Mam takie pytanie, czy można po zrobieniu partcji dysku, na jednej jego "części" zainstalować OS X'a, a na drugiej Windowsa?
Z góry dziękuję, za odpowiedzi i pozdrawiam :grin:

OS X i Windows na jednym komputerze.
Rozpoczęty przez
Dante
, 17 mar 2007 23:39
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 marca 2007 - 23:39
Napisano 17 marca 2007 - 23:55
Mam MacBook'a Pro 2.33.GHz, uwielbiam OS X'a, ale posiadam kilka programów na Windowsa (głównie gry) dlatego zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem.
Napisano 18 marca 2007 - 01:16
Uruchom bootcampa a zobaczysz
Bootcamp sobie "wytnie" kawalek parttycji istniejacej by zrobic miejsce na fat czy tam ntfs

Napisano 18 marca 2007 - 06:39
Nie ma z tym problemu. Ja jak jeszcze nie mialem drugiego dysku to mialem 250tke wydzielona. Jedna partycja dla Mac OS X i jedna dla Visty. Gry to polowa mojego zycia chociaz coraz bardziej czuje, ze sie odzwyczajam delikatnie

Napisano 18 marca 2007 - 13:41
ja mam pytanie co do bootcampa...
Usunąłem sobie Xp bo stwierdziłem ze jest mi zbędny, ale czasmi wpada do mnie rodzinka spragniona komputera, a OSX dla nich to czarna magia, więc muszę postawić windowsa na nowo. Problem tkwi w tym źe od kąd zainstalowałem polonizator bootcamp nie chce mi wydzielić partycji na winde ;/
Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić?
Napisano 18 marca 2007 - 15:33
wylacz polonizator w trakcie instalacji bootcampa?

Napisano 18 marca 2007 - 16:29
Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi, ale mam parę nowych pytań:
1. Czy dobrze sprawuje się coś takiego i czy łatwo przełącza się oba systemy?
2. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć coś więcej o tym Bootcampie (nie jestem zbyt doświadczonym użytkownikiem Mac'a), jak to działa i jak to się robi? (poczytam oczywiście o tym "programie" na stronie Apple, ale byłbym wdzięczny za Wasze komentarze)
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Dante
1. Czy dobrze sprawuje się coś takiego i czy łatwo przełącza się oba systemy?
2. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć coś więcej o tym Bootcampie (nie jestem zbyt doświadczonym użytkownikiem Mac'a), jak to działa i jak to się robi? (poczytam oczywiście o tym "programie" na stronie Apple, ale byłbym wdzięczny za Wasze komentarze)
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Dante

Napisano 18 marca 2007 - 16:41
sprawuje się ok. przełączasz tak, ze przy starcie komputera trzymasz alt i wybierasz mac czy windows.
No działa tak ze po prostu mozesz mniec macOS i windows na jednm komputerze, jest dla mnie niczym innym niz bootloaderem.
Napisano 18 marca 2007 - 16:57
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie. Na stronie Apple jest napisane, że Bootcamp działa z Windowsem XP, nic jednak nie wspomniano o Widowsie Vista. Wiecie może coś o na ten temat?
EDIT: Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Czy zainstalowanie Windowsa w ten sposób nie uszkodzi w pewien sposób bootsector'a?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych