Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

diablo 2 battle net pytanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 alb

alb
  • 3 postów

Napisano 14 marca 2007 - 16:55

Witam, mam problem z polączeniem sie do battle net. Z netu zassałem wersje na MACa i zaisntalwoalem na moim MacBooku. Cd key uzylem z wersji oryginalnej na PC. Po zainstalowaniu i skonfigurowaniu odpaliła się i jeden raz zagrałem na battle necie. Od nastepnego dnia mam mam "Unable to connect" (cos o modemie itd - polaczeniem z netem mam, porty odblkowane na firewallu, net od Aster) Tak jest tylko na serwerze Europe - komunikat pokazuje się nawet przed logowaniem - na Asia, West i innych East pokazuje sie logowanie. Czy ktos mial podobny problem ? Czy to wina tego ze nie instalowalem z orginalnych plyt PC/MAC ? bo sam już nie wiem czego to wina ? i czy sprowadzac z zagranicy trzeba instalke macowska i czy to pomoze ... ? HELP

#2 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 14 marca 2007 - 17:01

Masz bana na IP.

#3 alb

alb
  • 3 postów

Napisano 14 marca 2007 - 17:14

> Masz bana na IP. za co ? na ile ? co zrobic zeby sie nie powtorzylo ?

#4 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 14 marca 2007 - 17:22

Domyślam się, że cdkey z gry na pc nie odpowiadał za bardzo dla wersji mac mimo, że się zainstalował. Bany na IP dostaje się przeważnie za grę na battle.net'cie na fałszywym cdkey'u bądz za boty i inne przekręty. Napisałeś, że masz net od Aster. Masz swoje publiczne IP czy jesteś za NATem ? Może ktoś z sieci Aster próbował pograć na piracie i załatwił CI bana. Bany za takie coś trwają od 2 dni do 2 tygodni z tego co pamiętam. Jeśli masz w domu komputer z windowsem pobierz z sieci program bnetdiagtool.exe jest na stronie battle.net on doskonale zdjagnozuje przyczynę :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych