Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

g艂o艣niki hi-fi i wzmacniacz do iPhone'a

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 truten

truten
  • 8 post贸w

Napisano 24 stycznia 2011 - 11:05

witam serdecznie wszystkich, zainteresowa艂 mnie ostatnio temat hifi do iPhone'a 4.

nie chodzi mi o stacj臋 dokuj膮c膮 z g艂o艣niczkiem o jako艣ci d藕wi臋ku gorszej ni偶 mam w s艂uchawkach - typu ma艂e JBL - s艂ucha艂em i jestem zawiedziony. Chodzi mi o prawdziwe stereo hi-fi, bo wierze, 偶e m贸j iphone mo偶e s艂u偶y膰 jako 藕r贸d艂o d藕wi臋ku bliskie audiofilskiemu.

w tym roku na AudioShow wystawia艂a si臋 firma, kt贸ra mia艂a wzmacniacze hifi i kolumny do produkt贸w Apple.
[url=http://www.frazpc.pl/aktualnosci/625721,Audio-Show-2010:-iPod-jest-wszdzie-nawet-w-high-endzie.html]Audio Show 2010: iPod jest wsz臋dzie, nawet w high-endzie | FrazPC[/url]
[url=http://www.frazpc.pl/aktualnosci/714141,Lampa-plus-iPhoneiPod-rwna-si-Fatman.html]Lampa plus iPhone/iPod r贸wna si臋 Fatman | FrazPC[/url]

jednak nie mia艂em okazji pos艂ucha膰 tego na w艂asne uszy, a zachwalaniom dystrybutora nie ma co wierzy膰. Kto艣 mo偶e mia艂 okazj臋 pos艂ucha膰 lub kupi艂 ten sprz臋t?

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20聽740 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 24 stycznia 2011 - 11:22

W porz膮dnym sklepie audio, jak b臋dziesz chcia艂 kupi膰 i um贸wisz si臋 wcze艣niej, zrobi膮 Ci prezentacj臋 z prawdziwego zdarzenia z mo偶liwo艣ci膮 ods艂uchu w dobrze przygotowanej salce ods艂uchowej i to tyle czasu, ile b臋dziesz potrzebowa艂. Pos艂uchasz, por贸wnasz, zobaczysz jak gra twoja muzyka na twoim sprz臋cie pod艂膮czonym do ich zestawu.

#3 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 post贸w

Napisano 24 stycznia 2011 - 11:26

Polecam g艂o艣niki JBL z stacj膮 dok.

#4 radek96

radek96
  • 758 post贸w

Napisano 24 stycznia 2011 - 13:15

Heh, iPhone zbyt "audiofilski" nie jest, s艂ucha艂em tego fatmana(iTube), brzmi 艂adnie, ale za nic nie przypomn臋 sobie z jakimi kolumnami ;)

#5 truten

truten
  • 8 post贸w

Napisano 25 stycznia 2011 - 09:43

znalaz艂em wi臋cej info o tym Fatmanie:
[url=http://rms.pl/audioshow-2010.html]RMS.pl - Audio Show 2010 targi sprztu audio video i kina domowego[/url]

s膮 nawet testy
[url=http://www.whathifi.com/Review/Fatman-iTube-valve-dock/]iTube valve dock Dock system review - from the experts at whathifi.com[/url]
[url=http://www.whathifi.com/Review/Fatman-iTube-Valve-Dock-Mk-II/]Fatman iTube Valve Dock Mk II Dock system review - from the experts at whathifi.com[/url]

ale z ods艂uchem jest problem w Warszawie - radek96 - mo偶esz co艣 wi臋cej powiedzie膰 o brzmieniu tego lampowca? bo wygl膮da 艣wietnie, pytanie czy d藕wi臋k nad膮偶a za wygl膮dem.
i z tego co widz臋 mo偶na go pod艂膮czy膰 jako kart臋 d藕wi臋kow膮 do laptopa.

#6 renqien

renqien

Koniec...

• 20聽740 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 25 stycznia 2011 - 09:57

W AudioForte na Rejtana w Wawie powinni mie膰 Fatmana. 022 646 69 99

#7 Skora

Skora
  • 70 post贸w
  • Sk膮d艢winouj艣cie

Napisano 29 stycznia 2011 - 21:58

Panowie, w艂asnie si臋 zastanawiam nad kupnem Fatman iTube MkII. Oczywiscie opinie sprzedawc贸w i.t.p. s膮 bardzo pochlebne ale mnie interesuje opinia forumowiczy na ten temat, czyli co Waszym zdaniem powinienem wybra膰: 1 - Fatman iTube MkII - pok贸j oko艂o 10m (to taki m贸j azyl) tu sp臋dzam 90% czasu internet itp. 2 - LUXMAN L-400 - jedno i drugie przez najbli偶sze p贸艂 roku (brak funduszy) b臋dzie wsp贸艂pracowa膰 z kolumienkami sony (dwa g艂o艣niki 1wys. i 1 nisk. tonowy) Kt贸ry wyb贸r uwa偶acie za bardziej s艂uszny ? Oczywi艣cie tego Luxmana r贸wnie偶 chc臋 u偶ywa膰 do s艂uchania muzyki z Iphone, mp3, laptopa i.t.p.

#8 feuerfest

feuerfest
  • 3聽417 post贸w
  • Sk膮dMonachium, DE

Napisano 29 stycznia 2011 - 22:47

A ja polecam airport express podlaczony do normalnego zestawu stereo - komunikacja idzie po wi-fi n w standardzie apple lossless i mozna puszczac muze z kompa, iphone i itoucha, bez kabli, a telefon jest pod r臋k膮

#9 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 29 stycznia 2011 - 23:02

Mo偶e opisz臋 z grubsza co m贸j tata sobie z艂o偶y艂 i do czego sie podpi膮艂em z iPhonem 4 z wgranymi Apple Lossles: Wharfedale Pacific Evolution 40 Densen Beat 410 Densen Beat 340 Densen Beat 200 Okablowanie Supra, filtry pr膮du, customowe interkonekty i wiele rzeczy o kt贸rych sam nie mam jeszcze poj臋cia. O ile na s艂uchawkach (Shure e5c, Sennheiser HD650) iPhone 4 gra zno艣nie, o tyle na du偶ych g艂o艣nikach jest poracha :D Zupe艂nie nie ma sensu u偶ywa膰 go jako 藕r贸d艂o d藕wi臋ku w audiofilskim hi-fi.

#10 krakers

krakers
  • 8聽135 post贸w
  • Sk膮dNibylandia

Napisano 29 stycznia 2011 - 23:11

A ja polecam airport express podlaczony do normalnego zestawu stereo - komunikacja idzie po wi-fi n w standardzie apple lossless i mozna puszczac muze z kompa, iphone i itoucha, bez kabli, a telefon jest pod r臋k膮

Z ograniczeniem 44/16-bit, ale w przypadku iPhone'a styknie. Ze swojej strony proponowa艂bym pomy艣le膰 na Yamah膮 Pianocraft. Podobne pieni膮dze, a bardzo polecany sprz臋t.

#11 truten

truten
  • 8 post贸w

Napisano 31 stycznia 2011 - 13:36

No i kupi艂em Fatmana z Roth Oli 1. Postanowi艂em si臋 rozpisa膰 - dla wszystkich zainteresowanych tematem.

W audioforte nie mieli tego modelu, zapar艂em si臋 i pojecha艂em 200km tutaj:
[url=http://sklep.rms.pl/index.php?p7400,fatman-itube-mk-ii-mk2-zestaw-stereo-wzmacniacz-hybrydowy-stacje-do-ipod-a-iphone-a-kolumny-roth-oli1]Fatman iTube Mk II (Mk2) zestaw stereo wzmacniacz hybrydowy + stacje do iPod-a, iPhone-a + kolumny Roth Oli1 :: Sklep.RMS.pl (hi-fi, kino domowe, akcesoria audio-video)[/url]

dali mi go jeszcze do por贸wnania z tym:
[url=http://sklep.rms.pl/index.php?p2679,roth-audio-music-cocoon-mc-4-mc4-wzmacniacz-lampowy-stereo-z-stacja-iphone-a-ipod-a]Roth Audio Music Cocoon MC 4 (MC4) Wzmacniacz lampowy stereo z stacj膮 iPhone-a, iPod-a :: Sklep.RMS.pl (hi-fi, kino domowe, akcesoria audio-video)[/url]
- jako艣膰 d藕wi臋ku super w MC4, ale nie mia艂 DACa i w og贸le nie chcieli s艂ysze膰 o rabacie, st膮d odpu艣ci艂em. Wygl膮da na to, 偶e dobrze si臋 sprzedaje, zreszt膮 nie dziwie si臋.
Nie s膮dzi艂em, 偶e takie zabawki potrafi膮 gra膰 jak prawdziwe hi-fi.

pos艂ucha艂em Fatmana - no i bomba! 艢wietne brzmienie - przede wszystkim p艂ynne i przestrzenne, ciep艂e, z mi臋sist膮 艣rednic膮. Co ciekawe przy lampie, niez艂a jest dynamika i detale. To nie by艂o to co w MC4, ale i cena inna, i wyposa偶enia/funkcjonalno艣ci wi臋cej.

Zaskoczy艂a mnie funkcjonalno艣膰 - w zestawie jest pilot - po zadokowaniu mo偶na w pe艂ni obs艂ugiwa膰 playlist臋 pilotem - dzia艂aj膮 przej艣cia do g贸ry, w d贸艂, prze艂膮czanie mi臋dzy utworami, g艂o艣no艣膰. Mo偶na nawet wy艂膮czy膰 pilotem stacj臋 dokuj膮c膮.

Sprz臋t ma faktycznie wej艣cie wej艣cie USB i przetwornik cyfrowo-analogowy - dzia艂a z moim lapkiem HP i pecetem - oba wykrywaj膮 go jako kart臋 d藕wi臋kow膮. Jako艣膰 stereo jest niepor贸wnywalna do 偶adnej karty d藕wi臋kowej. Jakby si臋 komu艣 zamarzy艂o podpi膮膰 Blu-ray/DVD lub CD s膮 wej艣cia RCA.

Jest nawet wyj艣cie na s艂uchawki - jeszcze nie testowa艂em.

Ba艂em si臋 kolumn Roth Oli 1 - mia艂em podejrzenia, co do tego, 偶e chc膮 mi wcisn膮膰 byle co, ale jest naprawd臋 ok, ju偶 po fakcie znalaz艂em test potwierdzaj膮cy, 偶e dobrze mi poradzili
[url=http://www.whathifi.com/Review/Roth-Audio-OLi1/]Roth Audio OLi1 Hi-fi speaker review - from the experts at whathifi.com[/url]

A cena? uda艂o si臋 co nieco urwa膰 :)

Krakers - Nie por贸wnywa艂bym tego sprz臋tu do Pianocrafta - jednak inna jako艣膰 d藕wi臋ku, wykonania i stylu. Yamaha rozdrabnia si臋 na du偶o wi臋cej zb臋dnych funkcji, typu amplituner lub CD i musi oszcz臋dza膰 na komponentach hi-fi i to s艂ycha膰. A po co komu amplituner, kiedy mamy du偶膮 lepsz膮 jako艣膰 d藕wi臋ku ze streamingu internetowego.

Co do WiFi - to jednak generuje straty - wystarczy pos艂ucha膰 s艂uchawek bezprzewodowych.

co do por贸wnywania z Luxmanem L-400 - takie zestawienie nie ma sensu. Luxman jest oddzielnym wzmacniaczem, do kt贸rego musisz wys艂a膰 ju偶 analogowy sygna艂, czyli musisz skorzysta膰 z przetwornika cyfrowo-analogowego lub stacji dokuj膮cej. Je艣li przetwornik cyfrowo-analogowy b臋dzie kiepskiej jako艣ci - nic Ci nie pomo偶e dobry wzmak. Na tym polega konieczno艣膰 zakupu np dobrego odtwarzacza CD do zestawu Hi-Fi.

#12 krakers

krakers
  • 8聽135 post贸w
  • Sk膮dNibylandia

Napisano 31 stycznia 2011 - 23:11

Nie por贸wnywa艂em wi臋c nie b臋d臋 si臋 spiera艂. O ile w 偶aden spos贸b nie jestem pesymistycznie nastawiony do chi艅skiej lampy bo sam tak膮 posiadam to jednak 2000z艂 w polskim sklepie za taki zestaw budzi we mnie podejrzenia :) Tak czy inaczej najwa偶niejsze, 偶e ty jeste艣 zadowolony :)

#13 Skora

Skora
  • 70 post贸w
  • Sk膮d艢winouj艣cie

Napisano 31 stycznia 2011 - 23:58

truten dzieki za opis, czyli jednak albo odtwarzacz CD do Luxmana, albo Fatman aby mie膰 radoch臋 z d藕wi臋ku :-)

#14 Skora

Skora
  • 70 post贸w
  • Sk膮d艢winouj艣cie

Napisano 05 lutego 2011 - 16:13

Nie mog臋 ju偶 edytowa膰 wi臋c pisz臋 tu, w艂a艣ciwie ju偶 decyzja o zakupie jest, niestety ja musz臋 kupi膰 tego Fatmana w internecie bo mieszkam w 艢winouj艣ciu i nie mam mo偶liwo艣ci ods艂uchu nawet w Szczecinie. Jeszcze tylko nie wiem czy przy tak ma艂ym pokoju w kt贸rym b臋d臋 s艂ucha艂 tego sprzeciku, warto dop艂aca膰 do kolumn Roth Oli2, czy bra膰 zestaw z Roth Oli1.
R贸偶nice w cenach sa takie: [url=http://www.skapiec.pl/site/cat/34/comp/1390101?gclid=CIG589Sx76YCFYGCDgod-hghBQ]Fatman iTube Mk II 2 - Wzmacniacze - Fatman iTube Mk II 2 cena od 1350.00z

truten czy ten zestaw te偶 poprawia d藕wi臋k mp3 tak jak to robi膮 zewn臋trzne karty np. takie: http://allegro.pl/ze...1432344173.html
Bo prawd臋 m贸wi膮c to mam kie艂bie-we艂bie :-)

#15 truten

truten
  • 8 post贸w

Napisano 07 lutego 2011 - 11:06

Sk贸ra - dzi臋ki za wiadomo艣膰 na PW ju偶 Ci pisze co i jak: je艣li nie masz du偶ego pokoju to spoko b臋dzie Roth Oli1. co do sklep贸w z tego Sk膮pca co da艂e艣 - to jeden ma faktycznie taniej - unlimitediq.com. dzwoni艂em tam tak偶e przed zakupem ale mam powa偶ne w膮tpliwo艣ci - towaru nie mieli na stanie, 艣ci膮gaj膮 z Wielkiej Brytanii, z dystrybutorem w Polsce nie wsp贸艂pracuj膮, st膮d gwarancji polskiej nie ma, serwisu nie prowadz膮, cz臋艣ci zamiennych nie maj膮, dzia艂aj膮 od niedawna. a r贸偶nica w cenie nie powala - chyba lepiej wybra膰 kogo艣 sprawdzonego. ten tekst o poprawianiu jako艣ci to troch臋 marketing a troch臋 prawda. nie uzyskasz jako艣ci hifi z kiepskiej jako艣ci plik贸w, z drugiej strony, lepszy sprz臋t zawsze troch臋 podnosi jako艣膰. mi si臋 s艂ucha bardzo fajnie mp3 na tych lampach - ocieplaj膮 i wyg艂adzaj膮 brzmienie. daj膮 muzyce kopniaka. nie ma sensu por贸wnywa膰 tych dw贸ch sprz臋t贸w: 1. karta jest 5.1, itube jest 2.0. im wi臋cej kana艂贸w tym s艂absza jako艣膰 generowanego d藕wi臋ku. wystarczy por贸wna膰 wzmacniacz stereo i w amplituner kina domowego 5.1. kolosalna r贸偶nica na korzy艣膰 wzmacniacza. 2. ta karta raczej nie ma wzmacniacza, a je艣li ma to kiepskiej jako艣ci - nie widz臋 tam porz膮dnego zasilacza elektrycznego. Warto pami臋ta膰 - prawdziwy wzmacniacz pobiera wi臋cej mocy ni偶 produkuje, st膮d musi mie膰 porz膮dny, ci臋偶ki zasilacz. m贸j fatman wa偶y kilka kilogram贸w - ta karta to pi贸rko przy nim. Generalnie to por贸wnanie innych lig i innych kategorii wagowych. Krakers - te偶 tak pocz膮tkowo my艣la艂em, ale z艂贸偶 taniej sobie zestaw hi-fi do domu: - podstawowy CD - od 700z艂 w g贸r臋 - je艣li chce pod艂膮czy膰 do kompa to z wej艣ciem USB - sporo dro偶ej; - wzmacniacz od 1000z艂 w g贸r臋, lampowiec to w艂a艣ciwie chyba powy偶ej 2.000 za n贸wk臋. A kto ma czas gania膰 si臋 po forach czyta膰 o u偶ywkach, modli膰 si臋 偶eby dzia艂a艂o itd? - kolumny - od 500 z艂 w g贸r臋 do tego stacja dokuj膮ca - co najmniej 300z艂, kable etc. Tutaj mam wszystko w komplecie. podpinam jednym kablem do laptopa, wpinam iPhone'a do stacji dokuj膮cej i mam dwa 藕r贸d艂a. i gra to jak hi-fi, a nie jak mas贸wka od creative'a.

#16 Skora

Skora
  • 70 post贸w
  • Sk膮d艢winouj艣cie

Napisano 07 lutego 2011 - 22:19

W艂a艣nie wys艂a艂em pare groszy na konto sklepu RMS. :-), teraz tylko czeka膰 na sprzecik.

truten- jakie kable i jakiej d艂ugo艣ci sa w zestawie ?
krakers przyglada艂em si臋 tej Yamaha Pianocraft (tylko w internecie) wi臋c nie mam pewno艣ci co do granie z iphone, dzisiaj probowa艂m przetestowa膰 cztery takie mini stereo ale zagra艂o tylko onkio reszta czyli samsung, LG i jeszcze jakie艣 kt贸rej nazwy nie pami臋tam nie chcia艂y gra膰 z iphone (szuka艂y ipoda) niestety onkio nie zadowoli艂o moich uszu ;-)

#17 truten

truten
  • 8 post贸w

Napisano 08 lutego 2011 - 15:14

o widzisz jak fajnie :) jakie kolumny wybra艂e艣? koniecznie opisz wra偶enia - ch臋tnie skonfrontuje swoje wra偶enia. Pami臋taj, 偶e kolumny jak i wzmacniacz musi pogra膰 co najmniej ok 100 godzin, 偶eby si臋 wygrza膰. ja dosta艂em w komplecie: - usb do podpi臋cia do komputera, - kable RCA g艂o艣nikowe do podpi臋cia kolumn - kable RCA do podpi臋cia stacji dokuj膮cej

#18 Skora

Skora
  • 70 post贸w
  • Sk膮d艢winouj艣cie

Napisano 10 lutego 2011 - 22:23

Wybra艂em Oli2, my艣l臋 ze za oko艂o rok b臋dzie to gra艂o w wi臋kszym pokoju. Po w艂aczeniu mysla艂em 偶e sobie strzel臋 w 艂eb :-) (cicho i zero d藕wi臋ku) nigdy wcze艣niej nie mia艂em nic lampowego wi臋c nie wiedzia艂em 偶e na efekty trzeba poczeka膰 (ja wiem 偶e pisa艂e艣 o wygrzaniu oko艂o 100 godz) ale nie my艣la艂em 偶e to ma a偶 takie znaczenie, teraz po oko艂o 3 godz grana jest ju偶 wiele lepiej. Zaczynaj膮 si臋 uwydatnia膰 d藕wi臋ki kt贸rych raczej nie ma przy komputerowym systemie 2+1. Teraz s艂ucham muzy z laptopa i nie jest 藕le (pod艂膮czenie USB), co do DAC to wydaje mi si臋 偶e ten wzmacniacz go nie ma, ale jest mo偶liwo艣c pod艂膮czenia poprzez USB, cytat z opisu: "Sam wzmacniacz posiada wej艣cie USB dla przetwornik贸w DAC, dzi臋ki temu, umo偶liwia s艂uchanie cyfrowej muzyki z laptopa lub komputera." wi臋c je艣li kto艣 chce poprawi膰 d藕wi臋k z Komputera to jednak trzeba liczy膰 dodatkowy wydatek na Przetwornik DAC (tak ja zrozumia艂em opis).
Narazie b臋d臋 wygrzewa艂 lampy :-) wi臋c w miare poprawy d藕wieku b臋d臋 si臋 odzywa艂.
Albo nie umiem uruchomi膰 tej opcji, albo nie ma mo偶liwo艣ci sterowania balansem g艂o艣nik贸w L. P. co w przypadku (je艣li si臋 nie myl臋) jest totalnym nieporozumieniem przy d藕wi臋ku stereo.

#19 marko1

marko1
  • 7 post贸w
  • Sk膮dRochdale

Napisano 10 lutego 2011 - 22:41

Je艣li kto艣 poszukuje ma艂ego sytemu audio przyzwoitej marki i jako艣ci to polecam Denona D-M38. Testowa艂em, posiada bardzo przyjemne ciep艂e brzmienie i wbudowany port usb kt贸ry obs艂uguje pami臋ci masowe oraz ipody i iPhone'a, ponadto dobrej jako艣ci wbudowany DAC firmy Burr-Brown. Ja osobi艣cie posiadam wi臋kszy model D-F107. Pozdrawiam.

#20 truten

truten
  • 8 post贸w

Napisano 11 lutego 2011 - 11:46

Skora gdyby ten wzmacniacz nie mia艂 przetwornika cyfrowo-analogowego DACa to nie by艂by艣 w stanie pod艂膮czy膰 go do komputera z pomoc膮 USB - zapewne wykry艂o Ci go tak jak u mnie jako urz膮dzenie na USB. Przez USB dostajesz sygna艂 cyfrowy, kt贸ry musi zosta膰 przetworzony na analogowy i dopiero wtedy wzmocniony - ka偶dy wzmacniacz przyjmuje sygna艂 wy艂膮cznie analogowy. widzisz - ja by艂em w lepszej sytuacji - zabra艂em iTuba, kt贸ry gra艂 na salonie i mia艂 za sob膮 par臋dziesi膮t godzin pracy. co do regulacji g艂o艣no艣ci kana艂贸w - wszystko jest ok, tylko zaawansowane wzmacniacze maj膮 balans lewy-prawy kana艂, ale na pewno nie oddzielna g艂o艣no艣膰 na kana艂. Nie bardzo rozumiem jakie mia艂oby to mie膰 zastosowanie - muzyka masterowana do stereo ma ju偶 odpowiednio ustawion膮 g艂o艣no艣膰 obu kana艂贸w i instrument贸w na艅 nagranych. Manipulowaniem oddzielnymi kana艂ami psujesz ci臋偶k膮 prac臋 in偶ynier贸w d藕wi臋ku. PS proponuje pos艂ucha膰 muzyki w formacie FLAC - wtedy to jest dopiero r贸偶nica ;) pozdro!

#21 Skora

Skora
  • 70 post贸w
  • Sk膮d艢winouj艣cie

Napisano 11 lutego 2011 - 21:50

Mo偶e 藕le si臋 wyrazi艂em ale chodzi艂o mi o zwyk艂y balans P/L (znalaz艂em ju偶 w laptopie), co do DAC-a to w takim razie 藕le jest przet艂umaczony opis bo z tego co napisali ja wynioskowa艂em 偶e to gniazdo USB dopiero daje mo偶liwo艣膰 pod艂膮czenia przetwornika DAC. Og贸lnie gra to coraz lepiej, nigdy nie mia艂em wzmacniacza lampowego wi臋c albo ja sobie wmawiam, albo to wygrzewanie naprawd臋 kolosalnie poprawia d藕wiek. I jeszcze mam pytanie czy je艣li pod艂膮cz臋 dock ze wzmacniaczem r贸wnie偶 tym 偶贸tym kablem Video, a wzmacniacz z telewizorem kablem S-video to ekran iphone b臋dzie widoczny w tv ? czy mo偶e to s艂u偶y do czego艣 innego ?

#22 krakers

krakers
  • 8聽135 post贸w
  • Sk膮dNibylandia

Napisano 11 lutego 2011 - 23:28

Nie jest 藕le opisane tylko nie jest to napisane wprost. Gniazdo USB jest w艂a艣nie od sygna艂u cyfrowego i kolejny uk艂ad D/A musia艂by go przetworzy膰. Natomiast DAC wypuszcza w艂asnie sygna艂 analogowy i jego wyj艣cia nie pod艂膮cza si臋 przez USB.

#23 truten

truten
  • 8 post贸w

Napisano 16 lutego 2011 - 15:20

Og贸lnie gra to coraz lepiej, nigdy nie mia艂em wzmacniacza lampowego wi臋c albo ja sobie wmawiam, albo to wygrzewanie naprawd臋 kolosalnie poprawia d藕wiek.

I jeszcze mam pytanie czy je艣li pod艂膮cz臋 dock ze wzmacniaczem r贸wnie偶 tym 偶贸tym kablem Video, a wzmacniacz z telewizorem kablem S-video to ekran iphone b臋dzie widoczny w tv ? czy mo偶e to s艂u偶y do czego艣 innego ?

wygrzewanie lamp to proces fizyczny, wi臋c r贸偶nica by膰 musi. s-video s艂u偶y do wy艣wietlania obrazu z iPhona, chocia偶 nie sprawdza艂em jak to dzia艂a.

#24 BlackBox

BlackBox
  • 1聽026 post贸w
  • Sk膮dToru艅

Napisano 16 lutego 2011 - 21:35

Jaki艣 czas temu te偶 bardzo si臋 nakr臋ci艂em na "lampowca" do iP/iMac'a. Niestety bardzo si臋 zawiod艂em na brzmieniu, wykonaniu i co za tym, w moim przekonaniu, idzie stosunkiem cena/jako艣膰. Od kilku lat korzystam z jednego z pierwszych Pianocraft贸w, a ju偶 jaki艣 rok temu uda艂o mi si臋 kupi膰 najwy偶szy dost臋pny w tym momencie model i jestem naprawd臋 zadowolony.

#25 Skora

Skora
  • 70 post贸w
  • Sk膮d艢winouj艣cie

Napisano 21 lutego 2011 - 14:05

BlackBox mo偶e s艂ucha艂e艣 gdzie艣 nie "wygrzanego" lampowca, bo r贸偶nica jest ogromna. Oczywi艣cie r贸wnie偶 i moim zdaniem ten sprz臋t jest za drogi bo nie nadaje si臋 do nag艂o艣nenia du偶ego salonu a kosztuje tyle 偶e spokojnie mo偶na by co艣 za t臋 kas臋 kupi膰 mocniejszego. Ale zale偶a艂o mi aby nag艂o艣ni膰 konkretnie sprz臋cik apple (ipod, iphone) i mia艂o to razem ze wzmacniaczem wygl膮da膰 jak jedna ca艂o艣膰. I tak to w艂a艣nie teraz wygl膮da :-).
Co do samej jako艣ci d藕wi臋ku, to pewnie b臋dzie tyle zda艅 ilu ludzi ma wzmacniacze, pewnie s膮 lepsze i gorsze ale ja osi膮gn膮艂em sw贸j cel czyli jako艣膰 odtwarzanej muzyki jest tak soczysta 偶e por贸wnywalna do jedzenia dojrza艂ego soczystego owocu w 艣rodku lata :-)
D偶em akustycznie brzmi jakby si臋 cz艂owiek cofn膮艂 w czasie by艂 tam w艣r贸d nich..
Ale jest te偶 i gorycz bo w opisie wspominaj膮 o wyj艣ciu AUX, a ja w tym miejscu mam czerwon膮 diod臋 sygnalizuj膮ca pod艂膮czenie USB.
http://sklep.rms.pl/...ipod-a-iphone-a
W zestawie jest tez kabelek z 偶贸tymi ko艅c贸wkami rca kt贸ry po pod艂膮czeniu do TV przekazuje zawarto艣膰 (tylko zdj臋cia i video) z iphone na ekran TV.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych