Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

jak sprawdzić jaki mam soft w ip

• Please log in to reply
31 replies to this topic

#1 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 13 January 2011 - 18:58

szukałem wszędzie jak to sprawdzić lecz nie znalazłem Mam iphona z softem chyba z tych starszych 1.x lub 2.x kupionego w 2006 lub 2007 dokładnie nie wiem w tym tygodniu zablokował mi się i nic nie mogę zrobić ani wejść w itunes ponieważ wyświetla mi się: "karta sim włożona do telefonu iphone nie jest obsługiwana aby aktywować telefon iphone, należy włożyć kompatybilną kartę SIM...." ani w telefon ponieważ ma simlocka i mogę tylko dzwonić oraz mam podane IMEI i ICCID pomóżcie bo nie mam już sił na ten telefon próbowałem także wpisać kody lecz nic z tego, a muszę znać jego firmware bo inaczej nie ściągnę sim locka

#2 feelalivee

feelalivee
  • 96 posts

Posted 13 January 2011 - 19:08

http://myapple.pl/ip...ja-redsn0w.html

zrób wszystko wedle tej instrukcji to będziesz się mógł cieszyć z posiadania iPhone'a :)

#3 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 January 2011 - 19:10

w 2006 to na pewno go nie kupiłeś :P

#4 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 13 January 2011 - 19:47

zrób wszystko wedle tej instrukcji to będziesz się mógł cieszyć z posiadania iPhone'a :)

Dzięki ale to działa tylko w wersjach 3.1.2 a ja mam wgrany albo 1.x lub 2.x i tu cytuje:

"Przygotowanie:
iTunes w wersji 9 i wyższej
iPhone 2G/3G z wgranym oprogramowaniem 3.1.2/3.1.3, lub iPhone 3GS z wgranym oprogramowaniem 3.1.2.
Program redsn0w w wersji 0.9.3"

próbowałem także Przywracanie oryginalnego i czystego oprogramowania (Recovery Mode) ale nie udało się i nawet nie mogę wyłączyć telefonu

#5 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 January 2011 - 20:01

No to czas najwyższy przejść na 3.1.3 czemu jeszcze tego nie zrobiłeś?

#6 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 13 January 2011 - 20:03

Ponieważ do itunes nie mogę wejść wyświetla mi się to "karta sim włożona do telefonu iphone nie jest obsługiwana aby aktywować telefon iphone, należy włożyć kompatybilną kartę SIM...." i dalej nic nie mogę zrobić

#7 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 January 2011 - 20:05

Podłącz telefon do kompa, wyłącz go, nastepnie trzymaj jednocześnie Power + Home przez 10 sekund, puść Power, trzymaj Home aż pojawi sie w iTunes informacja o trybie awaryjnym i wciśnij Odtwórz.

#8 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 13 January 2011 - 20:07

To jest to ale nie mogę ip wyłączyć nie wiem czy to wina przycisku czy tego co się pokazuje w telefonie

#9 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 January 2011 - 20:17

Jak nie możesz wyłączyc samym Power'em to trzymaj jednocześnie Power + Home aż ekran zgaśnie i szybciutko puść. Potem rób dalej tak jak pisałem.

#10 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 13 January 2011 - 20:23

ok przycisk power nie działał wymieniłem obudowę teraz działa i jest super wgrywam nowe oprogramowanie 3.1.3 dzięki za info

no a teraz mam taki problem:

iPhone OS 3.1.3

We wtorek (2 lutego) Apple wypuściło oprogramowanie iPhone’a w wersji 3.1.3. Pojawiły się trzy drobne poprawki i nowy baseband, więc jeśli aktualnie używasz oprogramowania w wersji 3.1.2 i wszystko jest ok - możesz darować sobie aktualizację do 3.1.3. Naprawdę nie ma takiej potrzeby, a możesz narobić sobie problemów, bo: a) jeśli zaktualizujesz baseband, a używasz blacksn0w do ominięcia blokady SIM, stracisz możliwość jej omijania (możliwe, że na BARDZO DŁUGO); B) jeśli nie zaktualizujesz basebandu, to w zasadzie nic nie zmieni, bo blacksn0w nie działa na oprogramowaniu iPhone OS 3.1.3 - niezależnie od basebandu!
Pamiętaj: standardowa aktualizacja oprogramowania jest równoznaczna z utratą możliwości omijania blokady SIM!

Jeśli jednak, mimo wszystko, chcesz dokonać aktualizacji do wersji 3.1.3, możesz użyć PwnageTool w wersji 3.1.5.

Masz jakieś wątpliwości?
- nie wiesz jaki masz baseband,
- nie jesteś pewny czy zrobiłeś kopię plików SHSH z iPhone’a 3GS,
- dopiero kupiłeś iPhone’a i nie orientujesz się w temacie,

Jeśli tak - NIE AKTUALIZUJ. Raz - nieumiejętna aktualizacja może przynieść trwałe skutki w postaci braku możliwości zdjęcia blokady SIM, dwa - iPhone OS 3.1.3 wprowadza tak znikome zmiany, że po prostu szkoda czasu!

No i teraz to kompletnie nic nie wiem jaki mam baseband nawet nie wiem co to jest i jak to sprawdzić

#11 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 14 January 2011 - 00:09

może zmienie firmware 3.1.3 na 3.1.2 przez tryb awaryjny przyciskamy shift i wybieram firmware 3.1.2 i bez problemu da się to zrobić tak?

#12 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 14 January 2011 - 00:27

Słuchaj nikt tu nie wie co to znaczy "odblokować" i tak na prawde nie wiadomo o co Ci chodzi 1. Chcesz zrobić Jailbreak? 2. Chcesz ominąć simlocka? 3. A może chcesz aktywować telefon? Wybierz jedno z tych, to bede wiedział co Ci polecić.

#13 zihlmann

zihlmann
  • 408 posts
  • SkądCK/WWA

Posted 14 January 2011 - 00:49

ok przycisk power nie działał wymieniłem obudowę teraz działa i jest super wgrywam nowe oprogramowanie 3.1.3 dzięki za info

no a teraz mam taki problem:

iPhone OS 3.1.3

We wtorek (2 lutego) Apple wypuściło oprogramowanie iPhone’a w wersji 3.1.3. Pojawiły się trzy drobne poprawki i nowy baseband, więc jeśli aktualnie używasz oprogramowania w wersji 3.1.2 i wszystko jest ok - możesz darować sobie aktualizację do 3.1.3. Naprawdę nie ma takiej potrzeby, a możesz narobić sobie problemów, bo: a) jeśli zaktualizujesz baseband, a używasz blacksn0w do ominięcia blokady SIM, stracisz możliwość jej omijania (możliwe, że na BARDZO DŁUGO); B) jeśli nie zaktualizujesz basebandu, to w zasadzie nic nie zmieni, bo blacksn0w nie działa na oprogramowaniu iPhone OS 3.1.3 - niezależnie od basebandu!
Pamiętaj: standardowa aktualizacja oprogramowania jest równoznaczna z utratą możliwości omijania blokady SIM!

Jeśli jednak, mimo wszystko, chcesz dokonać aktualizacji do wersji 3.1.3, możesz użyć PwnageTool w wersji 3.1.5.

Masz jakieś wątpliwości?
- nie wiesz jaki masz baseband,
- nie jesteś pewny czy zrobiłeś kopię plików SHSH z iPhone’a 3GS,
- dopiero kupiłeś iPhone’a i nie orientujesz się w temacie,

Jeśli tak - NIE AKTUALIZUJ. Raz - nieumiejętna aktualizacja może przynieść trwałe skutki w postaci braku możliwości zdjęcia blokady SIM, dwa - iPhone OS 3.1.3 wprowadza tak znikome zmiany, że po prostu szkoda czasu!

No i teraz to kompletnie nic nie wiem jaki mam baseband nawet nie wiem co to jest i jak to sprawdzić

To nieaktualne informacje. Zrób tak jak napisał feelalivee i będzie ok.

#14 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 14 January 2011 - 00:55

Słuchaj nikt tu nie wie co to znaczy "odblokować" i tak na prawde nie wiadomo o co Ci chodzi

1. Chcesz zrobić Jailbreak?
2. Chcesz ominąć simlocka?
3. A może chcesz aktywować telefon?

Wybierz jedno z tych, to bede wiedział co Ci polecić.

chce ominąć simlocka

#15 zihlmann

zihlmann
  • 408 posts
  • SkądCK/WWA

Posted 14 January 2011 - 01:02

To w takim razie zrób wszystko zgodnie z tą instrukcją. Pamiętaj o zaznaczeniu "unlock" w redsn0w

#16 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 14 January 2011 - 01:31

mam pytanie odnośnie do poradnika i pisze wnim "Uruchamiamy aplikację redsn0w. Powinno nam się pokazać takie okno. Po uruchomieniu programu klikamy na |Browse| i wybieramy nasz soft 3.1.2." czyli mam ściągnąć firmware 3.1.2 i go zaznaczyć czy mogę zaznaczyć firmware 3.1.3

#17 zihlmann

zihlmann
  • 408 posts
  • SkądCK/WWA

Posted 14 January 2011 - 01:37

https://sites.google...redirects=0&d=1
Ściągnij tego redsn0wa i wskaż 3.1.3

#18 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 14 January 2011 - 01:46

a jeszcze jedno aby ściągnąć simlocka trzeba wprowadzić iphone w tryb awaryjny tak? bo nie mogę załadować softu pokazuje mi się to "unable to recognize specified IPSW

#19 zihlmann

zihlmann
  • 408 posts
  • SkądCK/WWA

Posted 14 January 2011 - 01:59

Recovery (podłączasz do kompa z wciśniętym home) tylko dla 3gs. Dla 2G DFU. Postępuj zgodnie z instrukcjami w redsn0w. Jeśli pojawiło się mniej więcej coś takiego to wprowadź go w DFU:
http://z1.przeklej.p...0143f994b882fa0

---------- Wpis dodano o 01:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:49 ----------

http://appldnld.appl...11_Restore.ipsw
Jak ipsw nie rozpoznaje to ściągnij 3.1.2

---------- Wpis dodano o 01:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:53 ----------

Jednak 3.1.3 musisz wskazać. Tzn. ten plik: http://appldnld.appl...18_Restore.ipsw

#20 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 14 January 2011 - 02:15

ten już mam iPhone1,1_3.1.3_7E18_Restore drugiego muszę ściągnąć a to trochę potrwa więc dzisiaj po szkole sie zobaczy i zrobi dzięki za pomoc pozdro

#21 zihlmann

zihlmann
  • 408 posts
  • SkądCK/WWA

Posted 14 January 2011 - 02:19

Jak masz już 3.1.3 to spróbuj https://sites.google...redirects=0&d=1
Pytanie tylko czy już zainstalowałeś w iPhonie 3.1.3?

#22 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 14 January 2011 - 10:25

Po co ma się męczyć z redsn0w skoro mu nie rozpoznaje IPSW? 2 pierwsze posty już były odpowiedzią na temat jak zrobić JB na 3.1.3 Jak chcesz zdjać simlocka, odpal Cydie i zainstaluj ultrasn0w (nie redsn0w) i zrestartuj telefon.

#23 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 14 January 2011 - 12:34

Jak masz już 3.1.3 to spróbuj https://sites.google...redirects=0&d=1
Pytanie tylko czy już zainstalowałeś w iPhonie 3.1.3?

tak już mam zainstalowane 3.1.3 w iphone

Po co ma się męczyć z redsn0w skoro mu nie rozpoznaje IPSW?
2 pierwsze posty już były odpowiedzią na temat jak zrobić JB na 3.1.3
Jak chcesz zdjać simlocka, odpal Cydie i zainstaluj ultrasn0w (nie redsn0w) i zrestartuj telefon.

Jak już wcześniej pisałem iphona nie mogę włączyć ponieważ wyświetla mi się to:
Dołączona grafikaDołączona grafika

i nic do niego nie mogę wgrać a jak chce wrzucić firmware to pokazuje mi się to:

http://myapple.pl/at...-na-myapple_jpg

#24 KolczyQ

KolczyQ
  • 291 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 January 2011 - 15:08

BB możesz mieć w dupie, nic ono nie zmieni... Chcesz softa 3.1.3 do 2G ze zdjęciem automatycznym simlocka i jb? Mam takowy.

---------- Wpis dodano o 15:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:29 ----------

Jak chcesz zdjać simlocka, odpal Cydie i zainstaluj ultrasn0w (nie redsn0w) i zrestartuj telefon.

A broń cie Boże przed tym! Homer, jak się nie znasz na 2G to się nie udzielaj. Wiesz, że jest coś takiego jak BootNeuter? Tak jak wspomniałem mam soft do 2G 3.1.3 z JB i ze zdjęciem simlocka. Przez BootNeuter nie podnosisz BB, a przez ultrasn0w tak...

#25 14pawel

14pawel
  • 30 posts

Posted 14 January 2011 - 15:41

ok pisz dalej gdzie mogę go ściągnąć i jak mogę go zainstalować? I co to jest BB? Dzięki

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users