Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Baza kontaktów - jak przenieść na iPhone'a?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 TomekMkk

TomekMkk
  • 21 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 11:35

Czolem Jak w temacie - wlasnie przesiadlem sie ze starej nokii na iPhone4. Czy wszystkie numery telefonow, ktore mam w starym aparacie musze teraz recznie przepisac do iPhone'a, czy tez jest jakas metoda, jak to zrobic na skroty? z gory dziex :)

#2 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 lutego 2011 - 11:38

Możesz synchronizować z konta Google albo ze skrzynki pocztowej. A wcześniej z Nokii zgraj do programu pocztowego/google'a.

#3 TomekMkk

TomekMkk
  • 21 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 11:47

Dziex :) A podpowiesz mi, jak się do tego konta google'a dostac? ja przepraszam ze taki naiwny jestem, ale faktycznie sie nie znam na tych sprzetach...

#4 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 lutego 2011 - 11:49

Musisz miec konto na gmail'u i tam dodajesz kontakty. Później przez iTunes podajesz dane do konta Google i same sie wgraja do kontaktów na iPhone'a.

#5 TomekMkk

TomekMkk
  • 21 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 11:54

Prosz, jakie to proste :) Klopot w tym, ze mam skrzynke pocztową na cholernym tlenie - neistety, adres jest rozpropagowany i nie bardzo mi sie chce go zmieniac. Na google'u bym musial zalozyc od nowa, a tam na pewno wszelkie cywilizowane nicki juz zajete... Innymi slowy: nie da sie tego samego zrobic np. przez outlooka?

#6 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 lutego 2011 - 11:56

Jasne, że się da. Przy zaznaczeniu opcji synchronizacji kontaktów zostaną wgrane te z Outlook'a.

#7 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 lutego 2011 - 11:59

Pod warunkiem że w outlooku ma te wszystkie kontakty, które miał w Nokii, jeśli nie to się nie da.

#8 TomekMkk

TomekMkk
  • 21 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 12:17

ja to najpierw musze kabel do tej nokii znalezc, w ogole nie wiem, czy go mam. A ta nokia to egzemplarz naprawde archaiczny

#9 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 04 lutego 2011 - 18:43

Prosz, jakie to proste :) Klopot w tym, ze mam skrzynke pocztową na cholernym tlenie - neistety, adres jest rozpropagowany i nie bardzo mi sie chce go zmieniac. Na google'u bym musial zalozyc od nowa, a tam na pewno wszelkie cywilizowane nicki juz zajete...
Innymi slowy: nie da sie tego samego zrobic np. przez outlooka?

ale przeciez nie musisz zmieniac...
robisz sobie poczte na gmailu (nawet z bardzo glupim nickiem), podpinasz mu konto z o2 i ustawiasz "Wyslij poczte jako" (i tu wstawiasz konto z o2) ...więc mejle z o2 przychodza na gmaila i odpisujac na nie, on i tak wysyla je z adresem o2.pl - wiec nikt sie nawet nie kapnie, ze masz inna poczte (prosciej wytlumaczyc sie nie da) Do tego masz kalendarz, kontakty, itd...

#10 kunegunda50

kunegunda50
  • 1 postów

Napisano 19 czerwca 2013 - 07:27

iphone 4 witam ja zrobilam wszystko i nie chca mi sie kontakty zsynchronizowac

#11 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 czerwca 2013 - 08:49

Wyeksportuj kontakty z Nokii za pomocą jej programu PC Suite, dodaj do książki adresowej w Windows, włącz w iTunes synchronizację z kontaktami Windows.

#12 delgadur

delgadur
  • 233 postów

Napisano 19 czerwca 2013 - 09:57

Możesz też po prostu importować kontakty z karty sim. Tzn zapisz wszystkie kontakty z Noki na karcie SIM. Potem wkładasz Sim do nowego iPhone'a wchodzisz w Ustawienia --> Poczta,kontakty,inne-->Importuj kontakty z SIM. Wadą tego rozwiązania jest ograniczona pojemność karty SIM (chyba 250 kontaktów) oraz to że trzeba przyciąć kartę Sim jeżeli masz starą .

#13 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 19 czerwca 2013 - 10:07

Możesz też po prostu importować kontakty z karty sim. Tzn zapisz wszystkie kontakty z Noki na karcie SIM. Potem wkładasz Sim do nowego iPhone'a wchodzisz w Ustawienia --> Poczta,kontakty,inne-->Importuj kontakty z SIM. Wadą tego rozwiązania jest ograniczona pojemność karty SIM (chyba 250 kontaktów) oraz to że trzeba przyciąć kartę Sim jeżeli masz starą .

Oraz, że na karcie SIM nie da się zapisać kilku numerów pod jednym kontaktem, maili oraz innych danych adresowych...

#14 Yeezus

Yeezus
  • 2 postów

Napisano 28 czerwca 2013 - 23:27

Witam, ja mam problem poniewaz mam htc desire z i zgralem na karte sim kontakty, wlozylem do 4sa i nie scaignelo ani jednego?, czy moge je sciagnac w jakis inny sposob?.... gmail zadziala?

#15 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 29 czerwca 2013 - 07:13

Zawsze działał. Na ojcowym iPhonie 3G (bez iClouda) do dziś tak trzymam - w ten sam sposób je "wrzucałem"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych