filozofii, plus telefon podpiety kablem i komputer włączony.

#61 iTouch2010

iTouch2010
  • 28 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 20:58

Wprowadzenie w DFU jest banalne jak tylko postępuje się dokładnie według instrukcji, nie ma w tym większej filozofii, plus telefon podpiety kablem i komputer włączony.

Postępuje zgodnie i bardzo dokładnie według instrukcji i nie mogę wprowadzić w DFU. Próbowałem naprawdę wiele razy. Po momencie jak naciskam power i dokładam home urządzenie normalnie się włącza i jest "try again".

#62 XTreleMoreleX

XTreleMoreleX
  • 38 postów

Napisano 01 marca 2011 - 15:52

Mam identyczny problem. Próbowałem na Win 7, Win XP wszystko oczywiście zgodnie z instrukcją a Greenpois0n RC6 mimo to nie wykrywa iPoda tuoch 2g MC. Gdyby ktoś znalazł rozwiązanie problemu byłbym wdzięczny. Zauważyłem z resztą że dużo ludzi się z tym męczy.

#63 CyCu91

CyCu91
  • 59 postów

Napisano 08 marca 2011 - 14:09

Ja akurat mam ipod touch 4g z softem 4.2.1 i na RC6 jb poszedł mi bez problemu. Nie powiem miałem spocone ręce jak to robiłem, a teraz to bym mógł komuś to zrobić na laycie ;D

#64 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 08 marca 2011 - 19:02

Witam Mój brat posiada iPhone 4 4.2.1 z AT&T. Czy ten sposób z pierwszej strony zadziała bez problemowo na tym telefonie? Mam też kilka pytań : 1. Czy mogę zrobić jailbreaka na telefonie z aplikacjami, kontaktami itp czy musze najpierw zrobic restore? 2. Czy istnieje już możliwość zdjęcia simlocka z tego telefonu także? 3. Czy możliwe, że po zrobieniu Jailbreaka i simlocka (jeśli to mozliwe) przestanie działać FaceTime i/lub inne aplikacje i usługi? Jeżeli było to przepraszam ale szukałem i wszędzie jest wszystko zamotane i chce tylko konkretnych i krótkich odpowiedzi żeby szybko bratu wykonać usługę bo też mu trochę zależy na czasie... Pozdrawiam

#65 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 marca 2011 - 19:48

Witam

Mój brat posiada iPhone 4 4.2.1 z AT&T. Czy ten sposób z pierwszej strony zadziała bez problemowo na tym telefonie? Mam też kilka pytań :

1. Czy mogę zrobić jailbreaka na telefonie z aplikacjami, kontaktami itp czy musze najpierw zrobic restore?
2. Czy istnieje już możliwość zdjęcia simlocka z tego telefonu także?
3. Czy możliwe, że po zrobieniu Jailbreaka i simlocka (jeśli to mozliwe) przestanie działać FaceTime i/lub inne aplikacje i usługi?

Jeżeli było to przepraszam ale szukałem i wszędzie jest wszystko zamotane i chce tylko konkretnych i krótkich odpowiedzi żeby szybko bratu wykonać usługę bo też mu trochę zależy na czasie...
Pozdrawiam

Ad.1 Nie musisz zrobić restore, lepiej zrobić backup przed jb tak na wszelki wypadek.
Ad.2 Nie ściągniesz simlocka

#66 lolek-km

lolek-km
  • 3 postów
  • SkądSIERAKOWICE POMORSKIE

Napisano 17 marca 2011 - 20:04

greenpois0n nie widzi iphone

witam, ja już k..wa nie wytrzymuję próbuję cały dzień już na 4 kompach, ios 4.2.1. wprowadzam w tryb dfu, poczym komputer da dźwięk, a na ekranie iphone widać tryb awaryjny a ten pierdolo..y greenpois0n nie widzi go tylko jest "try again". Nie potrzebnie robiłem to. Tym bardziej widzę że nie tylko ja mam z tym problem.

---------- Wpis dodano o 20:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:02 ----------

ludzie jak coś to powiedzcie jak to zrobiliście, bo już psychicznie wysiadam, a telefonik stał się bezużyteczny.

#67 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 marca 2011 - 20:10

Wystarczy wprowadzić w tryb dfu wedle instrukcji wyświetlonej na ekranie, u mnie poszło za pierwszym razem, trzymaj tyle sekund home i power ile jest pokazane i bez kłopotu wprowadzisz w dfu.

#68 lolek-km

lolek-km
  • 3 postów

Napisano 17 marca 2011 - 20:26

TAK ROZUMIEM CIĘ BARDZO DOBRZE, ALE ROBIĘ WSZYSTKO WEDLE INSTRUKCJI, NAWET PRZED CHWILECZKĄ BYŁEM U KUMPLA NA STACJONARNYM PRÓBOWAŁEM I TO SAMO. CHODZI O TO ŻE WCZASIE ODLICZANIA W PROGRAMIE GREENPOIS0N, NA KOŃCU NA IPHONIE UKAZUJE SIĘ TRYB AWARYJNY, ALE PROGRAM WYWALA MI TRY AGAIN. WIDZĘ ŻE NIE TYLKO JA SIĘ Z TYM MĘCZĘ. TYLKO W CZYM TKWI PROBLEM. ALE DZIĘKI ZA POMOC. DALEJ PROBUJĘ. POZDRAWIAM.

---------- Wpis dodano o 20:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:25 ----------

DODAM TYLE ŻE MAM IPHONE 3G I 3GS. PRÓBOWAŁEM WGRAĆ IOS 4.2.1 NA 3G, BO NARAZIE 3GS NIE RUSZAM I DZIĘKI BOGU ŻE Z NIM NIC NIE ZROBIŁEM.

#69 chmurek

chmurek
  • 35 postów

Napisano 18 marca 2011 - 14:53

Dla wszystkich, którzy mają problem z iPhone 3G i Greenp0ison - niestety nie ma możliwości zrobienia Jailbreak'a za pomocą tego programu. Nie obsługuje iPhone 3G. Dziś zaktualizowałem soft do 4.2.1 i miałem ten sam problem. Ściągnijcie sobie Redsn0w w wersji v0.96 b6 np. stąd - http://www.iphonewor...win_0.9.6b6.zip. Instrukcja zrobienia Jailbreak'a jest taka sama jak w poprzednich wersjach. Mam nadzieję, że rozwiąże to wasz problem.

#70 lolek-km

lolek-km
  • 3 postów

Napisano 18 marca 2011 - 19:38

iphone 3gs nowy bootrom ios 3.1.3 na ios 4.1 witam, chciałbym jeszcze raz prosić o pomoc. otóż zamierzam się do zaktualizowania mojego 3gs do wersji 4.1, bo wiem że tam zdejmę simloka programowo, ale nie mogę konkretnie znaleźć w necie informacji jak krok po kroku wykonać tę czynność, po to żeby nie zablokować sobie telefonu. Będę wdzięczny za pomoc. Może ktoś kto jest obcykany poda gg?. JESZCZE JEDNO ISTOTNE PYTANIE. CZY JEŻELI WGRAM IOS 4.1 ORYGINALNE, CZY POTEM GREENPOISON BĘDĘ MÓGŁ ZROBIĆ JAILBREAK??? PRZYPOMINAM ŻE MAM IPHONE 3GS.

#71 KamCiu

KamCiu
  • 32 postów

Napisano 25 marca 2011 - 20:41

Na na 4.2.1 3G może greenp0ison zepsuć WIFI albo coś takiego?

#72 adriuns

adriuns
  • 58 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 07:10

Witam. Mam taki problem mam nowego Iphona 4. Zrobilem jailbreaka Greenposion rc 6 i jak wlacza sie Iphone(zamiast jabluszka jest czaszka) to wyskakuje nadal zeby podlaczyc Iphona pod Itunes?(i aktywowac go)Podpowie ktos co mam zrobic?

#73 Krzychu00

Krzychu00
  • 1 postów

Napisano 08 maja 2011 - 22:26

Witam mam taki problem zrobiłem JB redsn0wem i mam tethered JB chciałem zaktualizowc telefon do 4.3.3 i nie moge bo wywala mi bład 3194 no i jestem w kropce :( Dodam ze mam iP4 z softem 4.2.1 i tu moje pytanie czy moge teraz wykonac JB greenpoisonem i nic sie nie stanie? Z góry dzieki za pomoc!

#74 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 maja 2011 - 07:52

Edytuj plik hosts w c/windows/system32/drivers/etc to ci bledu nie wywali

#75 Magdur

Magdur
  • 2 postów

Napisano 21 maja 2011 - 11:26

Problem Witam, Mam problem z zainstalowaniem Cydii. Zrobiłam JB greenp0isonem, mam iPoda touch'a 3G , iOS 4.2.1. JB poszedł gładko, jednak nie pojawiła mi się ikonka downloadera. Co w tym wypadku mogę zrobić ? Próbowałam ściągać redsnow'a , ale nie mogę znaleźć działających linków. Podkreślam, że jestem początkująca i trzeba mi to wytłumaczyć krok po kroku. Z góry dzięki :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych