Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Aplikacja Mail i nieprawidłowe hasło dla konta gmail

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 all999

all999
  • 446 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 January 2011 - 11:21

Dziś zauważyłem że od 8 stycznia aplikacja mail na macbooku nie ściągnęła mi żadnej wiadomości z konta gmail (mam skonfigurowane 3 konta). Na iPhonie i iPadzie konto to działało cały czas. Dziś rano postanowiłem skasować konto gmail na maku i skonfigurować jeszcze raz. Wpisuję właściwe hasło na początku konfiguracji i otrzymuje taki komunikat: "Logowanie na serwerze Gmail IMAP „imap.gmail.com” nie powiodło się. Sprawdź, czy podana nazwa użytkownika i hasło są poprawne, a potem kliknij w Dalej. Jeśli dane są niepoprawne, odbieranie wiadomości jest niemożliwe." Od tej pory konto na iPhonie i iPadzie również nie działa i podczas pobierania poczty wywala komunikat że nazwa użytkownika lub hasło jest nieprawidłowe. Ciekawe jest to że obu urządzeń nie zdążyłem jeszcze zsynchronizować z iTunes. Przez www loguję się na konto gmail bez żadnego problemu, a drugie konto gmail na macbooku działa cały czas, czyli problem mam tylko z jednym kontem.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24339 posts

Posted 13 January 2011 - 11:36

Jesteś PEWIEN, że wpisujesz login w postaci user@gmail.com?

#3 all999

all999
  • 446 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 January 2011 - 11:38

Jesteś PEWIEN, że wpisujesz login w postaci user@gmail.com?

Tak, jestem pewien.

#4 Bacio

Bacio
  • 91 posts

Posted 13 January 2011 - 12:00

"Logowanie na serwerze Gmail IMAP „imap.gmail.com” nie powiodło się. Sprawdź, czy podana nazwa użytkownika i hasło są poprawne, a potem kliknij w Dalej. Jeśli dane są niepoprawne, odbieranie wiadomości jest niemożliwe."

Swego czasu u mnie Mailplane, Outlook Mac 2011, telefon Android, itp. działały z kontem na GMail bez problemu. Natomiast "Apple Mail" wymagał aby serwerem nie był imap.gmail.com tylko imap.googlemail.com.
Dziwne to dla mnie i niezrozumiałe, ale ponieważ dzięki temu zaczęło działać nie wnikałem w szczegóły.

Bacio

#5 all999

all999
  • 446 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 January 2011 - 12:24

Swego czasu u mnie Mailplane, Outlook Mac 2011, telefon Android, itp. działały z kontem na GMail bez problemu. Natomiast "Apple Mail" wymagał aby serwerem nie był imap.gmail.com tylko imap.googlemail.com.
Dziwne to dla mnie i niezrozumiałe, ale ponieważ dzięki temu zaczęło działać nie wnikałem w szczegóły.

Bacio

Niestety to nie to, nadal nie mogę się zalogować do swojego konta.

#6 snekker39

snekker39
  • 2 posts

Posted 01 February 2011 - 11:02

Witam, u mnie to samo, jeśli wchodze z web jest w porządku, a aplikacja na moim MBP nie działa. Działa !!! A zrobiłem tak: najpierw usunąłem to konto Gmail, które nie działało, później poprosiłem kolege, żeby skonfigurował swoje konto Gmail u mnie w aplikacji, a następnie ja dołożyłem swoje konto - to które nie chciało działać i nagle zadziałało. Yuppii działa.

#7 ogor.ns

ogor.ns
  • 3 posts

Posted 10 February 2011 - 19:24

Nieprawidłowe hasło do konta gmail Miałem to samo. Pomogła zmiana hasła do konta. Wydaje mi się, że to które dotychczas używałem było ze względów bezpieczeństwa zbyt słabe. Metodę kolegi snekker39 sprawdziłem i w moim przypadku nie dała oczekiwanych rezultatów.

#8 DanJ

DanJ
  • 7 posts

Posted 23 March 2011 - 15:48

Odgrzewam kotleta. Ku mojem zdziwieniu podczas proby sciagniecia poczty wyswietlil sie komunikat ze musze wpisac haslo. Wpisalem wiec, niestety komunikat ze haslo nieprawidlowe. Zalogowalem sie do gmaila przez web, i wszystko dziala. Probowalem zmieniac haslo, w account settings na google.com ale to nic nie dalo. Przez web mail dziala, przez aplikacje mail nie dziala. Jakby ktos mial jakies pomysly co moze byc przyczyna oprocz tych napisanych powyzej w watkach, to prosze o pomoc

#9 www007

www007
  • 408 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 March 2011 - 16:19

Mam to samo, dzisiaj przestał działać gmail na ipadzie i iPhone, przy pobieraniu poczty pokazuje komunikat błędne hasło i login, przez web wszystko działa.

#10 olafejs

olafejs
  • 1035 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 23 March 2011 - 16:21

Mam tak samo jak wyczytałem z suportu gmaila trzeba czekać 24h na zdjęcie blokady z imap;/

#11 DanJ

DanJ
  • 7 posts

Posted 23 March 2011 - 18:19

Mam tak samo jak wyczytałem z suportu gmaila trzeba czekać 24h na zdjęcie blokady z imap;/

Jakiej blokady ?

#12 PeO

PeO
  • 97 posts

Posted 06 May 2011 - 10:39

Czy komuś udało się rozwiązać tą debilną zagadkę gmaila czy to jest chwyt marketingowy zeby wykupić konto płatne na gm, ja również od miesiąca walcze z synchronizacją mam problem bo wszyscy klienci znają moja dwa aadresy obydwa na gmailu! Jestem juz ostro "zirytowany" mam zsynchronizowanego gm z aplikacją mail na MBP i iPhonie na obydwu urządzeniach jest ten sam problem z synchronizacją pomaga odblokowanie konta przez:

https://www.google.c...ayUnlockCaptcha

ale to działa przez max pół dnia potem znowu kaszana

dajcie znać

#13 subs

subs
  • 860 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 September 2011 - 16:34

czy to jest chwyt marketingowy zeby wykupić konto płatne na gm

ja mam płatnego, a i tak imap dzisiaj u mnie padl

#14 McKing

McKing
  • 26 posts

Posted 25 June 2012 - 10:13

odgrzewam ma ktos na to jakas recepte?

#15 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 25 June 2012 - 13:41

Receptę na co, hasła Ci nie przyjmuje, czy że imap padł, czy na chwyt marketingowy. Konkret napisz.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users