Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3GS 4.2.1 aktywacja bez macieżystej karty - jak ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 apple3333

apple3333
  • 86 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 18:21

Witam mam iPhona 3gs a raczej cegłe ...

Zaktualizowałem przypadkowo oprogramowanie i mam najwyższy soft 4.2.1 simlock mam na jakas angielska sieć nawet nie wiem na jaką.

teraz mam możliwość wykonywania tylko połączeń alarmowych.

Chciałbym go pierw aktywować a potem sciaganć simlock-a z tym bootromem ipada.

Z tego co wiem to mogę go aktywować robiąc jailbreak - używałem do tego programu redsn0w0.9.6b4 i redsn0w0.9.6b6

Niestety po udanym jb telefon sie zacina na "jabuszku" ; potem wchodze od nowa w redsnowa i zaznaczam opcję "Just enter pwned DFU mode right now"

niestety bez skutku tel. niby w redsn0wie pisze done ale w rzeczywistosci iphone jest w trybie DFU.

Jak ten fonik aktywować bo siedze juz 3 godzine i nic ciągle to samo ...
prosze o pomoc

#2 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 18:49

Wyjdź z DFU trzymając długo home + power razem wciśnięte. Telefon jest już aktywowany.

#3 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 19 stycznia 2011 - 18:52

Słuchajcie podepnę się pod temat. Mam 3G z UK O2, nawet jak włoże sim'a O2 nie może się telefon aktywować. Telefon został znaleziony na ulicy. Nie wygląda jakby upadł ani nic. Możliwe, że został na amen jakoś zablokowany? Dodam, że kartą sim O2, którą posiadam aktywowałem już jednego iPhone 3G. Nie chcę zbaczać z tematu za bardzo i jak robię bajzel to proszę o interwencję. Szukałem na forum, ale jakoś prostej odpowiedzi nie znalazłem.

#4 apple3333

apple3333
  • 86 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 19:45

dobra odblokowałem, BB ipada moge podnieść w redsnowie tak ?

#5 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 20:24

Tak.

#6 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 19 stycznia 2011 - 20:36

Słuchajcie podepnę się pod temat. Mam 3G z UK O2, nawet jak włoże sim'a O2 nie może się telefon aktywować. Telefon został znaleziony na ulicy. Nie wygląda jakby upadł ani nic. Możliwe, że został na amen jakoś zablokowany? Dodam, że kartą sim O2, którą posiadam aktywowałem już jednego iPhone 3G.

Nie chcę zbaczać z tematu za bardzo i jak robię bajzel to proszę o interwencję. Szukałem na forum, ale jakoś prostej odpowiedzi nie znalazłem.

mozliwe ze zablokowany przez operatora

#7 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 21:20

mozliwe ze zablokowany przez operatora

Tak coś czuje, normalnie da się JB, da się ultrasnow właściwie wszystko, ale nie da się aktywować "This might take a while". Grzebie w jakiś hactivate itp, ale tez ciężko idzie. Jak się uda dam znać.

#8 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2011 - 21:22

Hacktivate, później Subscriber Artificial Module

#9 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 21:26

Hacktivate, później Subscriber Artificial Module

Właśnie w tym dłubie. Mam ten link How to Hactivate Your iPhone with Subscriber Artificial Module (SAM) -

Tylko to mi wygląda na 4.2.1 wersje ja mam iphone 3G z 3.0.1 i modem firmware 04.26.08. Tutorial jest cholernie długi i nie wiem czy nie męczę się na darmo.

#10 apple3333

apple3333
  • 86 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 21:27

jaką wersją redsn0wa podnieś BB do tego ipadowskiego ?? bo do JB używałem redsn0w_win_0.9.6b4 ale nie ma tej opcji w nim użyć mam redsn0w_win_0.9.6b6 czy jeszcze innej ?

#11 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 21:32

jaką wersją redsn0wa podnieś BB do tego ipadowskiego ?? bo do JB używałem redsn0w_win_0.9.6b4 ale nie ma tej opcji w nim użyć mam redsn0w_win_0.9.6b6 czy jeszcze innej ?

Wydaje mi się, że tej najnowszej musisz użyć, zobacz ten tutorial co podałem on chyba też tobie może pomóc.

#12 apple3333

apple3333
  • 86 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 21:57

yeah ! BB podniesiony do ipadowskiego ;d 5h pracy ;) ale warto bylo by z cegły znów ożył cudowny IPHONE !! Dzięki wszystkim za pomoc ;)) Ps. zainstalowałem winterboarda znacie jakis ciekawy motyw pod iOS 4.2.1 ? na 3gs-a ? chętnie sobie zainstaluje

#13 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 22:03

yeah ! BB podniesiony do ipadowskiego ;d 5h pracy ;) ale warto bylo by z cegły znów ożył cudowny IPHONE !!

Dzięki wszystkim za pomoc ;))

Ps. zainstalowałem winterboarda znacie jakis ciekawy motyw pod iOS 4.2.1 ? na 3gs-a ?

chętnie sobie zainstaluje

No to gratuluję, teraz pozostaje mi jakoś wygrać swoją bitwę :-)

#14 ChemikDBC

ChemikDBC
  • 45 postów
  • SkądDeszczno, Poland

Napisano 06 lutego 2011 - 15:57

Panowie dołączyłem do waszej bitwy. Niechcący zaaktualizowałem iphone 3gs do najnowszego oprogramowania - 4.2.1 Cofnąłem się dzięki plikom SHSH do 4.1 jednak baseband - 05.15.04 pozostał. Co teraz zrobić, by wpierw w ogóle aktywować iphona? Posiadam kartę aktywacyjną z allegro - i działałem na niej bezproblemowo, jednak teraz nie chce zadziałać. Napisaliście że poradziliście sobie z aktywacją, ale jak? Proszę niech ktoś mi podpowie jak sprawić by ten przedmiot stal się znowu telefonem, i żebym mógł z niego normalnie zadzwonić. Proszę o pomoc, bo męczę się nad tym już 4h. Błagam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych