Mam problem z kopiowaniem większych plików niż 4GB na pendrive. Czy jest mozliowść nieformatując dysku do NFTS? Czy da się obejśc jakos ten problem? Za każdym razem wyskakuje Kod błędu 0.
Kopiowanie plików na pendrive
Started by
bosti20
, 10 Jan 2011 21:29
10 replies to this topic
Posted 10 January 2011 - 21:29
Posted 10 January 2011 - 21:30
FAT ma ograniczenie wielkości pliku. Sformatuj na ExFat albo NTFS.
Posted 10 January 2011 - 21:31
sfrmatowac pendrive? Mam też inny problem. Podobna sytuacja wychodzi w przypadku kopiowania dużuych folderów na Time Capsule. :/
Posted 10 January 2011 - 21:45
Tak, pendrive.
Posted 19 February 2011 - 12:42
Witam,
Mam pytanie dotyczące pendrive'a i kopiowania na niego plików, ale trochę inne
Czy jest możliwość żeby przy kopiowaniu na pendrive'a albo dysk zew., razem z filmem nie wrzucała się kopia zapasowa? (jeśli to jest kopia zapasowa)
Np. wgrywam 2 pliki, a mam 4 (z czego te dwa dodatkowe są jakby "wycięte" i maja po np. 4 KB). Nie umiem tego lepiej wytłumaczyć.
Przepraszam
Posted 19 February 2011 - 13:02
Jak się nazywają te dwa małe pliki?
Posted 19 February 2011 - 13:07
problem w tym, że na Macu nie widać tylko na kompach obsługujących windows
jak dorwę się dzisiaj do takowego to od razu napiszę!
Posted 19 February 2011 - 15:10
To są pliki systemowe, w których znajdują się informacje dot. układu, wielkości ikon, etc. Jeden z nich to na pewno .DS_Store, a co do drugiego to nie wiem. Nie wiem czy da się jakoś zablokować tworzenie tych plików. Bardzo Ci one przeszkadzają? Ja na przykład musiałem się przyzwyczaić do widoku windowsowego kosza na moim dysku przenośnym i trudno, jakoś mi przeszło.
Dodam, że do ich usuwania z całego pendrive można użyć zarówno Terminala, jak i dodatkowych darmowych programów, ale nie widzę szczerze mówiąc sensu. Jak dla mnie to gra nie jest warta świeczki.
Posted 19 February 2011 - 15:14
Posted 19 February 2011 - 15:26
Bo maki są takie sprytne (a raczej Mac OS X), że w każdym katalogu możesz sobie ustawić inny widok, rozmiar ikon, tło, etc., a te pliki służą właśnie do tego, żeby te informacje przechowywać
Przeczytaj sobie: .DS_Store – Wikipedia, wolna encyklopedia
Przyzwyczaj się do tego po prostu
Jak chcesz to mogę Ci podać dwa rozwiązania. Pierwsze sprawi, że pliki .DS_Store nie będą się w ogóle tworzyć (darmowy program OnyX - tam znajdziesz tą funkcję). Drugie to komenda terminala, która usunie Ci wszystkie pliki .DS_Store, ale tak jak napisałem gra nie jest warta świeczki.
Przeczytaj sobie: .DS_Store – Wikipedia, wolna encyklopedia
Przyzwyczaj się do tego po prostu
Posted 19 February 2011 - 15:57
Chciałabym być tak zorientowana w temacie!! Zgadza się do .ds_store.
Dziękuję za pomoc, rzeczywiście nie będę się bawić
Pozdrawiam!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users