Witajcie.
Chciałbym zakupić do biura używanego iMaca g5 lub ew. g4.
W biurze jak to w biurze, głównie przeglądarka internetowa, i biurowe do tej pory open office.
Jak to wygląda w praktyce ? Czy są dostępne pakiety do zarządzania firmą ?
Pozdrawiam
iMac do biura
Rozpoczęty przez
kvision
, 12 sty 2011 15:03
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 stycznia 2011 - 15:03
Napisano 12 stycznia 2011 - 23:55
G4 odradzam, G5 już bardziej wydajny. Zależy jakie dokumenty będziesz otwierać w Open Office. Swego czasu musiałem otwierać na swoim iBooku G4 dokumenty office o dość dużych rozmiarach (50-100mega) i komputer z ledwością wyrabiał. Dokumenty otwierały się przez kilka do kilkunastu min. Ale, to były ekstremalne rozmiary
Jeśli chodzi o zarządzanie firmą, to się nie orientuję, ale maci w firmach są używane, więc pewnie tak. Podaj może o jakie konkretne programy chodzi.
Ze swojej strony polecał bym jakieś wczesne iMaci z C2D.
Napisano 13 stycznia 2011 - 00:06
Zdajesz sobie sprawę, że na PowerPC nie zainstalujesz Snow Leoparda i większości najnowszego oprogramowania?
Napisano 13 stycznia 2011 - 04:58
Dlatego właśnie pisałem o C2D, choć z tymi procesorami niedługo także może być problem. Obiło mi się o uszy, że Lion ma nie wspierać tego procesora (choć jak dla mnie to dziwne by to było).
Napisano 13 stycznia 2011 - 11:24
Biorąc po uwagę ich popularność we współczesnych Makach to mało prawdopodobnym jest to, by Apple strzeliło sobie w stopę robiąc coś takiego.
Napisano 13 stycznia 2011 - 13:44
Pamiętaj, ze mówimy o Apple, nie o Intelu, Rim, Nokii czy innej firmie.
Napisano 13 stycznia 2011 - 14:18
MacBook white - C2D
MacBook Pro 13' - C2D
MacBook Air - C2D
Mac Mini - C2D
Nawet gdyby Apple zaprezentowało kolejne generacje tych serii przed premierą Liona (co jest nierealne, bo Air miał niedawno premierę), to wątpię aby zostawiło "na lodzie" takie rzesze ludzi. No, chyba, że przez "nie wspierać" rozumiesz "koncentrować się na obsłudze bardziej zaawansowanych procesorów", to wydaje się być naturalne.
Napisano 13 stycznia 2011 - 22:46
Na razie zrezygnują tylko z 32 bitowego Core Duo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty