Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zdjęcie simlocka w sieci o2

• Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gohini

Gohini
  • 34 postów

Napisano 29 stycznia 2011 - 11:14

Witam. Gdzieś czytałem, że jeżeli telefon został zakupiony w UK w sieci o2 to za stosunkowo niską opłatą, można zdjąć simlocka. Czy ktoś tutaj już to robił? Czy muszę poprosić sprzedawcę, który sprzedał mi telefon, aby to zrobił, czy wystarczą mi tylko jego dane? Jaki jest koszt takiej usługi i czy działa we wszystkich planach taryfowych tej sieci? Pozdrawiam.

#2 iRaff

iRaff
  • 71 postów
  • SkądManchester UK

Napisano 29 stycznia 2011 - 11:31

Masz payasgo czy kontrakt. Jeżeli kontrakt to sciagna ci za free Jeżeli masz tel na kartę to koszt £15. cała procedura trwa ok 2 min. i po 3-4 dniach simlock jest usunięty. Robiłem to z 3G, 3GS i 4

#3 Gohini

Gohini
  • 34 postów

Napisano 29 stycznia 2011 - 11:40

Zapytam sprzedawcy jak kupował. Mógłbyś podać, gdzie należy wykonać tą operacje?

#4 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 29 stycznia 2011 - 12:08

Domyślam się, że w salonie O2. Na simlock.pl możesz zdjąć simlocka za 320 złotych.

#5 ldanio

ldanio
  • 60 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 stycznia 2011 - 12:39

Możesz też zdjąć simlocka przez internet , na stronie O2 | Mobile Phones, Broadband & Sims From The UK's Leading Provider jest formularz , który wypełniasz i trwa to do 14 dni , z tego co czytałem ściągają już czasem na drugi dzień ,

http://myapple.pl/ip...2-sim-lock.html

#6 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 29 stycznia 2011 - 16:30

Czy unlock przez o2 na pewno działa z 4? Wcześniej tak nie było, więc chce się upewnić.

#7 ldanio

ldanio
  • 60 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 stycznia 2011 - 17:06

Ze strony operatora

Unlocking Apple iPhone

Pay Monthly and Business customers

Your iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS and iPhone 4 can be unlocked at any time, free of charge. If you unlock your iPhone and put a non-O2 sim into it, you will still have to honour the remainder of the minimum term of your O2 contract.

You can unlock your iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS and iPhone 4 for a one-off £15 charge. The payment for this will come from your top up balance.

But if you unlock iPhone less than 12 months after you bought it, you’ll lose the free Web & Wi-Fi Bolt On that we added for the first 12 months (if you have it).
What do I need to do?

First, complete the unlocking form. It will take up to 14 days for your iPhone to be unlocked. We'll send you a text to confirm the unlock request.

Then place a non-O2 sim into iPhone and connect to iTunes via a USB cable. iTunes will confirm that iPhone has been unlocked successfully.

Having trouble unlocking your iPhone? Visit our FAQs to find out more.

klik

Z tego wynika jeśli masz karte na abonament ściągasz za darmo , jeśli karte prepaid kosztuje to 15 funtów .

#8 karooluss

karooluss
  • 108 postów

Napisano 08 marca 2012 - 19:10

Wypełniłem ten formularz z moim starym numerem z o2, który już chyba nie jest aktywny... Teraz jesli beda sie ze mna kontaktowac w tej sprawie, bedą to robić przez maila ?

#9 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 08 marca 2012 - 19:16

Po pierwsze Ogłoszenia - iPhone

Po drugie:

Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy.

Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych