Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Odblokowanie Sim-Lock'a w iPhone 4 bez 'Jailbreak'a?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 01 lutego 2011 - 20:47

Witam Mam iPhone 4 na abonament z sieci 3 (UK). Czy jest możliwość odblokowania telefonu na stałe, bez żadnych nakładek, Jailbreak'ów? ...i czy to skończy się utratą gwarancji? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

#2 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 01 lutego 2011 - 22:03

Tak da się na dwa sposoby 1. U operatora o ile jest taka możliwość 2. Sprawdź na simlock.pl czy jest Twoja sieć Nie tracisz gwarancji, jeżeli iPhone nie spełnia żadnego z kryteriów to niestety nie ma możliwości zdjęcia na stałe sim-locka bez JB.

#3 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 03 lutego 2011 - 22:46

Dzięki za odpowiedź! Byłem u operatora i powiedzieli mi, że nie ściągają Sim-Lock'ów. Polecili mi natomiast komis, gdzie też się wybrałem. Tam powiedzieli, że przy obecnej wersji iOS (czyli najnowszej) nie da się ściągnąć Sim-Lock'a na dodatek nie będzie to ściągnięte 'na zawsze' a takie coś mnie nie interesuje.

#4 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 03 lutego 2011 - 22:48

Na simlock.pl ściągają z z 3 o ile się nie mylę ;)

#5 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 23:56

@radko93: Mylisz sie ;)

#6 zugara

zugara
  • 115 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lutego 2011 - 00:11

witam sorka zr sie podlaczam ale mam pytanie chce kupic 4 i mam pytanie czy jest teraz mozliwe sciagniecie z o2 na stale badz nie na stale? I czy spodziewana jest jaka mozliwosc ? Bo gdzies slyszalem ze w tym miesiacu ma cos takiego wyjsc.

#7 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 04 lutego 2011 - 00:56

Zobacz na stronie o2 czy ściągają, a jak jesteś na wyspach to podskocz do operatora i zapytaj co jak i za ile, we francji np. sciagniecie do 6 miesiecy od zakupu kosztuje ok 100€. Jest jeszcze simlock.pl W softowe się nie pakuj chyba ze tel super okazja, z doświadczenia wiem że to straszna kupa na dłuższa metę, trzeba uważać na tel żeby nie padł, wiec zabawa cydią bez dobrej znajomości odpada, gdyż zabawa z softami, a szczególnie z basebandami jest trochę męcząca i nie zawsze możliwa, a co do możliwości to może wyjść, a może nie, już od kilku miesięcy wychodzi :P a nawet jak wyjdzie to następny soft wypuszczą i znowu czekanko i tak w kółko...

#8 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 04 lutego 2011 - 11:08

1. Nie ma o2 ty lko 3.
2. Na stronie Apple o dziwo 3 ściąga simlocki. Musisz się dopytać dokładnie.

#9 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 04 lutego 2011 - 13:12

Witam jeszcze raz!

Sprawdziłem na stronie mojego operatora czyli '3' i piszę tam, że jest możliwość odblokowania iPhone'a, tak samo zresztą jak na liście od Apple z informacjami o operatorach dostępnej tutaj

Zadzwoniłem więc na wskazany tam numer i połączyłem się. Powiedziano mi że jak najbardziej da się to zrobić. Wygląda to tak, że podaje się im swój E-Mail, numer IMEI telefonu oraz imię i nazwisko do identyfikacjii. Następnie wysyłają oni te dane do Apple który w ciągu 48 godzin powinien mi wysłać coś w stylu kodu odblokowującego, wtedy wystarczy uruchomić iTunes i podpiąć iPhone. Powiedzieli mi również, że opłata za to wyniesie £15. Oraz, że jeżeli ktoś kończy umowę wtedy ściągnięcie Sim-Lock'a jest darmowe. ...a więc wygląda na to, że na stronie jak i w salonach podają sprzeczne informację :)

Ciekawi mnie tylko, że jeżeli mi każą płacić 15 funtów, czy jeżeli bezpośrednio bym się skontaktował z Apple czy podali by mi ten kod za darmo. Hmm no nic pozostaje czekać...

---------- Wpis dodano o 14:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:06 ----------

witam sorka zr sie podlaczam ale mam pytanie chce kupic 4 i mam pytanie czy jest teraz mozliwe sciagniecie z o2 na stale badz nie na stale? I czy spodziewana jest jaka mozliwosc ? Bo gdzies slyszalem ze w tym miesiacu ma cos takiego wyjsc.

Według listy Apple dostępnej tutaj wygląda na to, że tak.

#10 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 04 lutego 2011 - 13:12

Apple nie ściąga sam simlocków, tylko przez operatorów ;) z O2 można ściągnąć a abo za darmo nawet bez końca umowy), w prepaid za 15 funtów. Także na simlock.pl za 320 zł, wszystko na stałe.

#11 iAjAj

iAjAj
  • 507 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 13:22

A czy moze z vodafone'a UK da se sciagnac via operator czy zostaje tylko simlock.pl? zawsze moze uda se cos tanej niz 400zl Pozdr

#12 kev2k1

kev2k1
  • 156 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 13:22

1. Nie ma o2 ty lko 3.
2. Na stronie Apple o dziwo 3 ściąga simlocki. Musisz się dopytać dokładnie.

Cos z ta lista jest nie tak mam simlock iphone 4 na niemiecka siec T-mobile na stronie apple (link ktory podales ) pisze ze mozna ????? aa bylem w niemczech w autoryzowanym sprzedawca i mily pan mi powiedzial ze nie mozna nawet za 99,99 euro nie da sie sciagnac (na kazda komorke jest tylko nie na iphone ://///) nawet na stronie t-mobile pisze "....Eine vorzeitige Entsperrung eines iPhones ist nicht möglich." czyli nie ma mozliwosci sciagniecia simlocka z iphone ???

#13 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 04 lutego 2011 - 13:24

Tam jest ogólnie o wszystkich modelach, nie wiem czy o 4 też.

A czy moze z vodafone'a UK da se sciagnac via operator czy zostaje tylko simlock.pl? zawsze moze uda se cos tanej niz 400zl
Pozdr

Według strony Apple nie da się przez operatora zdjąć.

#14 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 04 lutego 2011 - 14:20

Cos z ta lista jest nie tak mam simlock iphone 4 na niemiecka siec T-mobile na stronie apple (link ktory podales ) pisze ze mozna ????? aa bylem w niemczech w autoryzowanym sprzedawca i mily pan mi powiedzial ze nie mozna nawet za 99,99 euro nie da sie sciagnac (na kazda komorke jest tylko nie na iphone ://///) nawet na stronie t-mobile pisze "....Eine vorzeitige Entsperrung eines iPhones ist nicht möglich." czyli nie ma mozliwosci sciagniecia simlocka z iphone ???

Ja bym po prostu do nich zadzwonił:). Też byłem osobiście u autoryzowanego sprzedawcy z 'Three' (UK) i tam powiedzieli mi, że nie odblokowują. Następnie zadzwoniłem na ich infolinię (zważywszy na listę Apple) i tam miłe zaskoczenie... po kilku podanych informacjach czekam na E-Mail'a, który powinien się pojawić w ciągu 48H z kodem odblokowującym i dalszymi instrukcjami...

#15 mattig

mattig
  • 2 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 20:05

Da sie zdjac hiński haker wprowadził cos nowego na tej stronie jest instrukcja jak pobrac program z cydii i zrobic krok po kroku odblokowuje wszystkie basebandy [url=http://unlockboot.com/]Unlock Baseband 4.11.08 / Jailbreak 5.1 Unlock 4.12.01 | UnlockBoot[/url] dlugo czekalem na ta chwile nie trzeba zadnych gevey i calkowicie zadar
mo

#16 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 20:06

Ogłoszenia - iPhone

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych