Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z modemem ZTE 3565 (Orange)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 mateuu

mateuu
  • 9 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 10:44

Witam Muszę się z moim problemem zwrócić do Was Koledzy, bo nie mogę sobie poradzić z konfiguracją modemu ZTE 3565 na Macu. Niedawno go kupiłem i jest to mój pierwszy komputer z tym systemem, dlatego jeszcze się trochę gubię w nowym oprogramowaniu. Do rzeczy - Mam modem bez simlocka, który ma oprogramowanie na Vodafona. Gdy instaluję oprogramowanie z modemu i oprogramowanie z Orange do pewnego momentu wszystko jest okey. Włącza się soft Vodafone, podaję pin, dioda na modemie zmienia się z czerwonej na niebieską. Następnie Vodafone wyrzuca błąd, że w modemie jest karta z innej sieci i wtedy włączam soft Orange i łączę się z netem. Problem w tym, że po ponownym włączeniu komputera soft Vodafona pokazuje, że nie może odnaleźć modemu i muszę całą instalację powtarzać. Nie ma możliwości żeby modem sam się przestawił w tryb gotowości (niebieska dioda), bez softu Vodafona. Próbowałem już nagrać sterowniki dla modemu ZTE ze strony producenta, bez sterowników Vodafona, ale dioda pozostaje cały czas czerwona. Ogólnie rzecz biorąc modem da się uruchomić i za jego pośrednictwem łączyć się z internetem, ale po resecie komputera nie ma już mowy, że pojawiła się niebieska dioda, a bez niej modem się nie łączy. Gdybym nie chciał instalować oprogramowania Orange, które wydaje się zbędne, to czy jest możliwość monitorowania wykorzystanego transferu z oprogramowania Maca? Dodam, że na Windowsie ten sam modem działa bez problemu.

#2 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 15 stycznia 2011 - 14:50

A tak w końcu i naprawdę - to masz aplikacje dostępową z Vodafone czy z Orange? Bo jak z Vodafone to zostaw driver a aplikacje używaj z Orange (oryginalna Polską) Przecież Vodafone nie będzie łączył z Polskim Orange ze względu na niezgodność sieci. Nie wpuści połączenia z Orange. Zamontuj oryginalny soft od Orange PL.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych