Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pomocy NIE MOGE SIE ZALOGOWAĆ NIGDZIE!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 suziieee@mac.com

suziieee@mac.com
  • 14 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 18 marca 2007 - 19:06

Boze, nie wiem co sie dzieje, ale nie moge sie zalogować ani na grono.net ani na strone swojej szkoly... Nie jest to problem serwera, gdyz wszyscy inni mogą, wiec przypuszczam, ze jest to problem z Mac'iem bo na pewno nie z Internetem. Blagam pomozcie mi bo nie moge nic zrobic! Pozdrawiam, Sue.

#2 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 18 marca 2007 - 19:11

Sprawdz z innej przeglądarki ;)

#3 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 marca 2007 - 19:12

Uruchom podgląd klawiatury (Show Keyboard Viewer) i sprawdź, czy po wejściu w pole hasła nie zmienia się układ klawiatury. A tak poza tym, która to wersja systemu?

#4 suziieee@mac.com

suziieee@mac.com
  • 14 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 18 marca 2007 - 19:32

Gdzie jest ten uklad klawiatury tzn. co mam nacisnac? Hm, nie wiem bo sie nie znam, ale jak wchodze w 'About this Mac' mam napisane 'OS X Version 10.4.7'

#5 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 marca 2007 - 19:39

Wybierz menu Apple > System Preferences Kliknij w International > Input Menu Na górze listy znajduje się Keyboard Viewer - włącz go. Upewnij się, że masz też włączone na dole okna opcje "Use one input source in all documents" i "Show input menu in menu bar". Zamknij okno Preferencji systemu. Po lewej stronie menu widoczna jest mała flaga - to menu Input. Wybierz z niego "Show Keyboard Viewer" - to jest właśnie podgląd klawiatury. Teraz spróbuj się zalogować i sprawdź, czy w trakcie tej czynności nie zmienia się układ klawiszy w podglądzie.

#6 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 18 marca 2007 - 19:40

najwyzszy czas zainstalowac wersje 10.4.9

#7 suziieee@mac.com

suziieee@mac.com
  • 14 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 18 marca 2007 - 19:47

No przy wpisywaniu nick'a jest dobrze, widac ze wciskam litery natomiast przy wpisywaniu hasla nie widac nic, tak jak by nie pisalo na podgladzie, choc haslo wyglada jakby bylo wpisane. Kupowalam Mac'a dwa tygodnie temu juz wyszla nowa wersja? szybko

#8 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 marca 2007 - 19:51

Ale czy układ klawiszy nie uległ zmianie? W nazwie okna podglądu widoczny jest układ klawisz (na przykład Polish lub PolishPRO) i to on się czasem zmienia w polach haseł.

#9 suziieee@mac.com

suziieee@mac.com
  • 14 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 18 marca 2007 - 20:11

Nie, nie zmienia sie... Poza tym, nie wyswietla mi sie ze wpisalam niepoprawne haslo, tylko wraca mi do strony glownej jakbym sie nie zalogowala, ale bez zadnego komunikatu.

#10 Prolax

Prolax
  • 112 postów
  • SkądChorzów

Napisano 18 marca 2007 - 20:16

A czy te wszystkie inne osoby, ktore potrafia sie zalogowac maja internet z tej samej firmy co ty ?

#11 pejot

pejot
  • 312 postów

Napisano 18 marca 2007 - 20:16

a moze masz wlaczony CapsLock?

#12 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 marca 2007 - 20:17

A spróbuj skorzystać z innej przeglądarki. Na przykład Camino, Firefox lub Opery. Może to kwestia zgodności strony z Safari.

#13 Prolax

Prolax
  • 112 postów
  • SkądChorzów

Napisano 18 marca 2007 - 20:20

A moze aktualizacja do 10.4.9 ?

#14 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 marca 2007 - 20:34

aktualizacje wychodzą bardzo często i nie nadążałyby trafiać do sklepów razem z maczkami :D Aktualizacje do 10.4.9 masz za darmo, warto zaktualizować. Spróbuj może Firefoksem albo operą, szczerze wątpię, żeby wina stała po stronie maka,

#15 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 18 marca 2007 - 20:34

E ja na spam skrzynce na poczta.fm mam dokładnie takie same jazdy. Raz działa dobrze raz wraca do strony logowania. No tylko na IE tego nie zauważyłem ale może dlatego, że z niego nie korzystam ;] Zachowanie nie zależne od tego czy loguje się z windowsa, maca czy freebsd, nie ważne czy FF czy Opera ;) Dziwne, nie ?;>

#16 Conrad

Conrad
  • 376 postów

Napisano 18 marca 2007 - 21:41

Miałem takie same objawy (powrót do strony logowania ) na allegro ostatnio, ale po paru godzinach wszystko "samo" wróciło do normy, więc może u ciebie będzie tak samo, nie panikuj :)

#17 psicekus

psicekus
  • 174 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 marca 2007 - 23:36

Cześć, Może masz włączone blokowanie skryptów i cookies? Nie używasz przypadkiem przeglądarki Firefox i nie masz ikony przekreślonego S na dolnym pasku? Z reguły to daje podobne efekty. J

#18 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 marca 2007 - 23:57

Jesli uzywasz Safari, wcisnij jabko+, zakladka security... i teraz sprawdz czy moze przypadkiem na "Accept Cookies" nie masz zaznaczonej opcji "Never"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych