Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Microsoft Dynamics Nav

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 brylant

brylant
  • 41 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 17:11

Witam. Planuję w najbliższym czasie zakup nowego laptopa. Obecnie jestem bardzo mocno zainteresowany zakupem Macbooka Pro 15'' i7... Problemem jest jednak to że nigdy wcześniej nie pracowałem na dłuższą metę z systemem operacyjnym Apple'a i nie ukrywam że mam co do niego duży dystans póki co :) W pracy głównie korzystam z Microsoft'owskiego programu Dynamics Nav oraz z pakietu Office. Jeśli chodzi o to drugie to zdaję sobie sprawę że nie powinno być problemu. Ma ktoś pojęcie jak jest jeśli chodzi o MDN? Czy jest on kompatybilny z Mac'iem? Od razu zaznaczam, że wgrywanie Windowsa na drugą partycję dysku mnie nie interesuje, ponieważ nie jest to dla mnie żadne rozwiązanie.

#2 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 07 stycznia 2011 - 20:35

Jak ma odpowiednie wersja na OS X to czemu nie. Niemniej jednak wątpię, aby takie wersje były.

#3 MisioohiO

MisioohiO
  • 16 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 07 stycznia 2011 - 20:47

Dokładnie jak Krakers napisał... jeżeli jest wersja dla MAC to pewnie nie będzie problemu, ale na 99,9% tego softu nie ma w wersji na MAC - wiem bo sam pracowałem. Co do Virtuala XP to powiem Ci, ze sam tak korzystam ze względu na pracę bo wiele jest takich aplikacji które pominęły platformę MAC i jedyne co mogę powiedzieć to gdybym teraz miał raz jeszcze stanąć przed wyborem pt. kolejny wypasiony lapek z Win7 lub mój MacBook Pro 13" to wybrałbym to co wybrałem rok temu. Parralels Desktop 6 to soft który nie wymaga tworzenia partycji, Windows startuje jak każda inna aplikacja na MacOS, co więcej zarówno Windows jak i Mac są ze sobą w pełni zintegrowane, możesz przenosić pliki i robić różne dziwne rzeczy np. klikasz pod Windowsem w program dedykowany na MAC i on się uruchomi pod MAC mimo że wywołałeś go z pozycji Windows:)

#4 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 21:55

A ten Dynamics to nie jest przypadkiem webowa aplikacja (w przeglądarce internetowej)?

#5 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 07 stycznia 2011 - 22:00

Opisane to jak ja to zwykle u MS - czyli wcale. Ale zdaję się, że nie z tego na szybko poszukałem.

#6 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 22:04

Proszę, w sumie 5 sekund szukania.
System Requirements for Microsoft Dynamics NAV - Microsoft Dynamics

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych