Od blisko dwóch lat mam w Orange abonament dedykowany dla iPhona (3GS teraz 4G), który ma usługę przesyłu danych (GPRS). Przekladam kartę do iPada i podczas próby przeglądania internetu mam komunikat, że nie mam subskrybcji przesyłu danych. ??? Nie rozumiem, w iPhonie internet śmiga, a w iPadzie nie??? Czy trzeba wykupić jakąś inną usługę lub nową kartę sim specjalnie dla iPada?
Przesył danych
Started by
mikkke
, 02 Feb 2011 22:19
4 replies to this topic
Posted 02 February 2011 - 22:19
Posted 03 February 2011 - 17:02
W ipadzie nie zadziala Ci karta sim przeznaczona dla telefonu. Musisz miec taka karte tylko do internetu. Gdybys mial np playonline (nie wiem jaki jest odpowiednik w orange) to moglbys uzywac ipada zamiast modemu huawei. Pzdr!
Posted 03 February 2011 - 17:24
W ipadzie nie zadziala Ci karta sim przeznaczona dla telefonu. Musisz miec taka karte tylko do internetu. Gdybys mial np playonline (nie wiem jaki jest odpowiednik w orange) to moglbys uzywac ipada zamiast modemu huawei. Pzdr!
A możesz mi powiedzieć, czym się różni karta do telefonu, od tej do iPada? Bo mi się niestety wydaje, że bajuszki opowiadasz, do tego iPad nie ma funkcji udostępniania internetu "na boki. Po JB to co innego.
Do autora: Może trzeba ustawić takie dane jak APN w ustawieniach iPada?
Posted 03 February 2011 - 18:42
Mam dwie karty z playa. Jedna do telefonu, na której mam pakiet danych, drugą do modemu huawei (oferta playonline) - obecnie w ipadzie i jeszcze jedną z telefonu w orange, też z pakietem danych. Te z telefonów nie współpracują z Ipadem niezależnie od ustawień, ta z playonline bez najmniejszego problemu.
Nie jestem fachowcem, nie znam się na tym, ale sprawdzałem to już wielokrotnie także na kartach moich kumpli.
Nie musisz mnie od razu atakować.
edit: źle się wcześniej wyraziłem, nie miałem na myśli udostępniania internetu tylko korzystania z internetu bezpośrednio w ipadzie bez wykorzystywania modemu huawei.
Posted 03 February 2011 - 18:46
Tyle, że te karty się niczym nie różnią... Z karty typowo internetowej możesz sobie dzwonić i pisać smsy, tylko internet jest ROZLICZANY na innych zasadach. Adresy apn połączeń i wszystko inne jest takie samo. Więc jakim cudem karta może nie działać w iPadzie?
Niestety, ale to Ty coś źle robisz, bo każda karta będzie działać w iPadzie. iPad ma zwykły modem "telefoniczny" jak iPhone, tylko bez możliwości dzwonienia w oprogramowaniu.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users