Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pamięć ram

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 kardroid

kardroid
  • 38 posts
  • SkądKatowice

Posted 17 January 2011 - 17:59

Witam Mam pytanie odnosnie pamieci ram w IPHONE 4. Ile powinno byc wolnej pamieci? ja mam tak okolo 180 mb wolnej caly czas. Czy da sie jakos zwiekszyc wolna pamiec?? bo wczoraj mialem 200 ponad a dzisiaj max 180. dlaczego tak sie dzieje??? pozdrawiam i z gory dziekuje

#2 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 January 2011 - 18:02

PO CO?

#3 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 17 January 2011 - 18:03

zależy co masz w tle, jakie programy, czy masz JB i co instalowałeś itp. 180 to nadal dużo ,a pamiec jest po to by ja wykorzystać. Ja mam około 300 cały czas. Czasami przy safari, mailach czy iPodzie spada do 200.

#4 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 January 2011 - 18:05

Gratulacje Panowie, ja mam 5-20 MB i założę się, że mój telefon działa lepiej od Waszych, bo pamięć jest po to, by z niej korzystać. Wolna = zmarnowana. Niemniej to Wasza decyzja - idźcie w cyferki, a nie w faktyczną wydajność, skoro tak wolicie.

#5 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 17 January 2011 - 18:14

Gratulacje Panowie, ja mam 5-20 MB i założę się, że mój telefon działa lepiej od Waszych, bo pamięć jest po to, by z niej korzystać. Wolna = zmarnowana. Niemniej to Wasza decyzja - idźcie w cyferki, a nie w faktyczną wydajność, skoro tak wolicie.

Ja przed grami czyszczę pamięć żeby sie szybciej ładowały. Przy zapchanej pamieci animacje systemowe potrafią przycinać. Spróbuj przy 5MB ramu odpalić gre typu epic citadel...

#6 kardroid

kardroid
  • 38 posts
  • SkądKatowice

Posted 17 January 2011 - 18:20

zależy co masz w tle, jakie programy, czy masz JB i co instalowałeś itp.
180 to nadal dużo ,a pamiec jest po to by ja wykorzystać. Ja mam około 300 cały czas. Czasami przy safari, mailach czy iPodzie spada do 200.

nie mam jailbrake'a, skad masz az 300??? u mnie sie nie da za nic tyle uzyskac:D w sumie iphone chodzi bez zaciec wiec nie narzekam.

---------- Wpis dodano o 18:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:18 ----------

aha i mam pytanie odnosnie ios 4.3 beta jak to smiga?? i skad sciagnac???

#7 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 17 January 2011 - 18:20

nie wiem skąd mam, używam normalnie telefonu, nie oszczędzam pamięci dla cyferek.. po prostu zamykam po jakimś czasie aplikacje aby przypadkiem bateria na tym nie straciła. I tyle. iphone działa szybko i sprawnie.

#8 ixion

ixion
  • 347 posts
  • SkądGdynia

Posted 17 January 2011 - 18:23

Pamięć jest po to, aby z niej korzystać kiedy jest potrzebna, ale kiedy nie jest, powinna być zwalniana, nie wydaje mi się żeby twój iPhone z wolnymi 5MB pamięci działał lepiej(szybciej) niż iPhone z wolnymi 300MB. Mając 5MB wolnej pamięci ram nie zabardzo widzę uruchomienie kolejnych aplikacji. Po wyczyszczeniu ramu i zamknięciu wszystkich aplikacji mam wolne 330MB mam iOS 4.1 z jailbreak.

#9 radko93

radko93
  • 949 posts
  • SkądWrocLove

Posted 17 January 2011 - 18:24

aha i mam pytanie odnosnie ios 4.3 beta jak to smiga?? i skad sciagnac???

Oprogramowanie dostępne jest tylko dla zarejestrowanych developerów.

#10 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 January 2011 - 18:31

Pamięć jest po to, aby z niej korzystać kiedy jest potrzebna, ale kiedy nie jest, powinna być zwalniana, nie wydaje mi się żeby twój iPhone z wolnymi 5MB pamięci działał lepiej(szybciej) niż iPhone z wolnymi 300MB. Mając 5MB wolnej pamięci ram nie zabardzo widzę uruchomienie kolejnych aplikacji. Po wyczyszczeniu ramu i zamknięciu wszystkich aplikacji mam wolne 330MB mam iOS 4.1 z jailbreak.

Uruchom, to zobaczysz. iPhone bardzo dobrze radzi sobie z zarządzaniem pamięcią.

#11 kardroid

kardroid
  • 38 posts
  • SkądKatowice

Posted 17 January 2011 - 18:32

a jak wyczyscic ram?? dzisiaj zainstalowalem taka strzelanke MC2 zajmuje ponad 200 mb ona moze miec wplyw na ram?? nawet jak jest wylaczona?? co musze zrobic zeby zwiekszyc wolna pamiec??? dzieki za pomoc z gory

#12 ixion

ixion
  • 347 posts
  • SkądGdynia

Posted 17 January 2011 - 18:43

Ram wyczyścisz jak zainstalujesz SBSettings a do tego potrzebny jest Jailbreak, a co do dysponowaniem pamięcią to zgadzam się że iPhone radzi sobie z tym dobrze bo sam zamknie jakąś aplikacje żeby nowo uruchomiona mogła działać, ale i tak uwarzam że lepiej jest mieć tyle wolnej pamięci ram ile się da, chodz by dla zaoszczędzenia baterii, a i mniejsze jest prawdopodobieństwo że sprzęt się zawiesi.

#13 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 17 January 2011 - 19:18

A jak nie masz jb to memory doctor z appstore http://blueonionsoft.com/memorydoctor

#14 Krukct

Krukct
  • 936 posts

Posted 17 January 2011 - 19:29

Ja jestem za używaniem całej dostępnej pamięci RAM (a co, zapłaciłem za 256 MB, to co się będę oszczędzał :D), ale niemiłosiernie mnie denerwuje, gdy przy niewielkiej ilości wolnej pamięci (<40 MB), Safari przestaje przechowywać w pamięci otwarte strony i po zmianie karty wczytuje je od nowa. Może na iPhonie 4 tego nie ma, ale na 3GS'ie taka sytuacja występuje (po zwolnieniu części pamięci - Safari "pamięta" nawet wszystkie 8 kart).

#15 piotrek2555

piotrek2555
  • 4 posts

Posted 21 September 2017 - 16:42

Tak ale pamięć ram i tak czy jest używana w 50% czy 80% żuzywa tyle samo prądu. To poci oszczędzać ten ram.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users