Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uszkodzony iPhone 3G-> Pomóżcie... Stoi w miejscu...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 ciakoko

ciakoko
  • 13 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 14:27

Witajcie drodzy użytkownicy forum. Mam iPhone 3G 8GB i odkupiłem go od znajomego. iPhone nie reaguje na włączenie, jedynie podczas podłączenia kabla USB pokazuje się stan ŁADOWANIA BATERII->za chwilę pokazuje się jabłuszko-> następnie pokazuje się jabłuszko z ładującym "wirującym" kółeczkiem -> po czym wszystko staje (LCD jest podświetlony, jabłuszko i kółko stoją w bezruchu) i po 5 min się resetuje do poziomu ładowania baterii. Próbowałem HARD RESET-a lecz nic się nie dzieje. iTunes także go nie wykrywa, nie da rady wprowadzić go w stan DFU. Drodzy forumowicze pomóżcie bo już mnie krew zalewa... P.S. nie znalazłem takiego problemu na forum więc utworzyłem nowy wątek.

#2 a11

a11
  • 511 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 15:00

Trzymaj sleep oraz home z podłączonym kablem do komputera do momentu pokazania się na ekranie loga iTunes.

#3 ciakoko

ciakoko
  • 13 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 15:31

Nie się nie dzieje... Niestety ale Hard Reset nic nie daje

#4 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 15:39

Zapytaj się może kolegi co mu zrobił, że tak działa.

#5 ciakoko

ciakoko
  • 13 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 15:58

Mówi, że próbował wgrać nowego OS-a przez iTunes i iPhone się zawiesił i tak już później stał w miejscu. Ja z 2-gie strony zaczynam podejrzewać, że z włącznikiem jest coś nie tak skoro nawet nie mogę go wyłączyć ani włączyć przyciskiem a dopiero po podłączeniu kabla zaczyna reagować. Zaraz go rozkręce i sprawdzę co z taśmą czy przypadkiem nie jest zerwana lub nie podłączona

#6 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 16:00

Nie rozkręcaj. Najpierw idź za tropem nieudanej aktualizacji systemu. Znajdź temat o przywracaniu systemu do wersji 3.1.3, z użyciem programu Recboot. Jak się nie powiedzie, wtedy kombinuj dalej. A jak raz rozkręcisz, to kto wie, czy Ci potem części nie zostaną.

#7 ciakoko

ciakoko
  • 13 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 16:50

Niestety ale poprzez naciśniecie Sleep/Wake i Home przycisku nic się nie dzieje i iTunes także go nie wykrywa.

#8 zihlmann

zihlmann
  • 408 postów
  • SkądCK/WWA

Napisano 17 stycznia 2011 - 17:24

YouTube - How To: Enter DFU Mode on an iPhone/iPod Touch

#9 ciakoko

ciakoko
  • 13 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 18:02

No tak wiem jak sie wprowadza w tryb DFU Mode tylko nie mogę go właśnie wprowadzić

#10 tomasz23

tomasz23
  • 199 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 17 stycznia 2011 - 19:53

Przeinstaluj sobie iTunsa i dopiero spróbuj zainstalować os w iPhonie.

#11 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2011 - 20:44

co za gadanie głupie...jak tak Ci się dzieje że iPhone tylko i wyłącznie działa podpięty pod kompa to by znaczyło ze ma coś z baterią zjechane np. jeżeli nie możesz go teraz w DFU wprowadzić to spróbuj go w recovery wprowadzić(czyli odłącz go całkowicie od kompa wciśnij home i z wciśniętym home podłącz pod kompa)tak spróbuj wgrać soft.Jak na mój gust wyskoczy Ci błąd

#12 iPhone 25

iPhone 25
  • 1 030 postów
  • SkądKielce

Napisano 17 stycznia 2011 - 20:47

Zmień komputer i port USB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych