Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

IPHONE 3G problem z oprogramowaniem.

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 xxdkeyxx

xxdkeyxx
  • 22 posts

Posted 10 January 2011 - 21:25

Witam serdecznie.
Opiszę swój problem od początku, po naprawie telefonu (wymianie dotyku) postanowiłem zaktualizować swojego iphona 3G.
Pobrałem aktualizacje przez itunes'a i wgrałem na telefon. Niestety od tego czasu telefon się nie chce uruchomić, cały czas na ekranie widoczne jest jabuszko.
Próbowałem w trybie awaryjnym odtworzyć iphona w trybie awaryjnym lecz niestety podczas tego wyskakuje mi błąd:

Nie można było odtworzyć Iphone'a "IPHONE" Wystąpił nieznany błąd (2003)

Próbowałem także wgrać inne oprogramowanie iPhone2,1_3.1.3_7E18_Restore
Lecz niestety też się nie da piszę:

Nie można było odtworzyć Iphone'a "IPHONE", ponieważ to oprogramowanie sprzętowe nie jest z nim zgodne

Proszę o pomoc, ponieważ nie znam się kompletnie na telefonach tej marki.

Pozdrawiam serdecznie!

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 10 January 2011 - 21:39

Próbowałem w trybie awaryjnym odtworzyć iphona w trybie awaryjnym lecz niestety podczas tego wyskakuje mi błąd:
Lecz niestety też się nie da piszę:
Proszę o pomoc, ponieważ nie znam się kompletnie na telefonach tej marki.

Bo probujesz wgrac oprogramowanie dla iPhone 3GS a z tego co napisales masz 3G ... dlatego nie wchodzi.

#3 xxdkeyxx

xxdkeyxx
  • 22 posts

Posted 10 January 2011 - 21:40

Tutaj pisze, że jest to do 3G
Oprogramowanie dla iPhone'a - wszystkie wersje do pobrania

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 10 January 2011 - 21:42

Tutaj pisze, że jest to do 3G
Oprogramowanie dla iPhone'a - wszystkie wersje do pobrania

Jak juz to jest napisane a nie pisze, i tam jest poprawnie, Ty sciagnales zly plik dla 3GS...

#5 trocu

trocu
  • 770 posts

Posted 10 January 2011 - 21:43

OleYek ma rację, oprogramowanie dla 3G nazywa się iPhone1,2_3.1.3_7E18_Restore.ipsw

#6 xxdkeyxx

xxdkeyxx
  • 22 posts

Posted 10 January 2011 - 21:44

Ok, więc może inaczej zapytam, które oprogramowanie najlepiej jest w grać do 3G? I mam jeszcze jedeno pytanie czy jak miałem ściągniętego simlocka to czy po wgraniu nowego oprogramowania telefon dalej będzie bez simlocka ?

#7 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 10 January 2011 - 21:45

Jezeli masz sciagnietego simlocka przez operatora to nie wroci, jezeli przez ultrasn0w to wroci.

#8 xxdkeyxx

xxdkeyxx
  • 22 posts

Posted 10 January 2011 - 21:51

W sumie to nawet nie wiem ponieważ telefon naprawiał mi znajomy, także pewnie ta druga opcja :)
Ściągnąłem inne oprogramowanie iPhone1,2_3.1.2_7D11_Restore.ipsw póki co nie ma błędu, zobaczymy co z tego będzie.
Nie wiem czemu, ale przed aktualizacja nie działało mi wi-fi ani bluetooth zastanawia mnie czy to była wina oprogramowania czy wada urządzenia. Przywróciłem ustawienia fabryczne i już nie chciał się uruchomić i teraz cały ten bajzel z oprogramowaniami.

@EDIT

Jakie oprogramowanie najlepiej wrzucić na 3G ?

Niestety to oprogramowanie co wymieniłem wyżej też nie pójdzie, pokazuję się ten sam błąd ;/

#9 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 10 January 2011 - 21:58

yyy a nie ma czasem tam BB od iPada ?

#10 xxdkeyxx

xxdkeyxx
  • 22 posts

Posted 10 January 2011 - 22:12

yyy a nie ma czasem tam BB od iPada ?

Co masz na mysli?Bo niestety nie za bardzo wiem o co chodzi.

#11 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 10 January 2011 - 22:27

Dowiedz sie jak Ci ten ktos zdjal tego simlocka, czy wgrywal Baseband od iPada... bo wtedy nie wgrasz czystego FW tylko nie pamietam jakie bledy wtedy wychodza. Sprawdz jeszcze na wszelki wypadek na innym komputerze czy Ci uda sie wgrac.

#12 xxdkeyxx

xxdkeyxx
  • 22 posts

Posted 11 January 2011 - 21:10

Niestety nie mam kontaktu z tym znajomym, a jeżeli ściągał simlocka tak jak mówisz to co trzeba zrobić ?
Z tego co wiem to on wgrał nowe oprogramowanie, nie chodziło mi bluetooth oraz wi-fi więc przywróciłem ustawienia fabryczne, i od tego czasu nie uruchomi się tylko cały czas jest jabuszko.

@EDIT

Udało mi się odtworzyć oprogramowanie, wystarczyło podłączyć do tylnego wejścia USB, ale teraz pojawia się następny problem, mianowicie pojawia mi się komunikat (zaraz po odtworzeniu iphona):

No SIM card installed
Insert a valid SIM with no PIN lock to activate IPhone.

---------- Wpis dodano o 21:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:39 ----------

Pomoże ktoś?

#13 Picia1990

Picia1990
  • 1 posts

Posted 11 August 2011 - 07:03

Witam dostałem iphona 3g i przy odtwarzaniu mam błąd 2003 i chyba był robiony BB bo wiem ze ktos miał soft 4.2.1 ze zdjętym simlockiem czy mogę jakoś poradzić sobie z odtworzeniem?? nie mam niestety nic dodatkowo zadnych plików do przywracania:(

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users