Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak ściągać z iphona 3gs

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 apple3333

apple3333
  • 86 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 20:12

Witam mam pytanko, jak sciagać z tego telefonu ? Chodzi mi o takie sciaganie jak np. na lekcji na sprawdzianie, znacie jakąś skuteczna metode na sciaganie na sprawdzienie z iphona ?

#2 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 12 stycznia 2011 - 20:16

o, widzę technologia w szkole idzie do przodu. Pisanie ściąg już niemodne?

#3 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 20:57

1 najpierw ściagasz książkę z półki (telefon miej obok biurka, żeby metoda zadziałała) 2 otwierasz na zadanej lekcji (telefon ciagle leży na biurku) 3 czytasz ze zrozumieniem (w tym etapie możesz ściągnąć na iP jakąś tapetkę, żeby wzrok mógł odpocząć po czytaniu) 4 powtarzasz dla pewności cały materiał i weryfikujesz czy wszystko ściągnęło sie na Twój twardy dysk Możesz ktoś na forum zna inne metody, ale ta jest naskuteczniejsza i najpewniejsza Pozdro

#4 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 12 stycznia 2011 - 20:59

Ja myślałem, że dzisiaj jest prima aprilis a ten temat to żart.

#5 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 21:39

Musisz przykleić koledze ławkę przed tobą iPhona do pleców.

#6 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 postów
  • SkądLeszno

Napisano 12 stycznia 2011 - 21:56

Witam mam pytanko, jak sciagać z tego telefonu ? Chodzi mi o takie sciaganie jak np. na lekcji na sprawdzianie, znacie jakąś skuteczna metode na sciaganie na sprawdzienie z iphona ?

Tak szczerze mowiac wpadlem na to sam jak to zrobic ale moge ci podpowiedziec.
Uzyj foli "private screen" okolo 25-100zl zaleznosci od jakosci zrob minimum jasnosci i np na matmie mowisz ze telefon sobie spoczywa tylko i jest wylaczone i spoglada spoglada i mowi prawdopodobnie "ok" a to co jest na ekranie z ta folia widac tylko jak spogladasz na wprost jak spogladasz z boku to jest ekran czarny lub mozesz miec telefon w piorniku itp opcji masz nieskonczenie wiele do tego iOS 4.2.1 to to co wtedy co ja mialem 3.1.3 teraz to se ksiazke do iBooks mozes wrzucic wtedy czeba bylo z neta sciagac.
Ale pytanie po co ci ta wiedza jak sciagac ?

P.S. gdyby nie ja siedzial bys full czasu zeby znalesc sposob i zeby inni pomysleli za ciebie. o wiele lepiej spozytkowal bys ten czas na nauke niz besensownym szukaniu sposobu jak sciagnac lub szukanie ksiazki na necie zebys mogl ja sobie do iBooks wkleic.

---------- Wpis dodano o 21:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:49 ----------

moglbym ci podac kilka lepszych sposobow sciagania na iPhone ale pomysl sam to nie jest az takie trudne, wystarczy samemu troche przyjzec sie iphone na allegro jakie sa gadzety i juz wiesz co z tym mozna zrobic a sposobow masz setki tylko pomysl i przekalkuluj sobie czas czy siedziec besensownie przy kompie i szukac sposobow na sciaganie z iPhone i ktory moze sie nie okazac skuteczny bo kazdy nauczyciel inaczej spogladai na ucznia inni wgl nie interesuja sie co robia uczniowie na spr a niektorzy stoja nad tymi ktorzy moga sciagac bo czasami jest szybciej sie nauczyc niz szukac sposobow jak sciagnac (koszty finasowe nie licze)

- "paczy"? :shock:

poprawilem i sory za ortografie :)

#7 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 12 stycznia 2011 - 22:07

piszesz ściągę na kompie, bądź robisz zdjęcie normalnej wrzucasz do iphoto i sobie odpalasz i przeglądasz jak zdjęcie jeśli już w ogóle zamierzasz tak chamsko ściągać to lepiej zapoznaj się z tym co tam jest przeczytaj co tam jest kilka, bądź kilkanaście razy aby zapoznać się z treścią i rozmieszczeniem. Jak przeczytasz to może i coś w głowie zostanie, a w przypadku czarnej dziury będziesz miał/a możliwość tzw. podparcia się ściągą. SebaQQ, ściągi z matmy ? no proszę...

#8 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 postów
  • SkądLeszno

Napisano 12 stycznia 2011 - 22:13

piszesz ściągę na kompie, bądź robisz zdjęcie normalnej wrzucasz do iphoto i sobie odpalasz i przeglądasz jak zdjęcie
jeśli już w ogóle zamierzasz tak chamsko ściągać to lepiej zapoznaj się z tym co tam jest przeczytaj co tam jest kilka, bądź kilkanaście razy aby zapoznać się z treścią i rozmieszczeniem. Jak przeczytasz to może i coś w głowie zostanie, a w przypadku czarnej dziury będziesz miał/a możliwość tzw. podparcia się ściągą.
SebaQQ, ściągi z matmy ? no proszę...

ale jak przeczyta to kilka razy to sie nauczy a to sensu by nie mialo najepiej sobie znalesc podecznik wkleic do iBooks lub wysylac pomiedzy kumpali zdjecia z odp na mail lub szukac np na necie wzorow pojec i tego typu rzeczy

a wgl ja sciagalem z tych przedmiotow z ktorymi nie wiaze przyszlosci bo po co ? a z tymi co wiaze to wole dostac 1 niz 2 bo wczesniej czy pozniej i tak bede musial sie tego nauczyc

#9 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 stycznia 2011 - 22:19

Albo się uczysz, albo piszesz to co chcesz w "Notatkach", na lekcji telefon na kolana, odpalasz notatki i heja. Żaden problem ;)

#10 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 postów
  • SkądLeszno

Napisano 12 stycznia 2011 - 22:25

kolega musi sobie sam dobrac w jaki sposob scigac bo my jego nauczycieli nie znamy a to od podejscia nauczycieli zalezy jakie techniki stosowac czeba zeby nie zostac przylapanym a jezeli zostanie sie przylapanym jak sie wywinac

#11 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 12 stycznia 2011 - 22:56

ja to bym ściągał tą samą metodą co na iphonie 3g 2.0.2...

#12 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 00:34

Ściągasz z App Store ściągawe pt.: "Ściągi z matmy" za jedyne 99 usd i masz. Jak się nie chcesz uczyć to będziesz płacił. Wcześniej czy później więc może zapłać od razu.

#13 TesSiR

TesSiR
  • 88 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 18:27

safari + wikipedia ; )

#14 Szefo09

Szefo09
  • 5 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 22:09

Na teście pokazujesz nauczycielowi iPhone'a, On zaczyna się bawić, a ty rób co chcesz.

#15 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2011 - 16:48

hehehe :D dobry sposób.. gdy ja byłem licealistą robiło się np. ściągi na ołówku (pomalować na różne kolory i na tym np. czarnym kolorem wzory napisać). Widzę teraz technika w służbie uczniów ;)

#16 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 19 stycznia 2011 - 18:20

Moim z kolei zdaniem-najlepsza metoda to typu Custom Firmware. Ściąga musi uwzględniać różnego typu uwarunkowania typu: 1. jakim modelem iPhone'a dysponujesz 2. przedmiot którego ma dotyczyć 3. poziom IQ belfra którego chcesz zrobić w konia. Itp. Itd. Etc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych