mam problem nie jest powazny ale drażni mnie niesamowicie a o co chodzi a no wlasnie nie moge wstawic linka do adium tzn moge i ja sam moge pozniej go uzyc jak wejde w historie i dziala ale osoba do ktorej byl wyslany nic nie dostaje. jezeli to cos zmienia to wysylam je na gg

adium link
Rozpoczęty przez
czesio
, 14 mar 2007 01:35
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 marca 2007 - 01:35
Napisano 14 marca 2007 - 01:45
Co znaczy "nic nie dostaje"? Nie pojawia się u znajomego wiadomość czy odnośnik jest "nieklikalny"?
PS. Zastosowanie interpunkcji i wielkich liter bardzo poprawiłoby czytelność Twojego pytania.
Napisano 14 marca 2007 - 02:46
Może to wina klienta odbiorcy, który ma zablokowane otrzymywanie linków? (też kiedyś miałem ten problem i niepotrzebnie grzebałem w ustawieniach
)
ps. Witam wszystkich

Napisano 14 marca 2007 - 03:28
Nie dostaje wiadomości, tak jak wcale bym jej nie wysłał (a u mnie ona jest).
Jeżeli zaś chodzi o ustawienia odbiorcy to chyba nie tędy droga bo z innych źródeł je dostaje.
A tak poza tym (chociaż może powinienem od tego zacząć) to ogromny szacunek dla Ciebie Heidi, to co zrobiłeś i robisz dla użytkowników maców jest niesamowite a wiedza jaką posiadasz wręcz powalająca.Jeszcze raz chylę czoła
Napisano 14 marca 2007 - 08:37
To może zrób mały test.
Poszukaj wśród znajomych kogoś, kto używa tego samego klienta GG i spróbuj wysłać do tej osoby jakiś odnośnik. Jeżeli również nie dostanie wiadomości, trzeba będzie szukać w Adium, chociaż nie przypominam sobie w jego preferencjach żadnych ustawień dotyczących wysyłania wiadomości. Jeżeli jednak dostanie, pogrzebać w ustawieniach będzie musiał Twój odbiorca, bo, być może, kwestią jest wciągnięcie Cię na jakąś listę uwierzytelnionych nadawców, od których można otrzymywać odnośniki.
Zrób też próbę formatu odnośnika. Wyślij go z przedrostkiem "http://www.apple.com" i bez przedrostka "www.apple.com".
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych