Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone i Linux

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamdu

kamdu
  • 56 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 stycznia 2011 - 21:27

Witam, Mam takie pytanie czy da się zsynchronizować iP z Linuxem tzn kiedy podłączam to nawet wykrywa mi że to iP 2G 16 GB tyle że kiedy chciałbym coś skopiować na niego to tak jakby "znika" tzn jest cały czas podłączany tylko w systemie znika i nic nie i idzie poradzić na to Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić ??

#2 daro9004

daro9004
  • 39 postów
  • SkądPrudnik

Napisano 19 stycznia 2011 - 22:02

Nie wiem co chcesz skopiować z komputera do iP ale jeśli muzyka, filmy to raczej bez iTunes się nie da. Jak teraz popatrzyłem na ubuntu 10.10 to moge skopiować zdjęcia bezpośrednio na kompa, przenosić pliki np. .doc, .jpg do iPhona ale nie mam teraz iFile żeby zobaczyć czy te pliki poprawnie odczyta. Co do "znikania" to u mnie nie występuje

#3 kamdu

kamdu
  • 56 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 06:16

Z tym że filmy i obrazki to ja też mogę a właśnie kiedy próbuję muzykę to mam problem a co do iT to jest coś takiego na linuxa czy coś podobnego czy nie wiem jakieś sterowniki dodatkowe...?

#4 majkelo

majkelo
  • 161 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 stycznia 2011 - 08:23

Zainstaluj WINE na Lunxie i odpal przez niego iTunes. Powinno działać.

#5 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 20 stycznia 2011 - 09:05

Jest jakiś odpowiednik na linuksa, ale jak podpinalem swojego to program się wysypywal, zrób jak wyżej...

#6 daro9004

daro9004
  • 39 postów
  • SkądPrudnik

Napisano 20 stycznia 2011 - 13:20

Jak udało mi się uruchomić iTunes przez wine to nie wykrywał wogóle iPhona, wątpie czy istnieje teraz jakaś alternatywa dla Linuxa. Windows z iTunes na drugiej partycji i koniec, chyba że znacie alternatywę...

#7 kamdu

kamdu
  • 56 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 15:07

Jak udało mi się uruchomić iTunes przez wine to nie wykrywał wogóle iPhona, wątpie czy istnieje teraz jakaś alternatywa dla Linuxa. Windows z iTunes na drugiej partycji i koniec, chyba że znacie alternatywę...

Trafiłeś w sedno.... Założyłem drugi dysk z Linuxem bo na pierwszym mam dwa Windowsy (Xp i 7) na których mam iT i nie wykrywa mi iPi już nie wiem co zrobić próbowałem wszystkiego co znalazłem w internecie rezultatu brak... myślałem że na Linuxie paradoksalnie łatwiej to pójdzie... Ale teraz to już nie wiem co zrobić chyba kupię macbooka i tam już powinno być ok xD Aha dodam jeszcze że te problemy na Windowsach to są po tym jak zrobiłem restore iP

#8 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 20 stycznia 2011 - 16:00

Usun z urzadzen i podlacz to innego portu usb, prweinstaluj itunes (najnowsza wersja)... jak nie wykryje to jeszcze raz wprowadz w recovery mode i zrob restore... Win xp sobie daruj, 7 orginalny? ma dostep do do bazy ms zebe sobie sciagnac stery?

#9 daro9004

daro9004
  • 39 postów
  • SkądPrudnik

Napisano 20 stycznia 2011 - 16:05

To, że na linuxie iTunes nie działa to normalne, (taki program na darmowym systemie...) ale Windowsy to to już jest coś nie tak. Polecam reinstalkę XP, wgranie najnowszego iT, kolejny restore iP i może jakiś custom firmware albo inna wersja iOS

#10 kamdu

kamdu
  • 56 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 16:21

Hmm jakieś cuda u mnie się dzieją...;] Wszedłem do menadżera zadań na 7 tylko się "rozglądnąłem" ale nic nie robiłem musiałem wyjść wyłączyłem kompa wracam podpinam iP i...otwiera mi się sam iT czego wcześniej oczywiście nie było ale tu się kończy moje szczęście bo po lewej stronie w tym panelu dalej nie widzi iP ;] i kompletnie nie wiem co się teraz dzieje...

#11 izdum

izdum
  • 135 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 16:29

Witam, ja zanim kupilem maca to przez 6 lat uzywalem linuxa i tez wiele razy meczylem sie zeby to skonfigurowac, niestety ani razu mi sie nie udalo. Z tego co czytalem to da sie uzywac rythmboxa lub amaroka zamiast itunes do synchronizacji muzyki. Udalo mi sie jedynie odczytac liste utworow w amaroku ale zadnej muzyki do ip nie wrzucilem.

#12 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 20 stycznia 2011 - 16:32

W centrum Oprogramowania Ubuntu jest sporo softu do obsługi iPodów i iPhone, można też odpalić iTunes z Windowsa przez Wine :)

#13 kamdu

kamdu
  • 56 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 stycznia 2011 - 16:43

No to jest chore usunąłem wsio z menadżera reinstalowałem itunes i to wszytko z Apple i to samo dalej ;] nie mam już sił z tym linuxem to był taki wyczyn desperacji chociaż spróbuję z tym Wine bo już nie wiem to jest takie masakryczne jakby nie mogli zrobić jednegho prostego programu do obsługi który by działał nie wiem czy to tak trudno takie cuda robią iphony ipody itd a nie mogą programu napisać jednego

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych