Słaby zasięg WiFi w iPhonie
Rozpoczęty przez
marcin1995
, 24 sty 2011 15:23
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 stycznia 2011 - 15:23
Witam.
Od kiedy w szkole jest router i internet jest dostępny dla wszystkich posiadających urządzania z WiFi jestem przeszczęśliwy. Jednakże od początku wydawało mi się, że coś jest nie tak - mianowicie inne osoby zasięg miały dużo dalej od sali gdzie znajduje się ten router, mi łapało ledwo tylko koło sali. Pomyślałem, trudno. Może iPhone ma takie słabe to WiFi. Ale dzisiaj kolega przyniósł do szkoły 3GS`a no i siadł sobie pod tą salą z routerem, piętro niżej, łapiąc zasięg bardzo dobry. Mi w tym miejscu nawet tej sieci nie wykrywało. Czy może mi ktoś powiedzieć, co jest tego przyczyną? Czy 3GS ma lepszą antenę? Kolega ma OS 4.1 jeśli jakieś to ma znaczenie. Jest to usterka fizyczna czy oprogramowanie? Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale napiszę: OS 3.1.3, jailbreak, zainstalowane SBSettings, 3 strony aplikacji. Telefon nic nie muli, wszystko działa jak należy.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam, Marcin.
Napisano 24 stycznia 2011 - 15:34
heh mam ten sam problem ;P tam gdzie koledzy na nokiach mają 2 kreski zasięgu wifi ja niestety nie mam.
Jednak i tak wolę iPhone
Napisano 24 stycznia 2011 - 16:48
Ale jaka na to rada... Chodzi mi o to że ja mam 3G a w 3GS jest duzo lepszy zasieg.
Napisano 24 stycznia 2011 - 21:22
Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? Co trzeba zrobić? Jeśli uważam to za wadę to mam iść do serwisu, czy jak?
Napisano 24 stycznia 2011 - 22:44
3G wg mnie ma dużo słabszy niż 3GS.
a iP4 ma lepszy nawet niż mój laptop ;/
Napisano 25 stycznia 2011 - 00:03
Czyli jest to po prostu wina anteny? K****....
Napisano 05 grudnia 2011 - 11:14
też miałem taki problem, ale po upadku telefonu. wystarczyło, że przycisnąłem palcem ekran na górze po lewej stronie i zasięg mam teraz na maksa...
Napisano 05 grudnia 2011 - 11:28
Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż pół roku. Zamykam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty