Iphone 2G - Wymiana obudowy na tył
Rozpoczęty przez
mygumas
, 24 sty 2011 20:06
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 stycznia 2011 - 20:06
Witam.
Mam okazję kupić od kolegi z pracy Iphone 2G, stan techniczny jest bdb stanie. Niestety telefon ma mocno zniszczoną tylną część panelu. Ogólnie rzecz biorąc jest cała porysowana itp (większość z Was wie jak wygląda na aukcjach 2G, ten wygląda podobnie) Przód okey, no ale ten tył...
Chciałbym od niego kupić tego Iphona ale koniecznie chciałbym też wymienić tylni panel, zeby ładnie wyglądał (tak już mam
) I teraz pytanie, jeśli znajdę odpowiednie części na allegro to gdzie w Bydgoszczy mogę to zrobić (wymiana panelu) czy ktoś może mi polecić jakiś serwis?
Jeżeli podałby ktoś mi również aukcje lub sklep gdzie takowe części można zakupić i co dokładnie muszę kupić to również będę wdzięczny za pomoc.

Napisano 24 stycznia 2011 - 20:52
Tak naprawdę to obudowe możesz zmienić samemu, wzorując się naprzykład na YouTube - iPhone 2G Battery Replacement by AmpJuice.com. Ale jak już zmienisz obudowe to musisz liczyć się z tym, że iPhone straci już tą swoją "stałość". Coś może być poluzowane, obudowa może się minimalnie ruszać, a np. mnie takie rzeczy denerwują i wydaje mi się że nawet jak jakiś serwis to zrobi to tego się nie uniknie. Co do kupna samej obudowy to nie spotkałem się żeby można było kupić samą, tymbardziej w Polsce gdzie 2G nigdy nie był oficjalnie sprzedawany. Pozostaje ew. kupno jakiegoś uszkodzonego z ładną obudową ale to też wydaje się trudne...
Napisano 24 stycznia 2011 - 22:41
Czyli lipka. No wlasnie to jest minus iphonków
w nokii było z tym łatwiej..
Ehh.. myślałem, że da sie to jakoś szybko i dobrze zrobić niewielkim kosztem
---------- Wpis dodano o 22:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:09 ----------
aa tak sobie myślę, że GelaSkin jeszcze pozostaje.. będzie pasowało chyba co
? Bo to rozwiązałoby by problem..

Ehh.. myślałem, że da sie to jakoś szybko i dobrze zrobić niewielkim kosztem

---------- Wpis dodano o 22:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:09 ----------
aa tak sobie myślę, że GelaSkin jeszcze pozostaje.. będzie pasowało chyba co

Napisano 25 stycznia 2011 - 10:47
Ceny nie są wysokie a opcja jest ciekawa... ale nie jestem pewny czy tam są dla 2G skórki?
Napisano 25 stycznia 2011 - 11:12
Pewnie, że są i świetnie się spisują. Mam od półtora roku takiego i nic się nie odkleja, nie przedziera czy cos w tym stylu.
Napisano 25 stycznia 2011 - 12:08
Installing iPhone 1st Generation Rear Panel - iFixit
Nie wiem tylko gdzie kupisz oryginalny nowy tył do iPhone 1st
Nie wiem tylko gdzie kupisz oryginalny nowy tył do iPhone 1st

Napisano 25 stycznia 2011 - 14:21
Nie chce naruszać konstrukcji jak to pisane bylo wyzej, ze moze to jednak poluzować czesci.. wybiore GelaSkin :]
Napisano 25 stycznia 2011 - 18:44
NOWA OBUDOWA PANEL iPhone 2G 8GB 16GB KOMPLETNA (1422166014) - Aukcje internetowe Allegro Tylko to zanlazłem,troche to śmierdzi tandetą.Kiedyś sam byłem ciekawy i znalazłem na allegro oryginał za 140zł,lecz teraz ni ma nic
Napisano 25 stycznia 2011 - 20:43
Ja nawet nie umialby tego sam wymienic
Postaram sie jak juz do GelaSkin i bedzie też oki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych