Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone jako mikrofon do PC

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 zurekman

zurekman
  • 131 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 19:27

Witam, szukałem a nie znalazłem więc pytam, czy jest możliwość użycia iP4 jako mikrofonu podłączonego (najlepiej WIFI) do kompa? Mikrofon mi się zepsuł a chcemy pograć po necie z kumplami w jakieś strzelanki w nocy. Da radę coś z tym zrobić? Próbowałem Remote Mic ale to jest jakieś dziwne, nie działa jako mikrofon w PC tylko poprostu w programie słychać co mówię do iP.

#2 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 27 stycznia 2011 - 19:30

10 zł w realu, tesco, media marktcie. Nie żartuj sobie.

#3 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 27 stycznia 2011 - 20:55

heh zaraz ludzie będą się pytać: czy z iPhone moge zapalić sobie po papieroski są taaakie drogie ...

#4 zurekman

zurekman
  • 131 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 23:09

Śmieszą mnie tacy kolesie jak ty ptrq, jak chcesz sobie cwaniakować to idź gdzieś indziej albo chociaż upewnij się, że sam nie wyjdziesz na debila. Jeśli masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem to może powinieneś jeszcze raz przejść przez gimnazjum? (O ile wogóle już je skończyłeś, bo taką opcję czytając twój post też należałoby brać pod uwagę)... Przeczytaj to co napisałem z 10 razy a może zauważysz dlaczego nie kupiłem sobię w MM mikrofonu, jeśli jednak nadal nie wiesz o co chodzi to może powtórzę dużymi literami żeby ci było łatwiej, a więc: POTRZEBUJĘ NA SZYBKO MIKROFON, stop, PONIEWAŻ TEN KTÓREGO DOTYCHCZAS UŻYWAŁEM ZOSTAŁ USZKODZONY MECHANICZNIE (to znaczy że jakaś jego ważna część uległa uszkodzeniu), stop, A DZISIEJSZEGO WIECZORA MAM PILNĄ POTRZEBĘ SKORZYSTANIA Z MIKROFONU (tak tak, to wciąż to samo urządzenie jakbyś się pogubił), A NIE MAM ZBYTNIEJ MOŻLIWOŚCI ZAKUPU NOWEGO JESZCZE DZIŚ, BO JEŚLI TAKOWĄ BYM MIAŁ TO JUŻ BYM TO ZROBIŁ. (Pauzy żebyś nie czytał tylu słów naraz, aby łatwiej było ci zrozumieć treść). Druga rzecz to nawet jeśli chcę używać iPhone jako mikrofonu na codzień, nie tobie oceniać dlaczego i czy warto oraz jakie mam inne wyjścia, są ludzie którzy korzystają z iP jako web cama i mają do tego prawo, w końcu ktoś takie aplikacje po coś robi i jemu też napiszesz "Idź do MM i kup za 50 zł nową, jezu co za ludzie..." Albo kolesiowi który chce słuchać muzyki na iP "Kup sobie iPoda...". Mogę tak wymieniać w nieskonczoność bo iP ma tysiące funkcji i po coś je ma, a nie po to żeby każdy używał go tylko jako telefonu i do najgłupszej osobnej czynności kupował inne urządzenie, skoro ma już coś tak fajnego ja iP co może mu zastąpić wiele innych rzeczy. Trzecia sprawa to twoje głupie nabijanie postów, pewnie połowę masz przez takie głupie gadanie nabitych i się tym jarasz i ścigasz z kolegami kto będzie miał więcej. Jest jasno napisane o co chodz i w czym leży problem, nie masz nic interesującego do powiedzenia? Nie wnosisz nic do tematu? Nie pomożesz w rozwiązaniu problemu? To w jakim celu się wogóle udzielasz, przeczytaj, wyśmiej mnie w myślach i idź, sam nie wiem, może poFAPuj na RedTube czy coś... Po czwarte kris pewnie też się nie przyłożył żeby zrozumieć treść mojego postu i tylko przyznał ci rację żeby się zbytnio nie męczyć, jeśli mam rację kolego kris, to patrz podpunkty 1-3. Tak więc na przyszłość zanim napiszesz coś głupiego na naprawdę porządnym forum, któremu swoją głupotą psujesz tylko wizerunek i odstraszasz użytkowników którzy po przeczytaniu twojego postu stwierdzą, że to kolejne forum które spadło na psy i na którym są same cwaniaki. I nie bądź kolego taki do przodu bo jak widzisz używając odrobiny inteligencji można komuś porządnie, a nie po chamsku pojechać i odpowiedzieć. Pozdrawiam i czekam na posty porządnych forumowiczów! PS: Jeśli trzeba ci pomocy aby zrozumieć sens pisz na PW ;)

#5 zihlmann

zihlmann
  • 408 postów
  • SkądCK/WWA

Napisano 27 stycznia 2011 - 23:13

Megaphone for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
Podłączasz kablem jack-jack do "audio in" w karcie dźwiękowej i masz mikrofon. Jest chyba jeszcze wersja free tej aplikacji.

#6 zurekman

zurekman
  • 131 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 23:49

Megaphone for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
Podłączasz kablem jack-jack do "audio in" w karcie dźwiękowej i masz mikrofon. Jest chyba jeszcze wersja free tej aplikacji.

I to się nazywa wzorowy użytkownik, szybko, zwięźle, na temat i pomocny. Ucz się od niego ptrq...

#7 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 stycznia 2011 - 09:05

ja używam tego: Headset for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store w połączeniu z ich kamerą daje świetne rezultaty. Teraz ich kamera nawet ma wbudowaną opcję mikrofonu. 1,59e, wiec wg. mnie tanio. Działa właśnie przez wifi :)

#8 majer

majer
  • 296 postów
  • SkądChorzów

Napisano 28 stycznia 2011 - 10:04

a ja ci zaproponuję alternatywę, jeśli nie musisz używać TeamSpeaka, albo czegoś takiego, to skype na iphona, ja tak gram w Warcrafta3 i rozwiązanie jest dla mnie zadowalające...

#9 zurekman

zurekman
  • 131 postów

Napisano 28 stycznia 2011 - 12:33

Duchian, zaraz przetestuję ;) Majer, no szczerze ci powiem że nie bralem tego pod uwagę a faktycznie może być godny pomysł ;) Edited: Kolejnym poszukiwaczom takiego programu polecam tak jak Duchian "Headset". Prosta konfiguracja, działa naprawdę jako mikrofon a nie jako jakiś megafon, który sprawia że tylko słyszymy w głośnikach to co mówimy, no i działa przez wifi, jakość równierz dobra, tak więc POLECAM!! Dzięki Duchian przyda się ;).

#10 racesupport

racesupport
  • 16 postów
  • SkądWisła

Napisano 28 stycznia 2011 - 21:28

zurekman, Twoje zapytanie jest bardzo na miejscu, gośćmi takimi jak ptrq czy tam kris1992 (rocznik 92 mówi sam za siebie, 18stke ma i cały świat jego, nawet pisać poprawnie po polsku nie potrafi) nie ma się co przejmować, tacy ludzie są na forum i tak jak sam pisałeś, nabijają bezsensu posty, ja dzisiaj również szukałem takiej aplikacji na ipka i bardzo mi się przydał ten temat :)

#11 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 28 stycznia 2011 - 21:37

Nie wiem czy powinno się generalizować, osoba starsza - mądrzejsza natomiast młodsza - głupsza ;)

#12 zurekman

zurekman
  • 131 postów

Napisano 29 stycznia 2011 - 12:24

Wiadomo, że nie, i że są mądrzejsi ich rówieśnicy pewnie, ale przez takich pajaców psuje się opinia o młodszych i tworzą stereotypy, wiadomo że wielu ludzi w wieku takiego krisa (92 to w końcu rocznik który ma już po 18 lat!! A tu taki koleś robi z siebie durnia) będzie o wiele bardziej rozgarniętych, ale jednak większość takich 15-18 latków to wciąż niedojrzałem bachory, taka prawda wystarczy się rozejżeć po sieci...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych