aparat nie działa :(
Posted 18 January 2011 - 13:43
Posted 18 January 2011 - 13:46
Posted 18 January 2011 - 13:48
Spróbuj usunąć z multitaskingu, mi pomogło.
Dobrze sie czujesz ?
co to jest multitasking , gdzie szukać jak to zrobć ?Spróbuj usunąć z multitaskingu, mi pomogło.
Chociaż, kilka tematów było o nie działającym aparacie.
zielony jestem... tak na 80 %

witam
IP 4 16 ios 4.2.1 Plus gsm
mam problem z aplikacją aparatu, aplikacja się uruchamia ale szara migawka się nie otwiera i nie widać na co patrzy obiektyw, nie można zrobić zdjęcia i nie da się przełączyć na kamerę. Robiłem odtworzenie fabryczne najpierw z kopią zapasową - nie pomogło, więc zrobiłem bez kopii i dalej jest to samo.Proszę o radę co mogę zrobić jeszcze , czy może pozostał mi już tylko serwis.
Jeśli to banalne lub głupie bardzo przepraszam jeśli ktoś zna rozwiązanie , z góry dziękuję za pomoc. Nie znalazłem nic podobnego na forum...
Jezeli czysty restore nie pomogl i aparat dalej nie dziala to zostal serwis bo to nie jest w takim razie problem z softem tylko sprzetowy.
Posted 18 January 2011 - 13:49
Chodziło mi o zamknięcie z tego "paseczka na dole..."Dobrze sie czujesz ?
I oczywiście, serwis...
co to jest multitasking , gdzie szukać jak to zrobć ?
zielony jestem... tak na 80 %
Nie sluchaj go bo trolluje w innych watkach tez.
Posted 18 January 2011 - 13:55
Posted 18 January 2011 - 13:57
właśnie po raz kolejny odpaliłem aparat i migawka się otworzyła ale zamiast obrazu są pionowe dynamicznie zmieniające się kolorowe linie, po jakiś kilkunastu sekundach zaczął pojawiać się obraz , najpierw kiepski a potem coraz lepszy i znowu są jakieś trzaski, aparat robi foty ale z tymi trzaskami...
A nie upadł ci telefon przypadkiem ? Bo byc może wypadła złączka od aparatu. Jak czujesz sie na siłach mozesz to samemu poprawic. Niestety wiąże sie to z wyciagnieciem płyty głownej.
edit
Aha uprzedziłes mnie postem. Wyglada to na uszkodzony moduł aparatu
Posted 18 January 2011 - 13:59
Posted 18 January 2011 - 14:01
Posted 18 January 2011 - 14:03
Posted 18 January 2011 - 14:06
nie upadł mi , jest to nowiutki sprzęt i na razie obchodzę się z nim jak z jajkiem, ale wykluczyć tej możliwości nie można. Rozumiem, że można tą wtyczkę poprawić samemu, bez utraty gwarancji. Czy są jakieś tutoriale w necie pokazujące krok po kroku jak to zrobić?
Aaaa skoro nowka to chyba na gwarancji (nic nie wpomninałes) wiec oddaj . Jak jest gwarancja samemu nie opłaca sie grzebac. Tracisz gwarancje.
Prosze
[URL="http://www.ifixit.com/Guide/Repair/Installing-iPhone-4-Rear-Camera/3142/1"]http://www.ifixit.com/Guide/Repair/Installing-iPhone-4-Rear-Camera/3142/1[/URL]
Ale jak jest gwarancja to NIE bierz sie za to .
Posted 18 January 2011 - 14:07

Posted 18 January 2011 - 14:20
Posted 18 January 2011 - 15:50
Posted 18 January 2011 - 16:11
To jest częsta usterka w iphone 4, widziałem ten problem nie raz, a raz pomogło wyciągnięcie aparatu i zamontowaniu go ponownie, nie jest to trudne w zasadzie sciąga się tylko tylnią klapkę, odkręca ekran(nie LCD tylko metalowa czarna blaszka) i pare śrubek przy aparacie i można wyciągnąć aparat, kolejnym sposobem jest rozgrzanie modułu aparatu/kamery, tak przeczytałem na zagranicznym forum, ale z 5 iphonów z tą usterką udało mi się wyleczyć tym sposobem chyba 2.
Ale jak masz gwarancje to zgadzam się z kimś tam wczesniej oddaj na gwarancję bo nawet jak moja rada okazała by się skuteczna to problem może powrócić w przyszłości, rozgrzej tylko iphona pograj 40 minut w grę po wifi, zresetu iphona i sprawdz czy aparat zadziałał.
apropos grzania, telefon grzeje się niemiłosiernie pod czas ładowania i jeszcze bardziej pod czas odtwarzania filmów, epicentrum temperaturowe jest w prawym górnym rogu, i do tego obserwuję jakby gorszy zasięg ( 3G off)...
Posted 18 January 2011 - 16:22
Posted 19 January 2011 - 15:02
Tak, grzeje się w prawym górnym rogu koło aparatu bo tam znajduje się główny procesor iphona A4, w takim razie ten sposób u ciebie nie okazał się skuteczny, pozostaje oddać na gwarancję, jak byś jej nie miał to był by problem który musiał byś rozwiązać sam np na początek wyciągając aparat/kamere
Wysokie temperatury nie są wskazane dla iphone, staraj się zawsze robić przerwy i dać telefonowi wystygnąć, problemy z wifi i zasięgiem są często spowodowane nadmierną temperaturą moduły poprostu są przegrzewane. np bateria nie lubi temperatur powyżej 36 stopni celsjusza a ją osiąga się już po 30 minutach gry po wifi
Przecież procesor A4 w iPhonie 4 znajduje się nad wejściem na kartę MicroSIM. A nie w prawym górnym rogu. Zobacz na Keynote z WWDC.
Posted 19 January 2011 - 21:30
Przecież procesor A4 w iPhonie 4 znajduje się nad wejściem na kartę MicroSIM. A nie w prawym górnym rogu. Zobacz na Keynote z WWDC.
a karta microSIM nie jest wkładana od prawej strony? czyli jeśli chip A4 jest nad tym wejściem tzn. że jest to prawy górny róg telefonu... -.-
Posted 19 January 2011 - 23:26
Posted 18 June 2012 - 09:16
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users