Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Filmy HD a Mac mini

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Stopat

Stopat
  • 12 posts

Posted 14 January 2011 - 19:44

Witam Chciałbym się spytać, jak Mac mini radzi sobie zarówno z obróbką filmów HD (z dźwiękiem 5.1) oraz odtwarzaniem takowych filmów (już nie koniecznie 5.1. :P). Jeżeli chodzi o obróbkę filmów, to czy jest jakiś program do kontroli dźwięku w poszczególnych kanałach audio? Przykładowo 1 czy 2 kanały wyciszyć, dodać tam jeden dźwięk, ale żeby przemieszczał się od kanału do kanału. Czyli inaczej mówiąc: Obróbka dźwięku przestrzennego :) Z góry dziękuje za pomoc.

#2 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 14 January 2011 - 19:55

Jeżeli chodzi o oglądanie na Macu Mini filmu w 720p. to nie powinno być problemów ;)

#3 Stopat

Stopat
  • 12 posts

Posted 14 January 2011 - 20:26

A 1080p? Bo właśnie o takie filmy mam na myśli (zarówno obróbka jak i oglądanie). Źle się wyraziłem wcześniej z tym HD :)

#4 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 14 January 2011 - 20:34

Hmmm... W 1080p. także nie powinno być jakiś problemów, ale co do obróbki to już nie jestem wtajemniczony. Ale mówiąc trochę teoretycznie, to o ile ta Twoja obróbka nie będzie bardzo zaawansowana, to także nie powinno być problemów.

#5 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2928 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 January 2011 - 20:37

Przede wszystkim nie jesteśmy prorokami, więc napisz jakiego masz maca mini. Opisz też dokładniej co zamierzasz robić z nimi. Istotna informacja, to kodek jakiego chcesz używać. Wąskim gardłem może być dysk w Macu Mini.

#6 Stopat

Stopat
  • 12 posts

Posted 14 January 2011 - 20:50

Maca zamierzam dopiero kupić :) Wieć to będzie jak już jeden z nowszych modeli (prawdopodbnie z prockiem Procesor Intel Core 2 Duo 2,4 GHz). A obróbka to nie mam na myśli efektór specjalnych typu pioruny czy komputerowe wybuchy :) Tylko przycinanie, łączenie poszczególnych filmów ze sobą, napisy oraz (szczyt awangardy w moim wykonaniu :P) green screen. Edit: A dyskiem nie ma co się przejmować, asekuruję się dyskiem 1 TB zewnętrznym. I jeszcze małe pytanko dochodzi: Ile mniej więcej kości ram kosztują do Maca? I czy wymiana kości musi być u serwisanta (gwarancje i te sprawy) czy można samemu się tego podjąć?

#7 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Posted 14 January 2011 - 20:50

Nie bedzie to demon predkosci, ale poradzi sobie.

#8 Stopat

Stopat
  • 12 posts

Posted 14 January 2011 - 21:03

Nie musi być super szybko, byle komfort pracy był zachowany :P. Dzięki za odpowiedzi. Miałem wątpliwości co do zakupu Maca, ale powoli jedynym argumentem "przeciw" pozostaje cena.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users