Witam,
Piszę, aby się "pochwalić" - właśnie dostałem maila od Apple o treści jak poniżej.
Płatność od 11.12.2010 ma cały czas (nawet teraz) w PayPalu status "oczekująca".
A dziady nawet polskich literek w mailu nie potrafią napisać.
Przy dwumiesięcznym oczekiwaniu na realizację, to chyba z 20% kart kredytowych się zmienia, chociaż moja ważna do 2013.
W nosie mam ich darmowy upgrade - zaraz kupię nowe iPhoto na AppStorze.
-------------------------------------------------------------------------
Apple Upgrade Centre
iLife '11
Szanowny Kliencie
Dziekujemy za Pana/Pani ostatni wniosek dotyczacy programu
aktualizacji sprzetowej iLife '11. Z przykroscia informujemy, ze nie
mozemy spelnic Pana/Pani prosby z nastepujacych przyczyn:
# Wydawca karty kredytowej odmówil autoryzacji karty kredytowej.
Zgodnie z zasadami i warunkami programu jestesmy zobowiazani do
anulowania Pana/Pani zamówienia.
Dziekujemy za zainteresowanie produktami i uslugami firmy Apple.
Z wyrazami szacunku,
Apple Upgrade Centre
Prosimy nie odpowiadac na te wiadomosc.
Zostala wyslana z adresu, który nie obsluguje poczty przychodzacej
-------------------------------------------------------------------------
Odrzucony przez Apple update iLife '11 - czekałem od 11.12.2010
Rozpoczęty przez
Bacio
, 04 lut 2011 17:01
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 lutego 2011 - 17:01
Napisano 05 lutego 2011 - 10:12
To wina Apple, że nie autoryzowano ci karty? Nie przesadzaj. Sam korzystałem z tego programu i po 3 tygodniach dostałem swoją kopię.
Napisano 05 lutego 2011 - 10:23
Miej kolego pretensje do PayPal, Apple moim zdaniem zrobiło co byc powinno, nie dostali autoryzacji karty (może blokada/brak środków) więc nie bedą się zastanawiać dlaczego... Takich transakcji maja na pewno sporo każdego dnia.
Napisano 05 lutego 2011 - 10:30
A czy ta karta nadaje się do płatności przez Internet? Poza tym tak jak napisali koledzy wyżej to nie wina Apple. Gdyby ktoś u Ciebie chciał coś kupić na allegro i mówiłby, że ma kasę, ale przelew jakoś by nie dochodził na twoje konto to wysłałbyś paczkę?
Napisano 05 lutego 2011 - 17:36
To wina Apple, że nie autoryzowano ci karty? Nie przesadzaj. Sam korzystałem z tego programu i po 3 tygodniach dostałem swoją kopię.
Karta miała ważność do końca stycznia 2011. Nie wiem dlaczego PayPal nie pobrał kasy w momencie składania przeze mnie "zlecenia" tylko dwa miesiące później.
Nie mam do nikogo pretensji - po prostu beznadziejny system rodem z XIXw. Posiadając AppStore update'y softu realizowane przez wysyłanie kopii drukowanej dokumentów i odsyłanie CD/DVD.
Kiedy po 2 miesiącach coś nie tak z autoryzacją płatności, to fajnie jakby była szansa ponownej płatności. A w mailu sposobu odwoławczego nie ma...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych