Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dotyk w iPhone 3g

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Matro

Matro
  • 42 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 21:54

Witam! Mam mały problem.. Otóż wymieniłem szybkę na nową w iPhone 3g i po wymianie nie działa mi dotyk na samym środku ekranu... Akurat w miejscu gdzie jest napisane "odblokuj" i nie mogę zalogować się do sieci orange... -,- Pytanie do was czy to uszkodzenie ekranu/warstwy dotykowej czy może coś innego? Proszę o pomoc Pozdrawiam Matro Ps. Czy jest jakas aplikacja która przemieści mi okienko do wpisywania pinu? Bo nie mogę wyłączyć kodu pin a za nim cokolwiek naprawie to chcialbym móc chociaż korzystać z telefonu

#2 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 stycznia 2011 - 23:01

Pewnie jakąś tandetną chińską szybkę z digitizerem założyłeś, która nie jest przesadnie dobrej jakości.

#3 Matro

Matro
  • 42 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 23:31

Kupiłem na Allegro * SZYBKA DOTYKOWKA DIGITIZER IPHONE 3G +TASMA KLEJ (1396028050) - Aukcje internetowe Allegro . Szybka sprawia wrażenie dobrej jakości. Nie odbiega jakoś od tamtej, dotyk w kazdym innym miejscu niż na środku działa bardzo dobrze tylko własnie tam.. I strasznie mnie już wku.. to, że nie mogę odblokować go bo tam nie działa.
Ale mówie moje pytanie to czy na 100% będzie to szybka bo jeśli tak to kupie drugą.
Ps. Jeśli to faktycznie będzie tylko szybka czy moglibyście pokazać mi aukcje albo sklep w którym znajdę oryginalna szybkę? Czy te po 90zł na Allegro to oryginały już? Wszystkie te szybki czy za 30zł czy za 150zł wyglądają identycznie na aukcjach.. więc ciężko mi się określić. J

#4 Matro

Matro
  • 42 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 23:32

Witam ponownie. Sprawa z szybką rozwiązana, jednak była wadliwa i sprzedawca przyznał mi zwrot pieniędzy. Teraz moje pytanie do was, moglibyście mi polecić jakąś szybkę z Allegro? Nie chcę znowu się naciąć a może ktoś kupował i zna sprawdzone źródło. Pozdrawiam Matro

#5 _eddy

_eddy
  • 37 postów

Napisano 14 marca 2011 - 12:13

Witam, mam podobny błąd. Zakupiłem chinską szybkę na allegro. Dotyk działa, ale co jakiś czas przestaje i wtedy muszę zgasić ekran (klawiszem power) i ponownie odblokować ekran. Czasem czynność muszę powtórzyć parę razy. Zdarza się też tak, że nie mogę odebrać telefonu... Czy to sprawa szybki, czy bardziej wyjechanego już softu (dalej używam 3.1.2...) - iphone 3g. Proszę o poradę, bo nie wiem czy reklamować szybkę.

#6 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2011 - 12:17

Odtwórz oprogramowanie - wtedy będziesz miał pewność.

#7 _eddy

_eddy
  • 37 postów

Napisano 15 marca 2011 - 12:57

ha, jednak soft... 1:0 dla chin. dzięki ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych