Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak odblokować zablokowanego?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#1 damianmaster

damianmaster
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 17:33

Witam, iphone 3g 8g kupilem go od dobrego kolegi co telefon dostal od mamy ktora mieszka we francji i byla tylko na swieta :/Telefon jest zablokowany nie wiem nawet jakim cudem .Jedyne co w nim moge zrobić to włączyć,przesunąć strzałke w lewo i wykonać połączenie alarmowe telefon ma simlocka we francuskim orange :/ telefon nie jest kradziony nic w tym stylu tylko od osoby ktora potrzebuje kasy i tez nie jest rzadnym specem od telefonu
niestety nie wiem jaki ma firmware ani nie posiadam karty sim
jest jakas szansa na rozwiazanie problemu :/ ?? i prosze o jakis poradni o ile takowy jest
pozdrawiam damian

[MOD]Temat przeniesiony z działu "iPhone - Rozmowy ogólne".
W TYM DZIALE NIE ZADAJEMY PYTAŃ - ZASADY[/MOD]

[MOD]Nazwa tematu poprawiona.
Zabrakło prefiksu dla wybranego modelu i wersji oprogramowania [?G - ?.?.?].
ZASADY TWORZENIA TEMATÓW - REGULAMIN[/MOD]

#2 dliwski

dliwski

• 15 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 stycznia 2011 - 17:33

Jest. Wystarczy go przeczytać.

#3 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 06 stycznia 2011 - 18:05

jestes okrótny davv...;-) a co ci mówi itunes kiedy podłączysz iP do komputera?

#4 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 stycznia 2011 - 18:08

Wgraj mu ręcznie poprzez iTunes software 4.1 + zrób JB programem redns0w + w Cydii która Ci się ukaże wejdź w zakładkę manage -> sources i tam znajdziesz ultrasn0w, instalujesz i masz iP bez simlocka z JB. Filmik pomocniczy mojego autorstwa ( z nudów ).

YouTube - JB iPhone 3G 4.1 przy użyciu Redsn0w 0.9.6b1 dla MAC.

#5 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 06 stycznia 2011 - 18:21

@ Liberty - jeśli ten 3G był na abonament to ma zapewne wgrany wyższy soft niż 4.1,najlepiej jakby kolega się jakoś upewnił jaki iOS jest wgrany,bo puki co strzelamy w ślepo

#6 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 stycznia 2011 - 19:33

Jak będzie nowszy to dostanie errora z iTunes'a i będzie pewne, że ma najnowszy czyli 4.2.1 a na ten też jest sposób.

#7 damianmaster

damianmaster
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 19:35

witam na samym początku chciałbym podziękować za zainteresowanie sie moim problemem :) Smoczy tzn wiem tyle ze to na karte i roczny telefon :/ wiem nie duzo informacji Cubasz jest 2 informacjie jak wybieram urzadzenia 1 to zeby polaczyc sie z telefonem musze karte sim wsadzic a jak wsadzam swoja play to musze zamontowac karte sim operatora Liberty a jak moge wgrac ten nowy software bo nie mam bladego pojecia :/ ?? dzieki za filmik napewno z niego skorzystam czyli to nie jest z iphone jakas beznadziejna sprawa ?? pozdrawiam damian moderatorów proszę o cierpliwość :)

#8 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 stycznia 2011 - 20:40

Kilkanaście minut i telefon gotowy do pracy. Zero problemu. Na początek podłącz telefon do iTunes i powiedz nam jaki masz komunikat. Np. czy jest on w trybie awaryjnym lub musisz posiadać kartę operatora do aktywacji. Zresztą to i tak nie ma znaczenia. Ja bym zassał soft 4.1 a następnie redsn0w i zrobił JB tak jak na filmie który podałem wyżej. Po wrzuceniu 4.1 nadal będziesz widział kabelek z logo iTunes dlatego, że nie masz sima do aktywacji, ale olewasz to i robisz JB redsn0w. Jeżeli wersja 0.9.6b1 nie aktywuje telefonu to proszę o poprawkę bo mi się wydaje, że tak.

EDIT:

Jeżeli nie wiesz jak przywrócić oprogramowanie to podłączasz telefon do PC czy MAC, odpalasz iTunes klikasz z lewej strony na telefon i wybierasz opcję restore lub przywróć NIE UPDATE. Pobrany dla swojego modelu soft musisz wskazać iTunes poprzez wciśnięcie SHIFT + ODTWÓRZ tam szukasz softu i jazda.

Tutaj masz link do softu 4.1 do Twojego modelu iP.

http://appldnld.appl...17_Restore.ipsw

#9 damianmaster

damianmaster
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 20:52

witam ok juz sciagam sofware 4.1 tzn na itunes mam taki komunikat jak wloze swoja karte sim to "karta sim wlozona do telefonu iphone nie jest obslugiwana '' a redsn0w 0.9.4 ta wersja wystarczy ?? EDIT : hmm tzn mam duzo rzeczy wogole zablokowanych na szaro w pasku zadan a jak wybieram z lewej iphone i prawy to mam tylko wysuń :/

#10 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 stycznia 2011 - 20:57

Czyli masz dobry komunikat dlatego, że nie masz oryginalnej karty sim operatora. Ściągnij ten soft i przywróć go jak wcześniej opisałem iTunes -> odtwórz -> wskazujesz plik i lecisz. Jak wystąpi jakiś błąd wal. Redsn0w musisz mieć 0.9.6b1. Wpisz w google.

#11 damianmaster

damianmaster
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 21:43

mam zaznaczony w urządzeniach iPhone ale nadal nie widzę otworz :/ hmm moze to jest spowodowane przez to ze sciagnolem najnowszy itunes ??:/

#12 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 stycznia 2011 - 21:45

Odtwórz a nie otwórz. Coś w tym stylu:

( Kliknij na pokaż ukryty tekst. Masz image. )

Spoiler

#13 damianmaster

damianmaster
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 21:56

hhmm dobrze ze dales image bo jak klikam na iphone to mam po prawej tekst ze w telefonie iphonie w ktorym probujesz aktywowac nie ma karty sim a jak jest karta moja to ze nie jest operatora :/

#14 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 stycznia 2011 - 21:59

No to zrób inaczej. Wciśnij przycisk POWER na 3 sekndy, po trzech sekundach wciśnij HOME button ( to ten pod ekranem ) trzymaj je razem przez 10 sekund a następnie puść POWER i trzymaj samego HOME i iP wejdzie Ci w tryb DFU i tam będziesz miał już opcję zrobienia restore czyli odtwórz.

#15 damianmaster

damianmaster
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 22:08

ok jest w trybie awaryjnym i mam mozliwosc odtworz :) juz to robie
daje mi to mozliwosc odtworzenia ustawiec startowych tak i zainstalowane najnowsze oprogramowanie

---------- Wpis dodano o 22:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:05 ----------

chce mi aktualizowac do iOS 4.2 tak ma byc ??

#16 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 stycznia 2011 - 22:16

Nie aktualizuj do 4.2.1 !

---------- Wpis dodano o 22:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:15 ----------

Przecież mówiłem, że masz pobrać soft z linku ręcznie i z SHIFT wskazać soft 4.1 a nie aktualizować do najnowszego.

#17 damianmaster

damianmaster
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 22:19

dlatego czekalem az skometujesz to :) ok juz z shiftem ok mam ten 4.1 od ciebie :) ok na iphonie jest pasek postepu

#18 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 stycznia 2011 - 22:24

Jak dojdzie do końca to pisz i jak wyskoczy błąd też pisz i jaki.

#19 damianmaster

damianmaster
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 22:32

hmm ok 2 raz przeszedl pasek ok ok juz przeszlo nic nie wyskoczylo tyle ze nic sie nie zmienilo :)

#20 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 stycznia 2011 - 22:37

No i robisz akcję z redsn0w. Przeczytaj poprzednie posty i oblookaj filmik.

#21 damianmaster

damianmaster
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 22:42

YouTube - JB iPhone 3G 4.1 przy użyciu Redsn0w 0.9.6b1 dla MAC.
jestem na 41 sekundzie tzn ze musze mu zrobic DFU ?? czy sam program zrobi ?? i DFU to jest ta zabawa z guzikami ?

#22 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 stycznia 2011 - 22:45

Ta. Przecież pisałem jak to zrobić.

---------- Wpis dodano o 22:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:43 ----------

Na filmiku dokładnie wszystko opisałem. Zepnij się trochę ; )

#23 damianmaster

damianmaster
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 22:57

sorry ale jak w jakiejs kwesti nie mam bladego pojecia albo robie 1 raz a ktos wie o co w tym chodzi to nie licz na to ze nie bede zadawal glupich pytan :D ;) czekam na reboot w tym programie hmm juz dlugo czekam na ten reboot :/ a na filmiku to byl moment :/

#24 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 06 stycznia 2011 - 23:16

Zrób ponownie proste ; ] Zmień port USB, zresetuj PC.

#25 damianmaster

damianmaster
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 23:20

w sumie juz jeszcze raz zrobilem ale dobra zmienie port i zresetuje kompa a jak na wszelki wypadek wylaczyc tryb awaryjny DFU ??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych