Proszę o informację jak podłączyć do iMaca instrument klawiszowy poprzez MIDI - jakie przejściówki najlepiej kupić itp.

iMac - MIDI
Rozpoczęty przez
aro_3
, 08 sty 2011 16:59
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 stycznia 2011 - 16:59
Napisano 08 stycznia 2011 - 17:05
Przejściówka MiDi - USB lub po prostu klawisze z interfejsem USB. Przejściówki znajdziesz w każdym sklepie muzycznym i na allegro
Napisano 08 stycznia 2011 - 20:16
Polecacie jakiś konkretny sprawdzony model ?
Napisano 08 stycznia 2011 - 22:37
M-audio (któryklwiek)
E-mu (którykolwiek)
NIE polecam Prodipe. Wieszał się przy "większych transmisjach" CC oraz Sysex. Z ESI też mialem problem ale na PC.
Napisano 11 stycznia 2011 - 21:09
dzięki kupiłem E-mu
Napisano 16 stycznia 2011 - 13:11
Po podłączeniu klawiatury za pomocą MIDI do Maca mam pewien problem - na dole klawiatury mam wysokie tony, na środku niskie; dodatkowo po zaznaczeniu w Garage Band instrumentów programowych Organs nie mam żadnego dźwięku podczas grania (na innych jest). Jestem początkujący w MIDI, więc proszę o pomoc.
Napisano 16 stycznia 2011 - 13:42
Na klawiaturzę MIDI powinieneś mieć przyciski do zmiany oktaw, być może wysyłasz dane MIDI do instrumentów, które tak nisko/wysoko nie grają.dodatkowo po zaznaczeniu w Garage Band instrumentów programowych Organs nie mam żadnego dźwięku podczas grania (na innych jest). Jestem początkujący w MIDI, więc proszę o pomoc.
'Na dole' masz na myśli po prawej stronie?
Napisano 16 stycznia 2011 - 15:01
Na dole, czyli po lewej stronie.
Szczególnie martwi mnie dlaczego nie ma podczas grania dźwięków Organs. Radzę sobie na razie tak, że nagrywam np. na dzięku pianina i po nagraniu zmieniam na organy - wtedy dźwięk się pojawia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych