Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

mac mini + HP w2207h + HDMI problem

• This topic is locked This topic is locked
1 reply to this topic

#1 pawel221

pawel221
  • 3 posts

Posted 24 January 2011 - 12:21

3 dni temu kupiłem nowego maca mini. Po podłączeniu do monitora HP w2207h (21.5') przez kabel HDMI okazało się że jest problem. Podczas startowania systemu wyświetlane jest jabłuszko, a następnie widać krótkie mrugniecie (kolor niebieski zamienia się na różowy) i monitor się awaryjnie wyłącza, do tego stopnia, że trzeba odłączać go z prądu na kilka sekund aby spowrotem włączyć. Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy to "out of range". Ale podłączyłem do innego monitora przez kabel DVI ( z użyciem przejściówki HDMI -> DVI) i zmieniłem rozdzielczość na 800x600 i problem się powtórzył. Dodam że mój monitor ma rozdzielczość 1650x1080. Wykonałem testy następujących zestawów: - HP w2408h (24') + mac mini + HDMI działa (dodam że to rozdzielczość FULL HD) - samsung 190S (19') + mac mini + HDMI->DVI działa - inny monitor 19' + mac mini + HDMI->DVI działa To by wskazywało że mac, oraz wyjście HDMI jest 100% sprawne i należy szukać problemu w monitorze, ale konfiguracja: - HP w2207h + laptop z wyjściem hdmi + kabel HDMI również działa. To potwierdza że monitor oraz wejście HDMI w monitorze są sprawne. Nie mam już pomysłów co dalej. Jestem nowym mac userem i nie wiem czy szukać jakis sterowników. Wiele googlowałem i bez skutku. Czy Apple z HP sie nie lubią? Dodam że konfiguracja maca jest taka: Mac OS X 10.6.6, 2.4GHz Intel Core 2 Duo, 4GB DDR3

#2 omri

omri
  • 4 posts

Posted 24 January 2011 - 18:05

[url]http://myapple.pl/dyskusje-na-temat-sprzetu/166372-mac-mini-dziwne-zachowanie-monitora_.html[/url]

Mam podobny problem. Do tego teraz jeszcze co jakiś czas monitor wyłącza mi się sam - tzn przechodzi w stan uśpienia - dopiero jak kliknę myszą monitor włącza się z powrotem. Przy starcie po ekranie jabłka mam jakiś purpurowy kolor na moment a później dopiero pulpit.

Jedyną opcją to kontakt z pomocą techniczną apple gdyż na forum nikt się nie odzywał w tym temacie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users