Witam. Posiadam białego paru letniego MacBooka 13.3 cala który oczywsicie nie posiada wejście na karty PCMCIA a chciałbym do niego podłączyć internet przenośny który mam z PLAY. Czy istnieja jakies przejsciówki żeby móc ta karte podłączyć? Wiem że mógłbym kupic modem USB ale często tez korzystam z tego internetu na laptopie IBM który ma to wejście więc wolałbym jakąś przejściówke . Prosze o pomoc. Szukałem w necie i nic nie moge znaleźc.

POMOC z PCMCIA MacBook 13.3.
Rozpoczęty przez
simcold
, 03 lut 2011 17:00
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 lutego 2011 - 17:00
Napisano 03 lutego 2011 - 17:54
Kiedys widzialem cos takiego na allegro, ale kosztowalo jakies koszmarne pieniadze. Ponad 500 zł... w tej chwili chyba nigdzie tego nie kupisz.
Napisano 03 lutego 2011 - 18:11
Czyli pozostaje kupno modemu pod usb? może ma ktos z was bez simlocka najlepiej na sprzedaż.
Napisano 27 czerwca 2011 - 23:03
Jest opcja : HUAWEI E870 MODEM + PRZEJŚCIÓWKA. Na allegro teraz tego pełno. Podobne przejściówki znajdziesz standardowo przy modemach firmy novatel np. w modelu Merlin X950D ExpressCard 34mm (Możliwość zaadresowania jednego produktu do różnych segmentów rynku
X950D standardowo komunikuje się poprzez slot ExpressCard/34 lub 54. Dzięki odpowiednim adapterom Novatel Wireless możliwa staje się jego komunikacja poprzez PCMCIA lub USB, przez co modem może być z powodzeniem wykorzystany zarówno w komputerach stacjonarnych, jak i starszych laptopach.)
Napisano 27 czerwca 2011 - 23:43
Dowolny modem na USB z Allegro za stówę i wszystko działać będzie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych