Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przesyłanie dużych danych. Wolny transfer iPad . FTP Samba webdav

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 stepien1

stepien1
  • 47 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 04 lutego 2011 - 11:48

Witam, Próbuję znaleźć sposób na szybkie przesyłanie danych PC- (wifi) - Ipad Do tej pory sprawdzałem AirSharing -- webdav (http i https) bardzo wolno FileBrowser - Samba - bardzo wolno FTPonTheGo - FTP bardzo wolno program FTP (serwer ftp na iPadzie) -- to samo :/ Serwer WWW na PC -- Mercury Browser iPad -- to samo Bardzo wolno to w każdym przypadku transfery około 10 kB/s :/ i dodatkowo przerywane co jakiś czas połączenie Po tym samym wifi przeglądarka internetowa (ściąganie plików) i inne aplikacje korzystające z internetu działają bardzo dobrze (transfer internet - iPad na 100% łącza -- 4 Mb/s) Czy u Was też to występuje ?

#2 Netty

Netty
  • 123 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 05 lutego 2011 - 07:58

U mnie mydisk.se chodzi szybko. Ze streamingiem wideo tez nie ma problemu. Spróbuj ustawić router wifi sztywno na standard n.

#3 stepien1

stepien1
  • 47 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 05 lutego 2011 - 09:16

Jak sciagasz z tego pliki na ipada ? Www czy przez jakiegoś klienta ?

#4 Netty

Netty
  • 123 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 06 lutego 2011 - 07:41

Www albo przez wewnętrzne klubem WebDAV w pages lub officehd

#5 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2011 - 08:59

AirSharing - przerzucenie plików mp3 (koło 600mb) - 4 minuty. Coś nie tak masz z routerem/komputerem/ipadem (niepotrzebne skreślić) niestety za mało szczegółów aby można było zdiagnozować problem.

#6 stepien1

stepien1
  • 47 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 11 lutego 2011 - 09:49

Okazało się że wina leży po stronie routera W innych warunkach (zmieniając tylko router) transfer po FTP (wewnętrzny) osiąga 1,2 MB/s Trochę to dziwne -- na oby są podobne ustawienia. Jak znajdę trochę czasu postaram się to zbadać

#7 meyde9

meyde9
  • 13 postów

Napisano 31 października 2011 - 21:55

Witam. Odkopię ten temat, bo nie chcę zakładać nowego, a tematyka bardzo podobna. Więc tak, mam problem z przesyłaniem danych pomiędzy PC a iPadem. Kiedy przesyłam pliki za pomocą wifi programami typu AirSharing czy Phone Drive prędkość przesyłania nigdy nie przekracza 100 kB/s, cały czas jest w okolicach 95 kB. Kiedy korzystam na Ipadzie z internetu (Neo 10M) to ładnie leci cały czas około 10 MBit/s. PC i iPad są w tej samej sieci, PC po kablu IPad po wifi Router to TP-Link WR740N, czyli LiteN (150Mbit) z wgranym DD-WRT Co może być przyczyną tak tragicznych prędkości?

#8 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 października 2011 - 22:28

Zgodnie z regulaminem forum nie odświeżamy wątków starszych niż 6 miesięcy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych