Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

adium link

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 czesio

czesio
  • 213 posts
  • Skąd3Miasto

Posted 14 March 2007 - 01:35

mam problem nie jest powazny ale drażni mnie niesamowicie a o co chodzi a no wlasnie nie moge wstawic linka do adium tzn moge i ja sam moge pozniej go uzyc jak wejde w historie i dziala ale osoba do ktorej byl wyslany nic nie dostaje. jezeli to cos zmienia to wysylam je na gg

#2 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 March 2007 - 01:45

Co znaczy "nic nie dostaje"? Nie pojawia się u znajomego wiadomość czy odnośnik jest "nieklikalny"? PS. Zastosowanie interpunkcji i wielkich liter bardzo poprawiłoby czytelność Twojego pytania.

#3 tomekt

tomekt
  • 9 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 March 2007 - 02:46

Może to wina klienta odbiorcy, który ma zablokowane otrzymywanie linków? (też kiedyś miałem ten problem i niepotrzebnie grzebałem w ustawieniach :P ) ps. Witam wszystkich ;)

#4 czesio

czesio
  • 213 posts
  • Skąd3Miasto

Posted 14 March 2007 - 03:28

Nie dostaje wiadomości, tak jak wcale bym jej nie wysłał (a u mnie ona jest). Jeżeli zaś chodzi o ustawienia odbiorcy to chyba nie tędy droga bo z innych źródeł je dostaje. A tak poza tym (chociaż może powinienem od tego zacząć) to ogromny szacunek dla Ciebie Heidi, to co zrobiłeś i robisz dla użytkowników maców jest niesamowite a wiedza jaką posiadasz wręcz powalająca.Jeszcze raz chylę czoła

#5 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 March 2007 - 08:37

To może zrób mały test. Poszukaj wśród znajomych kogoś, kto używa tego samego klienta GG i spróbuj wysłać do tej osoby jakiś odnośnik. Jeżeli również nie dostanie wiadomości, trzeba będzie szukać w Adium, chociaż nie przypominam sobie w jego preferencjach żadnych ustawień dotyczących wysyłania wiadomości. Jeżeli jednak dostanie, pogrzebać w ustawieniach będzie musiał Twój odbiorca, bo, być może, kwestią jest wciągnięcie Cię na jakąś listę uwierzytelnionych nadawców, od których można otrzymywać odnośniki. Zrób też próbę formatu odnośnika. Wyślij go z przedrostkiem "http://www.apple.com" i bez przedrostka "www.apple.com".

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users