Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone4 - wredna biała kreska na wyświetlaczu

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 borkus13

borkus13
  • 72 posts
  • SkądLubin, PL

Posted 16 January 2011 - 21:32

Właśnie odpaliłem nową zabawkę i zamiast cieszyć się szlag mnie trafił jak go odpaliłem. Na górze wyświetlacza "pięknie" świeci powiększająca się w prawą stronę biała kreska - szczególnie dobrze widoczna podczas odpalania telefonu (czarne tło). Wygląda to jakby była źle docięta/założona maskownica (o ile coś takiego tam występuje). Przy zrobieniu prntscr na zdjęciu wszystko ok. wyświetlacz założony raczej prawidłowo - odległości pod dokiem i z boków raczej równe na całej długości

http://dl.dropbox.co..._1000000410.JPG

Powiedzcie czy ktoś miał doświadczenie z czymś takim - ew. z reklamacją. Telefon kupiony w Erze - dostarczony przez kuriera

#2 Zeratul

Zeratul
  • 8 posts

Posted 16 January 2011 - 21:38

nie będzie problemu z wymianą na nowy. miałem podobny problem. Tez z ERY. 8 dni i wymiana na nowy. Oddaj jak najszybciej. Pozdrawiam

#3 borkus13

borkus13
  • 72 posts
  • SkądLubin, PL

Posted 17 January 2011 - 18:44

Dzisiaj tel. poszedł do reklamacji - zobaczymy jak będzie z moim przypadkiem.

#4 michalgrafik

michalgrafik
  • 58 posts
  • SkądŚląsk

Posted 19 January 2011 - 09:09

Witam, czy ktoś ma podobny problem z podświetleniem iPhone 4? U góry ekranu jest widoczna poświata z diód, każde jaśniejsze tło daje taki efekt. Szczegóły na zdjęciach, najbardziej jest to widoczne na niebieskim tle i na szarym, nawet jak się patrzy na ekran prostopadle jest to lekko widoczne a już pod niewielkim kątem widać poświatę coraz bardziej. Telefon jest nówka, dopiero 7 dni używany!!

https://files.me.com/michal84/wj24dx
https://files.me.com/michal84/lor2zh
https://files.me.com/michal84/ataac4

#5 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 19 January 2011 - 09:12

Miałem podobnie na 3GS, na 4 tego nie widzę, a przynajmniej nie aż w takim stopniu...

#6 michalgrafik

michalgrafik
  • 58 posts
  • SkądŚląsk

Posted 19 January 2011 - 09:14

Dzisiaj udam się do Ery, zobaczę co powiedzom, trochę to wkurza bo tlefon górna półka a tu taka klapa...

#7 macmus

macmus
  • 48 posts

Posted 19 January 2011 - 09:39

reklamacja. to nie jest normalne w przypadku 4.

#8 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 19 January 2011 - 12:31

@michalgrafik: u mnie tez nie ma, jak sie bardzo wpatrzec to widac leciutkie cienie na bialym tle, ale to na tyle lekkie, ze niewidoczne praktycznie nigdy. Jasnosc mam na max ustawiona- koniecznie oddaj do reklamacji.

#9 borkus13

borkus13
  • 72 posts
  • SkądLubin, PL

Posted 23 January 2011 - 13:30

Era się spisała - w poniedziałek reklamacja i już w piątek miałem do odbioru nowy telefon. Dodatkowy bonus - soft 4.1, a nie 4.2.1 jak w pierwszym :)

#10 michalgrafik

michalgrafik
  • 58 posts
  • SkądŚląsk

Posted 23 January 2011 - 14:20

Witam, w piątek byłem w głównym salonie Ery w Katowicach. Oczywiście się przygotowałem wydrukowałem sobie zdjęcia jak te diody prześwitują spod górnej listwy i jaki jest poroblem w tym modelu. Moje zdziwienie było ogromne, gdyż po bardzo długim oczekiwaniu w kolejce pracownik salonu dosłownie wyśmiał mój problem z tymi diodami. Zaczął mnie pouczać, że powinienem patrzeć prostopadle na ekran (chociaż nawet porostopadle widać lekkie cienie), że to normalne że to musi tak być. Pozatym na nic zdały się moje tłumaczenia, że ten telefon ma ekran w technologii ips i mogę sobie na niego patrzeć pod każdym kątem i pod każdym kątem ma być dobrze widoczny obraz. Pracownik salonu nawet nie miał zamiaru porównać ekranu z stojącym obok modelem pokazowym, który według mnie miał idealny ekran bez żadnej widocznej diody świecącej spod górnej części ekranu pozatym kolory wyświetlacza mojego modelu są jakby przeżółkłe co od razu widać przy porównaniu z innym modelem. Pracownik salonu nie przyjął mojej reklamacji, tłumaczył i dał do zrozumienia, że jeśli odeślę telefon do serwisu to go rozkręcą i wymianią ekran i zadał pytanie: ,,czy chce mieć rozkręcany telefon?''. TELEFON PODKREŚLAM ŻE MIAŁ DOPIERO 9 DNI UŻYWANIA!!! Na nic się to zdało!!! Pracownik salonu w dodatku zaczął mówić do mnie, że gdyby wszyscy przychodzili z takim problemem to nie wie co by to było. Podsumował, że jemu osobiście by to nie przeszkadzało... Gdyby nie to, że była już późna pora bo dosłownie przed zamknięciem salonu a mi się dość śpieszyło wezwałbym kierownika salonu. Oczywiście zadzwoniłem do BOA i tam wskazano mi salon w którym oddam telefon bez problemu. Jutro się tam udam.

#11 borkus13

borkus13
  • 72 posts
  • SkądLubin, PL

Posted 23 January 2011 - 20:12

Trafiłeś na pracownika, któremu się wydawało że pozjadał wszystkie rozumy... no cóż - serwis nie powinien mieć z tym problemu. Swoją drogą do kierownika tego salonu przeszedłbym się mimo wszystko.

#12 fifcio01

fifcio01
  • 17 posts

Posted 19 April 2011 - 11:12

witam, również mam problem z wyświetlaczem w nowym IP4. W górnych rogach i pośrodku ekran jest "mniej czarny" niż w pozostałych miejscach. Widoczne są malutkie jaśniejsze punkty. Najlepiej widać to na czarnym tle. Czy ktoś miał podobny problem i co z tym zrobić? pozdrawiam

#13 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 19 April 2011 - 11:13

witam, również mam problem z wyświetlaczem w nowym IP4. W górnych rogach i pośrodku ekran jest "mniej czarny" niż w pozostałych miejscach. Widoczne są malutkie jaśniejsze punkty. Najlepiej widać to na czarnym tle. Czy ktoś miał podobny problem i co z tym zrobić?
pozdrawiam

to jest niewyschnięty klej. Poczekaj kilka-kilka naście dni i powinno zniknąć.

#14 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 13 September 2011 - 17:47

Witam, czy ktoś ma podobny problem z podświetleniem iPhone 4? U góry ekranu jest widoczna poświata z diód, każde jaśniejsze tło daje taki efekt. Szczegóły na zdjęciach, najbardziej jest to widoczne na niebieskim tle i na szarym, nawet jak się patrzy na ekran prostopadle jest to lekko widoczne a już pod niewielkim kątem widać poświatę coraz bardziej. Telefon jest nówka, dopiero 7 dni używany!!

https://files.me.com/michal84/wj24dx
https://files.me.com/michal84/lor2zh
https://files.me.com/michal84/ataac4

Mam podobne, widzę tą poświatę diod na górze ekranu, od czego to zależy? Na codzień jakoś specjalnie nie przeszkadza w użytkowaniu.

#15 marekm

marekm
  • 44 posts

Posted 15 September 2011 - 21:37

Witam, Mam i ja... Nie wiem czy to ogólna przypadłość czy wada. Ale jakoś do tej pory mi nie przeszkadzało... Miałem kiedyś Nokie 5800 i było to samo (przepraszam za porównanie :) )

#16 jok123

jok123
  • 6 posts

Posted 26 September 2011 - 21:11

Witam mam dość podobną sytuację, tyle, że to mi nie przeszkadza. Jak się przypatrzeć pod kątem u góry widać bardzo słabo świecące diody oraz także u góry po obu bokach ekranu. To dla mnie nie jest uciążliwe, bo trudno to zobaczyć na czarnym tle, a co dopiero podczas normalnego użytkowania. Z ciekawości spytam, czy też ktoś ma tak samo ? Pozdrawiam.

#17 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 26 November 2011 - 22:57

witam, również mam problem z wyświetlaczem w nowym IP4. W górnych rogach i pośrodku ekran jest "mniej czarny" niż w pozostałych miejscach. Widoczne są malutkie jaśniejsze punkty. Najlepiej widać to na czarnym tle. Czy ktoś miał podobny problem i co z tym zrobić?
pozdrawiam

I co, minęło?

#18 josica

josica
  • 12 posts

Posted 22 April 2014 - 08:49

Uch... Mam ten sam problem... Pod górną listwą widnieją (nawet jak sie patrzy prostopadle) w rządku diody podświetlenia. Nie wiem czy to wada, ale mnie to wkurza. Mam iphone 4 (7.1)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users