Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z automatycznym podglasnianiem.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Daro_47

Daro_47
  • 11 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 20:16

Witam. Przeglądałem forum, ale nie natknąłem sie na podobny problem, dlatego zakładam nowy temat. Na początku chciałbym dodac, że problem pojawił się już przed zainstalowaniem softu 4.2. Otóż mój problem, polega na tym, że od jakiegoś czasu my iPhone zaczął się automatycznie zgłaśniac do maksimum. Po odblokowaniu iPhone'a wyświetla mi się ikonka głośnika i wielkości podgłośnienia (która oczywiście jest maksimum) po kilkukrotnym przyciśnięciu przycisku zmniejszenia głośności, na chwile iPhone się przycisza, ale po upływie paru sekund znowu automatycznie sam się podgłaśnia. Chciałbym też dodac, ze probowalem przyciszyc i potem odrazu podgłośnic, lecz sam w sobie przycisk podgłaśniania nie działa. Po próbe przyciszenia w odtwarzaczu poprzez dotykowy ekran, pojawia sie ten sam problem, iPhone sie przycisza na chwile a nastepnie znowu podgłaśnia sam z siebie. Jeszcze chciałbym dodac, ze zrobiłem format softu i na "czystym" sofcie bez mojego iTunes'owego profilu problem zniknął, a po zsynchronizowaniu go z iTunes'em problem pojawił się znów. Nie posiadam JB na moim iPhonie Liczę bardzo gorąco, że ktos pomoże mi z moim problemem. Z góry dziękuje.

#2 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 20:24

Jeszcze chciałbym dodac, ze zrobiłem format softu i na "czystym" sofcie bez mojego iTunes'owego profilu problem zniknął, a po zsynchronizowaniu go z iTunes'em problem pojawił się znów.

Chyba odpowiedziałeś sobie sam - nie wgrywaj kopii zapasowej.

#3 Daro_47

Daro_47
  • 11 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 20:29

Ale wtedy strace wszystko co jest dla mnie wazne. Kontakty, smsy, zdjecia ustawienia. W czym moze tkwic przyczyna ?

#4 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 20:39

Pewnie jest jakiś "babol" w plikach, które wgrywasz do telefonu razem z kopią. Obstawiałbym uszkodzenie mechaniczne przełącznika, ale skoro "na czystym" sofcie problemu nie ma, to ewidentnie jest to sprawa software'owa. Dziwne tylko, że takie rzeczy dzieją się bez jailbreaka.

#5 Damian.De

Damian.De
  • 317 postów
  • SkądWielkopolska, UK

Napisano 19 stycznia 2011 - 20:42

Ja bym stawiał na jakąś aplikację z bugami, która bałagani tobie iOS'a... 1. Przywróć 'profil' z kopii zapasowej w iTunes, 2. Z synchronizuj iTunes z tą kopią, 3. Przekopiuj, a następnie usuń zdjęcia, 4. Usuń wszystkie aplikacje z iPhone zostawiając przy tym kontakty itp. Jeżeli nadal problem nie zniknie, to chyba nie obejdzie się bez czystej instalki.

#6 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 stycznia 2011 - 20:53

Pomysl jakie aplikacje maja swoje wlasne odglosy i usun je wszystkie. Potem powoli instaluj te potrzebne.

#7 Daro_47

Daro_47
  • 11 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 22:32

Chcialbym jednak zrobic sprostowanie. Po jakims czasie na "czystym" sofcie, jednak dzieje sie to samo. Zostaje tylko serwis? :( Btw gwarancja w Erze dziala na podstawie faktury zakupy czy oprocz tego dostaje osobna karte gwarancyjna, poniewaz takowej nie moge znalesc. Powstaje jeszcze pytanie na jak dlugo wystawiaja gwarancje w Erze, na 12 czy 24 miesiace? Pozdrawiam

#8 Daro_47

Daro_47
  • 11 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 15:06

Hmmm ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych